Timothy Morovick johtaa Royals hyökkäystä kaudella 2023

Vaahteraliigaan kaudeksi 2023 paluun tekevä Wasa Royals kertoi värvänneensä pelinrakentajakseen kokeneen yhdysvaltalaisen Timothy Morovickin. Morovick on pelannut Euroopan sarjoissa vuodesta 2016 lähtien.

Timothy Morovick pelasi kaudella 2022 Ruotsin pääsarjassa Carlstadt Crusadersissa johdattaen joukkueensa välieräpeliin saakka. Morovickin heittojen onnistumisprosentti viime kauden osalta oli komea 69%. Ruotsin välierätappion jälkeen yhdysvaltalainen kävi pelaamassa Romanian sarjan päätökseen Bucharest Rebels mestaruusjoukkueessa.

Aiempina Euroopan kausinaan Morovick on pelannut Ruotsin ohella Tanskassa, Puolassa ja Saksassa. Yliopistourallaan Morovick aloitti ensin Baseball-pelaajana, mutta löysi paremman tien menestykseen amerikkalaisen jalkapallon parista.  Mount San Jacinto Junior Collegesta miehen tie vei Central Connecticut State Universityn kautta Kansasin Ottava Universityyn, jossa ura huipentui valintaan Senior Bowliin vuonna 2015.

Pikavisiitti Suomeen 2020

Helsinki Wolverines kertoi joulukuussa 2019 värvänneensä Timothy Morovickin pelinrakentajakseen kaudelle 2020. Mies ehti jo saapua alkuvuodesta helsinkiläisjoukkueen harjoitusryhmään, mutta parin Suomessa vietetyn viikon jälkeen kaikki urheilutoiminnot maassa keskeytettiin ja sopimus Wolverinesin kanssa purettiin kauden toteutumisen oltua epävarmaa.

Morovickin huono tuuri ei jäänyt tuohon. Hän ehti solmia sopimuksen Brasilian liigassa pelaavan Curitiba Brown Spidersin kanssa, mutta myös tuo yritys kaatui korona-pandemian aiheuttaessa myös Brasilian sarjan peruuntumisen. Lopulta mies löysi tiensä Ruotsiin ja pelasi Stockholm Mean Machinesin paidassa komean kauden, joka päättyi valintaan vuoden import-pelaajaksi.

Royals-tiedotteessa Morovickin värväyksestä kommentoidaan näin:

-Koimme todella tärkeäksi saada ns. veteraanipelaaja johtamaan joukkuettamme. Se ei ole salaisuus, että joukkueemme on nuori, silti siinä on paljon potentiaalia. Tim vaatii paljon itseltään ja joukkuekavereiltaan. Hän on innostunut mahdollisuudesta ja odottaa kovaa, että pääsisi jo töihin. 

-Suomeen Tim saapuu hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Koimme tämän instrumentaaliseksi valmistautumisen kannalta. Tim tulee osallistumaan hyökkäyksenkoordinointiin vahvasti sekä nuorien pelinrakentajiemme valmennukseen. Tämä painoi vaakakupissa paljon myös.

-Emme vielä tiedä ihan tarkasti mitä meillä on pelinrakentaja Elias Haapamäessä mutta olemme sitoutuneet siihen, että hän saa korkeantason valmennusta. Toiveena toki on, että Vaahteraliigaa Vaasassa jossain vaiheessa pelataan ns. ”oman kylän pojan” kipparoidessa hyökkäystä.

Morovick on ensimmäinen Royalsin julkaisema yhdysvaltalaisvahvistus. Seura on luvannut julkaista vielä kahden jenkkivahvistuksen sopimukset hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

Lähde: Royals

Kuva:  Bucharest Rebels