Tupla-Raatikainen Crocodilesiin: Joonas puolustukseen, Pasi hyökkäykseen

Seinäjoki Crocodiles sai riveihinsä kovasti haluamansa jyväskyläläiskaksikon, kun Joonas ja Pasi Raatikainen tekivät pohjalaisen vesipetolauman kanssa sopimukset tulevasta kaudesta. Ensisijaisesti puolustuksessa tukimiehenä ja linjassa pelaava monipuolinen maajoukkuepelaaja Joonas Raatikainen, 26, pelasi Crocodilesissa jo kaudella 2016. Laitahyökkääjä Pasi Raatikainen, 22, puolestaan siirtyy Seinäjoelle veljesparin kasvattajaseurasta Jyväskylän Jaguaareista.

Vanhempi veljeksistä, Joonas, palaa intoa täynnä sorvin ääreen:

– Minulla oli ihan törkeän hauskaa viime kaudella. Hiukan kateissa ollut peli-ilo palasi todella vahvasti ja oli aivan mahtavaa tehdä jatkosoppari varsinkin kun velipoika tulee mukaan.

– Seinäjoella on tosi paljon sitä samaa meininkiä ja tunnelmaa kuin oli aikoinaan Jyväskylässä,  13 maaottelua pelannut Joonas Raatikainen iloitsee Crocodilesin uutisessa. – Kyseessä on kuitenkin pienen kaupungin joukkue, mutta organisaatio on todella ammattimainen ja loistava. Sitä paitsi finaalista jäi aika lailla hampaankoloon. Vielä on halua kokeilla, jos sen kultaisen mitalin saisi tässä nutussa.

Monipuolinen Joonas Raatikainen pystyy puolustuksen pelipaikkojensa lisäksi pelaamaan myös hyökkäyksessä muun muassa keskushyökkääjänä ja sisempänä laitahyökkääjänä. Kauden 2016 aikana pelipaikka oli Crocodilesissa kuitenkin ensisijaisesti puolustuksessa. 12 ottelussa kertyi 39 taklausta, joista 1,5 oli säkityksiä. Lisäksi tilastokirjoihin merkittiin 1 syötönkatkoa ja 2 puolustettua heittoa.

Crocodilesin ja Jaguaarien lisäksi Raatikainen on edustanut Vaahteraliigassa Turku Trojansia. Kaudella 2013 pelipaikka löytyi Tanskasta ja Triangle Razorbackista.

Kaudella 2016 Joonas Raatikainen oli Jaska Värisen jälkeen Crocodilesin toiseksi ahkerin taklaaja. Kuva: Sami Ranta

 

Pasi Raatikainen tuo lisää ulottuvuutta heittopeliin

Lähes 190-senttinen Pasi Raatikainen on ulottuva ja kimmoisa kohde Crocodilesin pelinrakentaja Brett Arriveyn heittopeliin. Vuosikymmenen ajan koripalloa Jyväskylän HoNsU:ssa pelanneen laitahyökkääjän nousua laitahyökkääjäeliitin huipulle ovat hidastaneet erilaiset vaivat. Edellinen kesä Jaguaarien riveissä I-divisioonassa meni piloille juuri kauden alla, ja sitkeä loukkaantuminen piti Raatikaisen sivussa koko kauden. Kaudella 2015 I-divisioonassa 7 ottelussa napatut 30 kiinniottoa ja 279 jaardia antavat osaltaan osviittaa Pasi Raatikaisen potentiaalista.

– Siitä talentista en tiedä, mutta loukkaantumisia tosiaan on ollut, toteaa P. Raatikainen itse omasta osaamisestaan.

Yhdysvalloissa, University of Wisconsin-Whitewaterissa kaksi vuotta opiskellut Raatikainen on juuri palannut Suomeen. NCAA:n II-divisioonassa pelannut koulun joukkue ei saanut riveihinsä suomalaista osaamista, vaan loukkaantumisiaan kuntouttanut Raatikainen keskittyi opiskeluun.

Tulevan kesän tavoite on selvä:

– Totuttelen taas asumaan Suomessa. Toivon, että pysyn ehjänä ja tavoite on ilman muuta päästä pelaamaan se ensimmäinen Vaahteraliigan playoff-matsikin.

 

Katso myös:

Crocodiles-uutinen Joonas ja Pasi Raatikaisen sopimuksesta

 

Otsikkokuva (alkuperäinen):

Harri Koivunen

Kuva:

Sami Ranta