Steelers menetti tähtikeskushyökkääjänsä

Vaahteraliigan hallitseva mestari Kuopio Steelers ja keskushyökkääjä Le’Anthony Reasnover ovat purkaneet vaahteraliigakautta 2023 koskevan pelaajasopimuksen. Sopimuksen purku tuli pelaajan omasta aloitteesta henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Le’Anthony Reasnover on ollut kahden kauden ajan yksi Vaahteraliigan valovoimaisimmista tähtipelaajista. Yhdysvaltalainen on valittu molempina pelaaminaan kausina Vaahteraliigan tähdistökentälliseen . Ensimmäisellä kaudellaan hänet valittiin sarjan parhaaksi hyökkäyspelaajaksi ja kaudella 2022 koko Vaahteraliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Steelerisille Reasnover on ollut varsinainen kultakimpale. Mies ehti nousemaan kahden kauden aikana Steelersin seurahistorian tuloksekkaimmaksi etenijäksi yhteensä 3685 jaardillaan ja on ylivoimaisesti seuran touchdown-tilaston ykkönen 48 runkosarjan touchdownillaan.

Näin Steelersin puheenjohtaja Jaana Tuppurainen kommentoi tapahtunutta:

Olemme seurana päättäneet kunnioittaa Le’Anthonyn toivetta ja vapauttaa hänet pelaajasopimuksesta. Tämä tuli meille yllätyksenä ja yksi vaikeimmista päätöksistä taustajoukoille, valmentajille ja pelaajille. Ant on päässyt kohteliaalla käytöksellään ja positiivisella asenteella sekä pelitaidoillaan Steelers-fanien sydämiin. Tämä päätös on myös valtava pettymys heille. Valmennus ja joukkue tekee kaikkensa, että yhden pelaajan lähteminen ei vaikuta joukkueen motivaatioon tehdä asioita paremmin.

 Reasnover ehti pelaamaan kaudella 2023 kolmessa vaahteraliigapelissä. Tuloksena neljä touchdownia ja  370 edettyä jaardia. Hänet valittiin avauspelissä Roostersia vastaan ottelun Vakuuttavimmaksi Pelaajaksi.

Tähtipelaajan lähtö asettaa kuopiolaiset hetkeksi todella hankalaan asemaan. Joukkueen kakkosmiehenä keskushyökkääjän paikalla pelannut Tuukka Lehtonen on loukkaantuneena eikä kolmas rosterissa oleva RB, Casper Bakker ei ole ollut pelikuntoinen kahdessa edellisessä ottelussa.  Steelersin seuraava peli on jo perjantaina, kun Väinölänniemelle saapuu United Newland Crusaders.

Steelers ilmoittaa tiedotteessaan, että ei kommentoi asiaa seurana enempää

Kuva:  Jari Turunen