21-vuotias Jere Lahti pelaa jo kuudennesta Suomen mestaruudestaan — Voitolla isä jäisi taakse mestaruuksien määrässä

Suomen maajoukkueen toisen polven pelaajat isiensä kanssa EM-kisoissa. Jarmo (vas.) ja Jere Lahti sekä Daniel ja Marko Luoma. Kuva: Samppa Toivonen

Roostersin Jere Lahdella on ikää mittarissa vasta 21 vuotta, mutta ikäisekseen hän on jo erittäin kokenut ja menestynyt jenkkifutari. Hyökkäyksen linjamies on ollut mukana juhlimassa Suomen mestaruutta jo viisi kertaa. Voitto lauantaina nostaisi hänet pelaajana voitettujen mestaruuksien määrässä ohi isänsä Jarmon. Isä-Lahti voitti pelaajana mestaruuden viidesti. Kuittia siitä ei ole kuitenkaan vielä lähtenyt isän suuntaan.

— Ei kuulu tapoihin, Jere Lahti toteaa.

Jarmo Lahti on pelivuosiensa jälkeen toiminut pitkään Roostersin puheenjohtajana ja myös valmentanut seuran naisten joukkuetta. Eli kaikki roolit mukaan luettuna isä on toki vielä kaukana pojan edellä mestaruuksien määrässä. Lahdet puhuvat jenkkifutiksesta luonnollisesti paljon.

— Ennen puhuttiin enemmänkin. Kyllä hän antaa tietyissä tilanteissa vinkkejä.

Jere Lahden mukaan jenkkifutis on ollut osa hänen elämäänsä syntymästä saakka. Hän aloitti lajin heti kun oli mahdollista, eli 11-vuotiaana. Se lienee yksi syy siihen, että hän on ollut Roostersin valmennukselle todella tärkeä palanen hyökkäyksen linjan palapelissä. Lahti on pystynyt pelaamaan millä tahansa paikalla hyökkäyksen linjassa.

— Olen treenannut pienestä pitäen jokaisella paikalla. Tykkään eniten pelata oikean puolen guardina.

Tällä kaudella Roostersin linjan kokoonpano on vaihdellut pelistä toiseen. Siitä huolimatta linjapeli on ollut kaudesta toiseen Roostersin vahvuuksia.

— Olemme pelanneet pitkään yhdessä. Nyt (sentteri) Tony Koskinen on tullut uutena mukaan mutta on kehittynyt kovaa vauhtia vaikka pelaa vasta toista kauttaan.

— Lauantaina linja on siinä kokoonpanossa mitä pitää, ja meillä on kunnon juoksu-uhka. Se että Iiro Luoto pelaa vieressäni helpottaa, Lahti sanoo konkarilinjamiehen paluusta.

Roosters on voittanut kuusi mestaruutta putkeen, mutta joukkueen rosterin vaihtuvuudesta kertoo se, että yksikään pelaaja ei ole ollut mukana kaikissa kuudessa mestarijoukkueessa. Viiden mestaruuden miehiäkin on vain kourallinen. (Lista Roostersin paidassa mestaruuden voittaneista pelaajista seuran nettisivuilla)

Joukkueen avainpelaajiin koko liigauransa lukeutunut Lahti ei ollut mukana vielä vuoden 2012 mestarijoukkueen kokoonpanossa.

— Liiton säännöt eivät vielä sallineet koska ei ollut ikää tarpeeksi.

Vaikka Lahdella on ikää vasta 21 vuotta, niin takana on jo pitkä pätkä liigapelejä sekä myös EM-kisat tältä kesältä. Jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.

— Pitää katsoa mitä teen. Olen miettinyt ulkomaille lähtöä. Joka talvi on kyselty, vaikka en edes ole Europlayersissa. Itävalta ja Saksa kiinnostavat.

Lauantaina on kuitenkin edessä uran kuudes Vaahteramalja.

— Olen tosi yllättynyt, että Steelers on finaalissa. Mutta heillä on hyvät kotimaiset ja hyvin onnistuneet jenkkivalinnat, Lahti sanoo. Hän nostaa Donavan Haydenin avainpelaajaksi vastaan asettuvassa puolustuksessa.

— Hän on heillä se isoin tekijä, Lahti toteaa liigan taklaustilaston ykkösestä.

Vaahteramalja XXXIX
LA 15.9. kello 18.00 Telia 5G, Helsinki
Roosters – Steelers
Suora lähetys Ruudussa kello 17.30 alkaen.

Osta liput ennakkoon Ticketmasterista

 

Lue myös: 

Veikkausliigasta Vaahteraliigaan — Steelersin Pekka Utriainen hyödyntää pyöreän pallon parista saamiaan kokemuksia jenkkifutisvalmennuksessa

Odotukset Tino Ndongon tulokaskautta kohtaan olivat kovat — Ja hän ylitti ne akillesjännevammasta huolimatta

Santtu Äyräväinen tavoittelee kymmenettä mestaruuttaan — “Finaalipäivä on joka kerta erilainen”

Vaahteramalja kasvaa koko päivän tapahtumaksi — Urheilukadulla tarjolla ruokaa ja ohjelmaa koko iltapäivän

Vaahteramalja XL pelataan Tampereella — “Yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa saamme nostettua tapahtuman kokonaan uudelle tasolle”

Roostersin otteluennakko

Kuuntele: 

TeeDee-podcastin Vaahteramalja-ennakko: Kun Roosters hyökkää ja Steelers-puolustaa

TeeDee-podcastin ennakko: Steelersin hyökkäys vastaan Roostersin puolustus

TeeDee-podcastin katsaus välieräviikonlopun tapahtumiin

Touchdown Steelers -podcast: Steelers taisteli tiensä Vaahteramaljaan