Steelers hakee kolmatta perättäistä mestaruutta

Kuopio Steelers aloittaa viidennen perättäisen kautensa Vaahteraliigassa. Seuran menestys ylimmällä sarjatasolla on ollut huikeaa.  Kuopiolaiset ovat yltäneet nykyjoukkueensa kaikilla liigakausilla Vaahteramaljaan ja voittaneet mestaruuden nyt kahdesti perättäin. 

Seuran voitonnälkää ei ole edelleenkään tyydytetty, vaan organisaatio on rakentanut voittavaa ja menestyvää joukkuetta myös tulevalle kaudelle.  Omaan kotikaupunkiin saatu loppuottelu ei ainakaan vähennä savolaisten intoa ja usko omaan tekemiseen tuntuu olevan kova.

Mestarijoukkueen päävalmentajana jatkaa Pekka Utriainen, joka kertoo Steelers-miehistön lähtökohdista kauteen näin:

-Meidän tavoitteena on luonnollisesti voittaa kolmas perättäinen Vaahteramalja. Muu tavoiteen asettelu ei tuntuisi järkevältä. Joukkueessa on, kuten aina, jonkin verran vaihtuvuutta, mutta pelinrakentaja Joey Bradley ja keskushyökkääjä ”Ant” Reasnover ovat jälleen päävastuullisia pallonkäsittelyssä vahvan hyökkäyksen linjan takana. 

-Puolustuksen puolella Ikeem Allenin johtama linja on vahvuus, jonka takana operoi laadukas ja varsin kotimainen ryhmä takapuolustajia. Tukimies Cody Leonard tuo tähän ryhmään valtavasti taklausvoimaa ja johtajuutta. Erikoisjoukkueissa meillä on heittää kentälle laadukkaita ”spesialisteja” ja joukkueen urheilullisuus yhdistettynä tähän takaavat tasapanoisen kokonaisuuden. Linjapelin merkitys Vaahteraliigassa on todella merkittävä ja me uskomme olevamme taas vahvoja tässä, molemmin puolin palloa.

Steelersin historia Vaahteraliigassa

Mikä muuttunut?

Steelers on onnistunut pitämään mestaruusjoukkueensa rungon hyvin kansassa ja ulkomaiset avainpelaajat rosterissaan. Pelinrakentaja Bradleyn ja keskushyökkääjä Reasnoverin jatkosopimukset tuovat jatkuvuutta myös pelikirjalle, mutta hyökkäyslinjan miehistömuutokset ovat vielä ennen kautta kysymysmerkkejä. Vahvan linjapelaamisen nimeen vannova joukkue on toki paikannut all stars-linjaan valittujen Basil Weberin ja Tim Hirschin lähdöt uusilla tuontipelaajilla, mutta vasta tositoimet näyttävät paikkausten onnistumisen.  Hyökkäyspään  merkittävä aselisäys on Tino Ndongon paluu Steelers-paitaan.  Ennakkotietojen mukaan Ndongoa tullaan nakemään kentällä myös puolustusmiehityksessä.

Steelers-puolustuksessa vetaraanilinjamies Jani Lindqvist on siirtynyt pallon toiselle puolelle sisemmäksi laitahyökkääjäksi ja kausi näyttää, maltetaanko miestä pitää vain tuossa roolissa.  Steelersin merkittävin menetys puolustuksessa on koko liigan parhaaksi pelaajaksi 2021 valitun Maurice Wright Jr:n lähtö joukkueesta.  Yhdysvaltalainen on tärkeä mies roolissaan seuran ykköstaklaajana, mutta näkyvästi esillä myös Steelersin goal-line-hyökkäyksessä. Yhdeksän juoksu-touchdownin ja paikkaaminen on iso tehtävä muille pelaajille tulevalla kaudella.   Myös Steelers puolustus saa paluumuuttajan ELF-sarjasta Iiro Pekkarisen palatessa takaisin mustapaitaisten takakentälle.

Urheilutoimittajien vuoden jenkkifutispelaajaksi 2020 valitsema Tino Ndongo palaa Steelers-paitaan kaudelle 2022 (Kuva: Jari Turunen)

Steelersin otteluohjelma 2022

 • La 14.05.2022  Roosters – Steelers, Helsinki Velodromi
 • La 28.05.2022  Wolverines – Steelers, Helsinki Velodromi
 • Su 05.06.2022  Steelers – Crocodiles, Väinölänniemi Kuopio
 • La 11.06.2022  Butchers – Steelers, Keskuskenttä Porvoo
 • La 18.06.2022  Steelers – Crusaders, Väinölänniemi Kuopio
 • La 02.07.2022  Steelers – Wolverines, Väinölänniemi Kuopio
 • La 16.07.2022  Steelers – Eagles, Väinölänniemi Kuopio
 • Pe 22.07.2022  Crusaders – Steelers, Harjun kenttä Lohja
 • La 30.07.2022  Eagles, Steelers, Karhulan keskuskenttä, Kotka
 • La 13.08.2022  Crocodiles – Steelers, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • Pe 19.08.2022  Steelers – Butchers, Väinölänniemi Kuopio
 • Pe 26.08.2022  Steelers – Roosters, Väinölänniemi Kuopio

Suojatut pelaajat

Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kuusi (6) pelaajaa suojalistalle. Suojalistalle nimettyjen pelaajien tilalle seura voi siirtää korvaavan pelaajan ilman karenssia sekä siirtoaikarajoitusta. Ohessa lista Steelersin suojalistalle nimeamistä pelaajista:

 1.  Joey Bradley (QB)
 2.  Le’Anthony Reasnower (RB)
 3.  Leonard Cody (LB)
 4.  Ikeem Allen (DL)
 5.  Bartosz Bednarczyk (OL)
 6.  Julien Kouoh (DL)

Tutustu myös:  Steelers pelaajat 2022

Kuvat: Jari Turunen