Trilleri Seinäjoella päättyi kotijoukkueen juhlintaan

Lauantai-illan kamppailu Crocodiles – Steelers venyi jatkoajalle asti, jossa kotijoukkue lopulta kaatoi vieraat lukemin 31-28 (7-20).

Vaahteraliigan 9. kierros kulminoitui tasaiseen vääntöön kahden kärkikolmikosta löytyvien joukkueiden kesken. Seinäjokelaiset olivat loppujen lopuksi jatkoajalla potkumaali kilvoittelussa parempia. Tämän voiton myötä Crocodiles on nyt Steelersin ja Roostersin kanssa sarjataulukossa tasapisteissä (12p).

Ottelu lähti käyntiin nopealla kotijoukkueen juoksutouchdownilla, kun Christian Powell rynnisti vain noin parin minuutin jälkeen joukkueensa johtoasemaan. Seinäjokelaisten ilo ei kuitenkaan kauaa pysynyt, sillä Steelers tuli äkkiä rinnalle ja ohi, tekemällä pelin seuraavat kolme touchdownia. Viime viikolla hankittu ranskalaisvahvistus François-Guilhem Pion juoksi kaksi td:tä maaliksi, ja Noah Chote yhden. Ensimmäisen puoliajan kaikki neljä td:tä tuli juosten, ja tilanne oli tauolle lähdettäessä 7-20.

Steeler-QB Joshua Taylor kuitenkin loukkaantui 1. puoliajan lopussa, jolloin hyökkäys oli toiseen puoliaikaan lähdettäessä ilman häntä. Toisella puoliajalla Noah Chote ja Juho Väisänen otti muutaman heittoyrityksen, mutta pääosin joukkue lähti juoksupelillä ilman Tayloria. Crocodiles pystyi omaa hyökkäystään hyvin orkestroimaan eteenpäin pelin loppua kohden, joten jatkoaika kutsui varsinaisen peliajan päätteeksi. QB Christian Arrambide teki tarvittavan, onnistuen 11/17 heitoissaan. Näillä hän kerrytti 159 jaardia ja 2 td:tä.

Puolustuksen linjamies Charles Chibuike Akanno säkitti kaksi kertaa tässä pelissä ja nyt hän johtaa tämän kauden säkkitilastoja.

Powell juoksi peliin yhteensä kaksi td:tä, ja enään hänet erottaa kaksi touchdownia Stephen Stokesin td-ennätyksestä. Crocodiles pelaa vielä neljä ottelua tämän kauden aikana, joten hyvin lähellä ainakin ollaan sitä, että nähdään vielä kauden päätteeksi uusi ennätyksen haltija.

Ottelun ratkaisija

Harvemmin suomalaisessa jenkkifutiksessa potkaisijoita nostetaan esille, mutta yksi tämän ottelun ratkaisijoista löytyi siltä pelipaikalta. Eetu Mäki-Maunus onnistui jokaisessa lisäpiste potkussaan, jotka touchdownien jälkeen yritti.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat mahdollisuudet ratkaista peli, mutta ne kylmemmät hermot löyty Crocodilesiltä, ja varsinkin mieheltä joka sen potkun haarukasta sisään laittoi. Mäki-Maunus potkaisi ratkaisevan 37 jaardisen potkun onnistuneesti sisään, ja sitä myöden erittäin ison voiton kotikentällä yhdestä sarjan kovimmista joukkueista.

Eetu Mäki-Maunus palkittiin ottelun vakuuttavimpana pelaajana. Hän tuli jakamaan iloisia fiiliksiään pelistä ottelun jälkeen:

Vakuuttava debyytti

Tappiosta huolimatta Steelers saa olla tyytyväinen uuteen keskushyökkääjä hankintaansa. François-Guilhem Pion teki debyytin suomalaisille jenkkifutiskentille, ja hienon sellaisen tekikin. Ranskalainen keskushyökkääjä kantoi 24 kertaa juosten palloa, joilla nettosi 105 jaardia ja 2 td:tä.

Yhden pelin otannalla voisi olettaa että vastaus mahdolliseen RB-pulaan on löytynyt tästä miehestä. Kemiat varmasti tästä eteenpäin vain paranevat hänellä ja hyökkäyksellä, joten on odotettavissa lisää hyviä pelejä.

Pion antoi myös pikaiset kommentit pelin jälkeen.

*Juttua oikaistu (Joshua Taylor loukkaantuminen).

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva:  Marko Tuominiemi