Wolverines tankkasi jälleen rosteriaan

Helsinki Wolverines julkaisi sunnuntaina lisää vahvistuksia miehistöönsä.  Porvoo Butchersissa aiemmin pelanneet Ville Miettinen (OL), Otto Mäkinen (DL) ja Niklas Reinhardt (LB) ovat solmineet sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa.

Wolverinesin Suomeen asettunut yhdysvaltalaisvalmentaja Michael Mattingly on innoissaan tuoreista vahvistuksistaan.

-On hienoa saada nämä herrasmiehet Wolverinesiin. He tuovat paljon joukkueeseen, erityisesti siksi, että kaikki heistä ovat olleet jossain määrin aloittavina pelaajina Vaahteraliigassa viimeisen kahden vuoden aikana. Tällä on hankala mennä metsään.

Ville Miettinen tuo kokemusta hyökkäyksen linjaan

Alun perin Hyvinkää Falconsissa jenkkifutis-aakkosensa opetellut Ville Miettinen pääsi Butchersissa Vaahteraliigavauhtiin jo kaudella 2015.  Porvoon linjaikonin Arttu Tennbergin päättäessa pelata Saksan GLF:ssä, Miettiselle annettiin avaavan sentterin vastuu Butchersin liigamiehistössä.  Tennbergin palattua joukkueeseen Miettinen on kantanut vastuuta vasemman guardin paikalla. Kaudella 2019 hän oli avaajana kaikissa Butchersin sarjaotteluissa. 2020 jäi Miettiseltä väliin, mutta nyt intoa riittää uuteen kauteen reippaasti.

-Treenaaminen on maistunut näin loukkaantumisen jälkeen. On ollut mukavaa nähdä, että joka pelipaikalle saadaan valmentaja, mikä lisää tekemisen meininkiä pelipaikkakohtaisesti. Tavoitteena saada pelattua ehjä kausi ja auttaa joukkuetta tarpeen mukaan.

Aiemmin Porvoossakin valmentanut Wolverines OC Kari Leivoja kuvailee tyytyväisenä tuoretta linjavahvistustaan.

-Saadaan hyökkäyksen linjaan hyvä uusi vahvistus lisää. Ville on rauhallinen kaveri ja osaa hommansa. Fiksu pelaaja. Tuo kokemusta joukkueeseen.

Ville Miettinen #50 pelasi guardina kaudella 2019 Butchersin liigajoukkueessa (Kuva: Jari Turunen)

Kolme kovaa puolustukseen

Otto Mäkinen ja Niklas Reinhardt vahvistavat kaudella 2021 Michael Mattinglyn koordinoimaa Wolverines-puolustusta. Lisäksi aiemmin Wolverines kertoi niin ikään nuoren Veeti Puustisen siirtymisestä joukkueen vahvuuteen Butchersista. Puolustuksen linjassa pelaava Mäkinen on parhaillaan armeijassa, mutta odottaa jo paluuta jenkkifutiskentille pelaamaan ja harjoittelemaan:

-Fiilikset tulevaa kautta ajatellen ovat korkealla. Viime kausi meni töiden, koulun ja armeijaan valmistautumisen takia vähän penkin alle. Parhaillaan suoritan varusmiespalvelusta panssariprikaatissa. Tulevana kautena tulee oleen siistiä olla osa tätä jengiä ja päästä omalla panoksellaan hakemaan yhteistä maalia!

Niklas Reinhardt pelasi kaudella 2020 Butchersin aloittavassa kokoonpanossa neljässä pelissä. Kaikkiaan neljällä vaahteraliigakaudella yhteensä 60 taklausta kerännyt Reinhardt onnistui koronakaudella 2020 taklauksissa 11 kertaa.  Tukimies odottaa nälkäisenä pääsyä tositoimiin tulevalla kaudella.

-Treeneissä on ollut tosi hyvä meno. Valmennus on ammattimaista, mikä nostaa treenien intensiteetin tasoa pelaajien määrän lisäksi. Kaikilla on jotain näytettävää kaikilla pelipaikoilla ja myös sen takia kaikki treenaa tosissaan, mutta hyvällä fiiliksellä. Henkilökohtainen tavoite on päästä pelaamaan mahdollisimman monta snäppiä ja antaa enemmän näyttöjä Vaahteraliigassa ensi kaudella.

Kari Leivoja kertoo Wolverines-sivulla Reinhardin taustasta:

-Nikke tuli kanssa Hyvinkäältä aikoinaan. Hän on pelannut linebackeria Porvoossa aloittavana jo monta vuotta, vaikka onkin nuori kaveri. Asuu nykyään Helsingissä, joten lyhyempi matka varmasti innosti, kun pyysin että tulee meille. Kiva kun pääsi, hän on tosi hyvä pelaaja. Tykkään siitä, että hän antaa aina kaikkensa ja tekee paljon duunia hyvällä asenteella.

Niklas Reinhardt #56 pelasi ensimmäisen liigakautensa 2015 Butchersissa (Kuva: Jari Turunen)

Wolverines julkaisi jo marraskuun rosterissaan tiedon puolustuksen linjamies Veeti Puustisen liittymisestä vahvuuteensa. Puustinen kommentoi tavoitteistaan seuran sivuilla:

-Treenaamiseen on ollut enemmän motivaatiota kuin koskaan ennen. Treeneissä on ollut joka kerta paljon porukkaa ja ilmapiiri on hyvä. Valmentajat ovat Suomen huippuluokkaa ja todella motivoituneita omaan tekemiseensä. Tavoitteena on ainoastaan Suomen mestaruus”, Puustinen viestittää kuulumisiaan.

Linjamiehiä ammattimaisin silmin tarkkaileva coach Leivoja vertaa nuorta Puustista jopa paljon otsikoissa viihtyneeseen Olaus Aliseen  jota kokenut valmentaja pitää Puustisen kanssa ikäluokkansa parhaina Suomessa.

-Veeti on tämä nuorin kaveri, mutta kuitenkin pelannut pitkään. Treenaa kovaa, on hyvässä kunnossa ja on ollut kerran vai kaksi Floridassakin asti pelaamassa. Oikeasti lupaava pelaaja. Oli jo viime kaudella aloittavana Vaahteraliigassa, ja vasta 16-vuotiaana. Todella lahjakas sälli, varmasti Suomen lahjakkaimpia omassa ikäluokassa. Näen tosi hyvänä hommana, että hän pääsee Valastin Villen kanssa treenaamaan. Varmasti kehittyy paljon – tiedän myös, että on puntti tulossa ja voi olla, että hän on vahvempi kuin Olaus Alinen.

 Lähde:  Wolverines

Kuvat:  Jari Turunen

Wolverines on viime aikoina markkinoinut näkyvästi avoimia harjoituksiaan: