Steelers uusi mestaruutensa Lahdessa

Kuopio Steelers otti toisen perättäisen mestaruutensa kukistamalla Helsinki Roostersin Lahden Stadionilla Vaahteraligan loppuottelussa lukemin 14-0 (7-0). Märällä kentällä pelatusta ottelusta tuli kahden kovan puolustuksen kaksintaistelu.

Vaahteraliigan runkosarjan voittaja Steelers otti puhtaan voiton Roostersista Lahdessa. Molempien joukkueiden puolustukset pelasivat hyvän pelin, mutta vain toinen joukkueista onnistui pitämään oman päänsä puhtaana ja ansaitsi voiton sunnuntaina. Vaahteramalja XLII oli jo toinen perättäinen loppuottelu, jossa Kuopio Steelersin puolustus pitää vastustajan nollilla. Kauden 2020 päätteeksi Steelers voitti niin ikään helsinkiläisen Wolverinesin samaisella Lahden Stadionilla lukemin 21-0.

Kaksi parasta puolustuslinjaa

Steelers voitti pelin 14-0 ja edetyt jaardit 298-207.  Runkosarjan peleissä helsinkiläiset olivat edenneen keskimäärin 372 ja kuopiolaiset peräti 434 jaardia, mutta sunnuntaina puolustukset pitivät pintansa jaardien ja maalien suhteen.

Roosters päävalmentaja Juha Hakala antoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tunnustusta vastustajan puolustusmiehistölle:

– Kuopion puolustus oli vaan niin tiukka, että heitoissa ei päästy rytmiin missä vaiheessa. Juoksuilla saatiin ihan isoja siivuja ja kun saatiin hyökkäys rullaamaan, sitten fumblattiin pallo

Myös Steelersin Pekka Utriainen antoi tunnustusta molempien puolustuksille:

– Meidän puolustus pelasi vahvasti, mutta niin pelasi vastustajankin. Tässä pelissä näkyi puolustuslinjojen merkitys. Molemmilla kaksi selkeästi parasta puolustuslinjaa tässä sarjassa. He teki koko ajan sekä heittämisen että juoksemisen hankalaksi. Karppisen Kallella oli hyvä suunnitelma ja niin oli meidänkin valmentajalla.

Vaahteramaljan lehdistötilaisuudessa molemmat päävalmentajat kehuivat puolustusten peliä

Maurice Wright Jr ottelun MVP

Ottelun voittomaaliksi jääneen avaustouchdownin teki Steelers tukimies Maurice Wright Jr jo tutuksi käyneellä maalilinjapelillään. Ottelun toisella neljänneksellä yhdysvaltalainen puristi pallon väkisin maaliin kahden jaardin etäisyydeltä. Vaahteraliigan runkosarjassa Wright Jr juoksi pallon kanssa 15 kertaa, joista yhdeksän päätyi maalialueelle saakka. 

Vahvan kauden pelannut tukimies palkittiin sunnuntaina ottelun MVP-palkinnolla ja aiemmin iltapäivän aikana mies oli jo nimetty  Vaahteraliigan vuoden pelaajaksi. Wright Jr kertoi valintojen olevan suuri kunnia hänelle, mutta ilman rinnalla pelanneita miehiä ja hyvää valmennusta ei hänenkään peli olisi sillä tasolla millä se oli läpi kauden.

Steelersin toisen touchdownin nappasi kiinni pelinrakentaja  Joey Bradleyn heitosta Vaahteraliigan vuoden tulokkaaksi valittu Hannes Harju. Roosters eteni pelissä kahdesti maalin tuntumaan mutta useista yrityksistä huolimatta palloa ei saatu maaliin.

Vaahteramaljaennätyksiä

Vähämaalisuudestaan huolimatta sunnuntain pelissä onnistuttiin rikkomaan ja sivuamaan vanhoja vaahteramaljaennätyksiä:

  • LeAnthony Reasnover sivusi Jaycen Spearsin enimpien juoksuyritysten ennätystä joka on 32 kpl
  • Roosters teki uuden lentopotkujen palautusten jaardikeskiarvon joka nyt 43,0 j.
  • Roosters sivusi Vaahteramaljojen pallonmenetysten ennätystä joka on 4 kpl
  • Käänteisesti Steelers sivusi aiheutettujen pallonmenetysten ennätystä joka 4 kpl
  • Steelers sivusi vähiten onnistuneita heittoja-ennätystä joka 7 kpl

Katso kaikki ennätykset:  Vaahteramaljaennätykset 2003-2021

Ottelun jälkeen Steelers-puolustuksen Jani Lindqvist kertoi pelin olleen yksi parhaista missä on ollut mukana. Samalla Lindqvist liittyi niiden konkarien joukkoon, jotka pelin jälkeen kertoivat pelaamisen päättyvän tähän kauteen.

 

Tutustu: Ottelun tilastot

Katso myös: Jari Turusen pelikuvat