Wolverines haluaa takaisin mitalipeleihin

Helsinki Wolverines tippui viime kaudella playoff-pelien ulkopuolelle. Nihkeästi sujuneen kauden parasta antia olivat venymiset tiukoissa otteluissa. Nyt alkavaan kauteen seura on lähtenyt suurin odotuksin. Rosteri on ladattu täyteen talenttia ja seura on jälleen onnistunut houkuttelemaan rosteriinsa useita Suomeen kotiutuneita ”kotijenkkejä”.

Wolverinesin tulevan kesän joukkuetta on verrattu eri yhteyksissä seuran 2019 joukkueeseen. Yhdistävänä tekijänä kausilla on liigassa aiemmin menestyneiden kotijenkkien kokoontuminen Wolverinesin rosteriin.  Ulkomaalaispelaajien lisäksi joukkueeseen on saatu paluumuuttajina kansainvälisillä kentillä kannuksensa hankkineita omia kasvatteja. Rosteriin on ladattu paljon osamista, mutta vaahteraliigavalmentajien veikkauksissa Ahmoille on povattu vasta neljättä sijaa.  Näin kolmatta kauttaan Wolverinesin päävalmentajana aloittava Michael Mattigly kommentoi alkavaa kautta:

-Vuoden 2022 Wolverinesilla on uusi ilme, mutta sama tavoite kuin aiemmin – Vaahteramaljan voittaminen! Viime kauden puolustuksemme avainpelaajat jatkavat myös tämä kesänä ja lisäksi olemme saaneet täydennyksinä mm. James Perrineaun, Noam Calvachen, Aleksi Olavuon, Joseph Kordusin ja Max Poikosen. Kaikki nämä kaverit ja monet muut roolipelaajat vahvistavat viime kaudella liigan toiseksi parhaaksi yltänyttä puolustusta. Heillä kaikilla on tavoitteena nousta kärkisijalle tällä kaudella.

– Pallon toisella puolella meillä on aivan uusi identiteetti ja joitain uusia kasvoja. Jabari Harris johtaa hyökkäystämme tänä vuonna pelinrakentajana.  Hän on kehittynyt tuossa roolissa vuosi vuodelta ja odotamme kehityksen jatkuvan. Lisäksi hyökkäyksemme uudet pelaajat RJ Long, Martin Emos, William Young ja Noah Ramirez tarjoavat suorituskykyä, jolla saavutamme aivan erilaisen lopputuloksen, kuin viime kaudella. Hyökkäyksemme vahvuutena ovat kovat laitahyökkääjät sekä paranneltu hyökkäyslinja.

Wolverines historia Vaahteraliigassa

Mikä muuttunut?

Helsinkiläisjoukkueen suurin muutos on hyökkäyksessä. Pelinrakentaja on vaihtunut ja paukkuja on laitettu linjapelaamisen parantamiseen.  Yhdysvaltalaisen Noah Ramirezin lisäksi linjaa saapuu vahvistamaan Ruotsin maajoukkuepelaaja Leo Bronse heti Elitserienin päätyttyä heinäkuussa. Jo ennestään vahvan puolustuksen suurin muutos on ELF:staä palaava Ville Valasti, joka tuo ahmapuolustukseen vahvaa johtajuutta, esimerkin ja säkitysvoimaa.

Seura odotti palaavansa kaudeksi kotikentälleen Helsingin Kallioon, mutta syystä ja toisesta kaupungin venähtänyt kenttäremontti ei mahdollista pelien pelaamista tulevanakaan kesänä Brakun kentällä. Tuolta osin olosuhteet eivät siis muutu joukkueen toivomaan suuntaan.

Ville Valasti palaa Vaahteraliigaan ja hänet saatetaan nähdä kaudella myös hyökkäävässä roolissa (Kuva; Irja Vaateri)

Wolverines otteluohjelma 2022

 • Pe 20.05.2022  Wolverines – Crusaders, Velodromi Helsinki
 • La 28.05.2022  Wolverines – Steelers, Velodromi Helsinki
 • To 09.06.2022  Eagles – Wolverines, Karhulan keskuskenttä Kotka
 • To 16.06.2022  Roosters – Wolverines, Velodromi Helsinki
 • La 02.07.2022  Steelers – Wolverines, Väinölänniemi Kuopio
 • La 09.07.2022  Crocodiles – Wolverines, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • To 14.07.2022  Butchers – Wolverines, Keskuskenttä Porvoo
 • To 21.07.2022  Wolverines – Roosters, Velodromi Helsinki
 • Su 31.07.2022  Wolverines – Butchers, Velodromi Helsinki
 • La 06.08.2022  Wolverines – Crocodiles, Velodromi Helsinki
 • To 18.08.2022  Wolverines – Eagles, Velodromi Helsinki
 • To 25.08.2022  Crusaders – Wolverines, Harjun kenttä Lohja

Suojatut pelaajat

Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kuusi (6) pelaajaa suojalistalle. Suojalistalle nimettyjen pelaajien tilalle seura voi siirtää korvaavan pelaajan ilman karenssia sekä siirtoaikarajoitusta. Ohessa Wolverinesin suojalistalle nimeämät pelaajat

 1.  Jabari Harris (QB)
 2.  RJ Long (WR)
 3.  Noah Ramirez (OL)
 4.  Joseph Kordus (LB)
 5.  Turo Lipponen (OL)
 6.  Isto Laalo (OL)

Tutustu myös: Wolverines pelaajat

Kuvat: Irja Vaateri