Valasti Michiganista Helsinki Wolverinesiin

Helsinki Wolverines on solminut pelaajasopimuksen  Ville Valastin kanssa. 26-vuotias linjamies siirtyy Wolverinesiin USA:n yliopistosarjan Eastern Michiganista.

Valasti pelasi Helsinki Wolverinesissa vuodesta 2011 vuoteen 2014. Kun Wolverines pudottautui vapaaehtoisesti 1-divisioonaan kaudelle 2015 Valasti halusi jatkaa Vaahteraliigassa ja siirtyi paikalliskilpailija Helsinki Roostersiin urheilukoulun ajaksi. Varusmiespalvelunsa  jälkeen Valasti suuntasi Yhdysvaltoihin Kalifornian Diablo Valley Collegeen. Rakettimaisen kauden Junior College -tasolla pelannut linjapuolustaja  siirtyi Kaliforniasta  täydellä stipendillä NCAA:n I-divisioonan Eastern Michiganin yliopistoon saatuaan  stipenditarjouksia yhteensä seitsemästä D1 yliopistosta.

Ville Valasti pelasi Eastern Michigan Eagleissa 2017-2019 (Kuva: Eastern Michigan)

Valastin peliuraa yliopistossa rasittivat NCAA:n tiukkojen sääntöjen takia hänen yliopistokauden aikana pelatut Vaahteraliiga-ottelut eikä suomalainen päässyt pelaamaan aivan niin paljon, kuin olisi halunnut. Kaudella 2019 Valasti toimikin joukkueessaan student coachina . Ville kertoo Wolverines verkkosivuilla Suomeen paluun taustoista koronakriisin vyöryessä USA:han aiemmin keväällä:

-Viime vuonna tuli oltua taustajoukoissa meidän yliopiston joukkueessa. Omaan tonttiin kuului puolustuksen linjan apuvalmennus sekä filmin breikkaaminen valmentajille. Tuli nähtyä ihan uudenlainen ympäristö näin valmentajan näkökulmasta. Kotiin tultiin noin pari kuukautta sitten tilanteiden keskeltä. Sisko osti liput kahden päivän varoituksella ja koulun sain pakettiin etänä, nyt on psykologian sekä viestinnän kandin paperit taskussa.

-Tulevasta on nyt vaikea sanoa mitään muuta konkreettista kuin että päivä kerrallaan. Toivotaan että kausi tosiaan pelataan ja saadaan pidettyä porukka terveenä. Hienoa olla kyllä takaisin Suomessa ja päästä mukaan takaisin remmiin. Wolvoista ollaan joskus maailmalle lähdetty ja täällä on aina erityinen porukka minkä takia voi ja kannattaa tulla pelaamaan.

Wolverines on aiemmin julkaissut puolustuksen fronttiinsa uusiksi vahvistuksiksi Niko Nousiaisen, Petri Pallarin sekä Janne Lahikaisen. Kun vielä maajoukkuemies Toni Lindholm sekä Benjamin Egbudive ovat alkuvuoden tietojen mukaan ahmarosterissa mukana, vaikuttaa helsinkiläisten linjamiehitys varsin valmiilta syyskesän sarjaan.

Optio GFL-peleistä

Volverines päävalmentaja Jan Vilkko on aiheestakin tyytyväinen uuteen sopimuspelaajaansa.

”Villen mukaantulo on mahtava juttu meille ja Suomen jefulle ylipäätään. Villen presenssi tulee varmasti näkymään pallon molemmin puolin syksyn peleissä. Kovin harva maailmalla kovaa jälkeä tehnyt pelaaja palaa Vaahteraliigaan. Villellä on optio GFL-joukkueeseensa siirtymiseen, mutta Saksan kausi näyttää tässä vaiheessa erittäin epätodennäköiseltä. Nyt vain koitamme keskittyä niihin asioihin mihin itse voimme vaikuttaa niiden pelaajien kanssa, jotka pystyvät tai haluavat tässä tilanteessa ylipäätään pelata”

Valasti toimii kaudella 2020 myös Helsinki Wolverinesin U20-nuorten valmennustiimissä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto on kertonut pyrkivänsä käynnistämään Vaahteraliigan heinä-elokuun vaihteessa. Tarkemmasta sarjaohjelmasta tiedotetaan lähiaikoina.