Vaahteraliigan lauantaipelissä vastakkain Steelers ja Crusaders

Vaahteraliigaa puhtaalla pelillä johtava Kuopio Steelers saa lauantaina vieraakseen vielä ilman voittoja taistelevan United Newland Crusadersin.  Lohjalaiset ovat viimeisin kokoonpano, joka on onnistunut voittamaan Steelersin liigapelissä.

Kuopio Steelers on edennyt Vaahteraliigassa vakuuttavasti voittaen kaikki vastustajansa alkukauden sarjassa.  Voittojen arvoa nostaa se, että ne on otettu sarjarankingin parhaista joukkueista (Wolverines, Crocodiles, Roosters, Butchers).  Lohjalaisen Crusadersin alkukausi on ollut kivikkoinen. Kokoonpanohaasteiden ääressä tuskaillut joukkue on jaksanut venyä otteluiden alkupuolella kohtuullisesti, mutta kahteen suuntaan urakoivat pelaajat ovat väsähtäneet pelien edetessä ja vastustajat ovat menneet menojaan.  Lauantain ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki, Steelers.

Voitosta voittoon edennyt Steelers on profiloitunut alkukauden peleissä juoksevaksi joukkueiksi. Juoksu-uhka on silloin parhaimmillaan, kun hyökkäysvalikoimaan kuuluu myös vaarallinen heittopeli. Kuopiolaisten peli- ja pelaajavalikoimasta löytyvät molemmat. Keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnover on sarjan juoksijatilaston kärkinimi (154,5 yds/g) ja pelinrakentaja Joey Bradley on laittanut palloa lentoon sarjan parhaalla onnistumisprosentilla (62,0 %). Lauantaina Steelersin tähtiä vastaan asettuu sarjan kolmanneksi tehokkain heittopuolustus ja toiseksi heikoin juoksupuolustus. Odotettavissa lienee juoksupainotteista peliä Vänärille.

Steelers-puolustukseen palaa yhden ottelun pelikiellostaan vapautunut Ikeem Allen, joka tulee olemaan lohjalaishyökkäykselle vaikeasti pidäteltävä.

Onnistuuko Crusadersin Cedric Johnson lauantaina maalinteossa? (Kuva: Irja Vaateri)

Crusadersilla kauden levein rosteri

United Newland Crusaders marssittaa Väinölänniemen kentälle toistaiseksi leveimmän rosterinsa. Mukaan on saatu jälleen uusia liigadebyytin tekeviä pelimiehiä.  Keskimmäisen tukimiehen paikalle värvätty espanjalainen Sandro Moreira on siirtynyt Crusaders-paitaan Osos Rivaksesta. Tuorein pelikokemus kokeneella 32-vuotiaalla pelimiehellä on meksikolaisesta Gallos Negros-joukkueesta.

Crusadersin joukkue on täynnä taitavia pelaajia, joilla ratkaisupotentiaalia pelissä kuin pelissä. Joukkueen haasteena on edelleen rosterin kapeus, joka pakottaa taitavat yksilöt väsyttämään itsensä kahden suunnan pelaamisellaan.  Joukkue on saanut koota rivejään yli yhden vapaan viikonlopun ja Kuopiossa saatamme nähdä enemmän tai vähemmän uudistunut Crusaders, joka lähtee taisteluun levänneenä ja hitusen leveämmällä kokoonpanolla.

Wolverinesin RJ Long siirtyi torstaina tekemällään TD:llä yksin Vaahteraliigan maalintekijätaulukon kolmannelle sijalle (68 kpl). Crusadersin Cedric Johnsonilla (67 kpl) on mahdollisuus tasoittaa tilanne tai jopa siirtyä taas Longin edelle onnistuessaan hyvin Kuopiossa.

Viime kaudella joukkueiden kohdatessa Crusaders toteutti jymy-yllätyksen voittamalla Steelersin Hangossa pelatussa maalikarkelossa lukemin 58–50 (28 – 7).  Lauantain pelin alkuasetelmien perusteella yllätys olisi tällä kertaa huikea yllätys.  Epätasaiseksi ennustettu vaahteraliigakamppailu potkaistaan käyntiin Kuopion Väinölänniemellä lauantaina klo 16.30.

Kuva: Irja Vaateri

Näillä pääset vauhtiin

 

Katso joukkueiden edellisen maalirikkaan kohtaamisen parhaat palat