Tampere Saints näytti taisteluilmeensä ja nousi sarjassa tasapisteisiin vierailija Butchersin kanssa

Miesten Vaahteraliiga palasi juhannustauolta Tampereella, jossa Saints ja Butchers mittelivät paremmuudestaan. Tasainen ja jännittävä ottelu kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueelle, kun piristynyt Saints-hyökkäys kykeni murtamaan loukkaantumista kärsineen Butchers-puolustuksen. Pyhimysten keskushyökkääjä ja ottelun parhaana palkittu Juzz Tiny teki ottelussa kaksi maalia sekä tuplasi kauden juoksumääränsä. Loppulukemat helteisellä Pyynikillä isännille 20–14 (6–14).

Avausneljännes oli odotetun tasainen – molemmat joukkueet pääsivät yrittämään hyökkäystä pariin otteeseen, mutta ainoastaan Butchers onnistui ylittämään maalilinjan. Porvoolaiset karkumatkalle johdatti keskushyökkääjä Darion Hall, joka juoksi upealla henkilökohtaisella suorituksellaan keskeltä läpi, harhauttaen tamperelaisten puolustuksen. Kun Joni-Petteri Malka jatkoi kauden puhdasta sarjaansa lisäpistepotkuissa läpi ottelun, oli tilanne 0–7.

Darion Hall harhauttaa Saints-puolustuksen ja vie Butchersin johtoon.

Saints nousi peliin mukaan toisella neljänneksellä. Pitkän pallonhallintajakson ja hiljalleen, mutta varmasti, rullanneen hyökkäyksen päätteeksi Juzz Tiny kavensi eron yhteen pisteeseen. Keskeltä läpi juossut Tiny jätti oman vartijansa ihmettelemään ja koppasi Nolanin heiton hyppysiinsä, suunnaten maalialueelle estelyittä. Lisäpistepotku blokattiin ja tilanne porvoolaisten eduksi tässä vaiheessa 6–7.

Puoliajalle siirryttiin porvoolaisten 6–14 johdossa, kun Mikko Seppänen onnistui vajaa kaksi minuuttia ennen puoliaikaa tekemään kauden ensimmäisen kiinniotto -touchdowninsa Janne Lehtisen esityöstä.

Avauspuolikkaalla nähtiin yhteensä neljä syötönkatkoa, joista Butchersin Lehtiselle merkattiin yksi ja Saintsin Nolanille peräti kolme. Butchers-puolustus, Ville Kurvisen johdolla, pakotti pyhimysten pelinrakentajan heittämään useasti liikkeestä, mikä oli osasyy korkeisiin syötönkatkolukemiin. Nolanin heiton katkaisi kahdesti porvoolaisten yhdysvaltalaisvahvistus Mitch Dalley, joka nosti kauden interien kokonaismäärän jo seitsemään.

Tampereen hyökkäyksen herääminen

Toinen puoliaika ei lähde vieraiden näkökulmasta toivotulla tavalla liikkeelle. Muutenkin kapealla rosterilla Tampereelle saapunut Butchers sai jobinpostia, kun Roman Runneria ei kolmannen neljänneksen alkaessa enää puolustuksessa nähty. Vakuuttavasti, omalta kenttäpuoliskolta edennyt Saints-hyökkäys ei empinyt vaan nousi tasatilanteeseen. Liekkeihin leimahtaneen Tinyn illan toisella ja Butchers-kasvatti Micky Kyein kahden lisäpisteen turvin tilanne tasan neljääntoista.

Saints nousee tasoihin.

Päätösneljännekselle lähdettiin Saintsin kuuden pisteen johdossa, kun hyvään vauhtiin päässyt pyhimyshyökkäys kartutti omaa pistepussiaan vielä ennen kolmannen neljänneksen päättymistä, Nolanin onnistumisen myötä.

Nolanin maali riitti lopulta viemään Saintsin kauden toiseen voittoon, kun tasatahtia edenneessä päätösneljänneksessä ei enää maaleja nähty. Vajaamiehinen ja paljon kentällä aikaa viettänyt Butchers-puolustus taisteli ottelun lopun urhoollisesti eikä päästänyt pyhimyksiä enää maalintekoon. Samaa voidaan sanoa myös Saints-puolustuksesta, joka kykeni pitämään porvoolaisten juoksun kurissa ja heiton tehottomana. Butchersin ykköstaklaajana kamppailussa oli Dalley (9.5) ja Saintsin Tony Ballon (8).

Butchersin pelinrakentaja Janne Lehtisen kommentit pelin jälkeen.

Tampere Saintsin Tony Ballon tyytyväisenä oman joukkueensa suoritukseen.