Thomas Anessiadis jatkaa Seinäjoella 2023

Vaahteramaljatapahtuman isännöintiin valmistautuva Seinäjoki Crocodiles jatkaa uusien pelaajasopimustensa julkaisuja. Tämän viikon uutisena on julkaistu portugalilais-belgialaisen Thomas Anessiadisin jatkospimus.

Puolustuksen takakentällä pelaava Belgian ja Portugalin passit omaava Thomas Anessiadis saapui Seinäjoelle Crocodilesiin kaudella 2022 espanjalaisesta Murcia Cobras -joukkueesta. Hopeamitaleihin päättyneellä kaudella 2022 hänen onnistui keräämään vaahteraliigatilastoihinsa 7,5 taklausta ja kuusi heiton puolustusta.  

Anessiadis on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa Suomen lisäksi jo viidessä maassa. Vuonna 2016 Anessiadis aloitti pelaamisen Izegem Tribesissä Belgiassa ja ylsi heti mukaan maansa nuorten maajoukkueeseen. Vuonna 2018 hän muutti Iso-Britanniaan opiskelemaan ja yhdisti opinnot jalkapalloon Bristol Pride Academyssa. Kaudella 2019 Anessiadis siirtyi Saksan GFL:n Marburg Mercenariesin joukkueeseen saaden tuntumaa suuren liigan vauhtiin. Vuonna 2020 Anessiadis oli voittamassa Ruotsin Suprserienin runkosarjaa Stockholm Mean Machinesin joukkueessa ja kausi 2021 kului ELF:n Barcelona Dragonsin puolustuksessa.

Charlie Ovey koordinoimaan Crocojen puolustusta

Crocodiles julkaisi aiemmin kovan kotimaisen laiturin, Ville Ollonqvistin sopimuksen. Porilaislähtöinen Olloqvist pelasi viime kaudella puolalaisen Silesia Rebelsin joukkueessa.  Kaudella 2020 Ollonqvist palkittiin Bearsin hyökkäyksen arvokkaimpana pelaajana.  Porilaislaiturin lisäksi seinäjokisten rosteriin on lisätty tammikuun aikana Arttu Tapolan ja Samu Hautalan nimet.

Tammikuun alussa julkaistiin myös Kotka Eaglesin vaahteraliigajoukkuetta valmentaneen Charlie Oveyn sopimus. Ovey toimii Seinäjoella puolustuksen koordinaattorina ja valmentaa myös Crocojen naisjoukuetta.

Crocojen Jalava uskoo Vaahteramaljan isännöinnin auttavan markkinoinnissa

SAJL julkaisi tänään Vaahteramalja XLIV:n isäntäkaupungiksi Seinäjoen. Kaupungin jenkkifutisylpeys Crocodiles on julkaissut offseason-kaudella lukuisia pelaajasopimuksia, joita myös tammikuun aikana on ehtinyt kirjautumaan lisää.  Vaikuttaako Vaahteamaljan isännöinti joukkueen rakentamiseen kevään aikana. Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava on tyytyväinen loppuottelun saamisesta Crocojen kotikaupunkiin, mutta joukkeen rakentaminen on Jalavan mukaan pitkäaikaisempi projekti.

-Hienoa että Loppuottelu saadaan Etelä-Pohjanmaalle. Crocodilesilla on pitkät perinteet lajissa ja Seinäjoella on vahva kotiyleisö. Loppuottelu Seinäjoella tuo lajia edelleen paremmin esille paikallisesti ja myös kasvattaa Seinäjoen kaupungin imagoa urheilukaupunkina.

Joukkueet, jotka pelaavat Seinäjoen OmaSp Stadionilla selviävät vasta syyskuun ensimmäisen viikon välieräpelien jälkeen.  Crocodiles panostaa menestykseen, mutta puheenjohtaja Jalava ei usko Vaahteramaljan pitopaikan vaikuttavan joukkueen rakentamiseen:

-Joukkuetta on rakennettu menestykseen jo useita vuosia. Oman juniorityön arvostus ja kotimaisten pelaajien esiin saaminen on ollut tavoitteena jo pidemmän aikaa. Tuleva kausi jatkaa samoilla arvoilla. Joukkueessa vaihtuvuus viime kauteen on vähäistä. Panostus finaaliin on isompi markkinoinnillisesti.

 

Lähde: Crocodiles

Kuva: Irja Vaateri , Mikko Mäkelä, Crocodiles