Vaahteramalja XLIV on Veikko Lamminsalolle kymmenes loppuottelu päätuomarina

Vaahteramalja XLIV:n tuomariryhmä on julkaistu. Loppuottelun päätuomariksi on valittu Veikko Lamminsalo, jolle rooli valkoisen lippalakin haltijana Vaahteramaljassa on jo ennätyksellinen kymmenes.

Veikko Lamminsalo tuomitsee lauantaina Seinäjoen OmaSp Stadionilla jo kymmenennen jenkkifutiksen loppuottelunsa päätuomarin roolissa. Lukema on liigahistorian suurin. Lähimmäksi Lamminsalon lukemia pääsee Perttu Hautala, joka erotuomariuransa aikana johti Vaahteramaljan tuomariryhmää kuudesti. Lamminsalo vastaa perinteiseen miltä-tuntuu-kysymykseen lyhyesti:

-Tuntuu hyvältä. Kausi on ollut ehjä ja niissä ryhmissä, missä olen mukana ollut, on ollut rentoa tekemistä. Silloin yleensä myös ryhmä toimii hyvin.

Vuonna 1985 tuomaroinnin aloittanut Lamminsalo nostettiin ensimmäistä kertaa Vaahteraliigassa tuomitsevaan ryhmään kauden 1986 lopulla. Hänet palkittiin kaudella 2017 huikean 500 tuomitun liigapelin merkin ohittamisesta, ja siitä eteenpäin pelejä on kertynyt ”joku kymmenen lisää”.

Ensimmäisen kerran Lamminsalo määrättiin Vaahteramaljan päätuomariksi vuonna 2004, jolloin mestaruudesta taistelivat Roosters ja Trojans. Näin hän muistelee avaustaan uudessa roolissa:

-Ensimmäinen PT-määräys vuonna 2004 oli toki jännä uudessa roolissa. Siitä jäi mieleen Trojansin aloituspotkun palautus, jossa palauttaja sai kovan iskun ja loukkaantui. Pallo oli irronnut, mutta laitoin pelin kuitenkin poikki. Se jäi mieleen. Taisi mennä jännityksen piikkiin…

Ryhmä ympärillä tekee tästä myös joukkuelajin

Pitkän uran erotuomarina ja SAJL:n liittohallituksessa tehnyt Lamminsalo muistuttaa, että tuomareista on koko ajan pula.  Uransa alussa myös takapuolustajan paikalla pelannut veteraanierotuomari kannustaa uusia ihmisiä mukaan raitapaitojen joukkoon:

Haluaisin kannustaa kaikkia lajin parissa olevia tai siitä kiinnostuneita hakeutumaan tuomareiksi. Meitä tarvitaan lisää. Tästä saa hyvän ja tavoitteellisen harrastuksen, johon voi sitoutua elämäntilanteen sallimissa rajoissa – isosti tai iisisti. Ryhmä ympärillä tekee tästä myös joukkuelajin. Suosittelen tätä lämpimästi! 

 

Vaahteramalja XLIV erotuomarit

Veikko Lamminsalo , PT
Jesse Kalevo, AT
Jukka Lehtinen, LT
Piia Vierikko, RT
Tommi Lindroos, ST
Jenny Holmberg, KT
Pasi Roimela, TT
Harri Toijaja, 8. tuomari

Amerikkalaisen jalkapallon 44. Suomen mestaruus ratkaistaan lauantaina 9.9.2003 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Vaahteramalja XLIV:n voitosta ovat taistelemassa Seinäjoki Crocodiles ja Porvoon Butchers. Ottelun kickoff klo 16:00.  Fiilistely tapahtumapaikalla käynnistyy jo klo 13:00 koko perheen pre game tapahtuman merkeissä.

Liput:  Vaahteramalja XLIV lippuja | la 9. syysk. 2023 klo 16.00 Seinäjoki OmaSp Stadion, SEINÄJOKI | Ticketmaster Suomi