Stan Bedwell: ”Uskon, että ratkaisu nähdään vasta viimeisellä neljänneksellä.”

Telia 5G Areena toimii päänäyttämönä, kun Vaahteraliigan 2017 mestari kruunataan syyskuun yhdeksäntenä päivänä Helsingissä. Tiensä ensi viikon lauantaina pelattavaan finaaliin raivasivat Helsinki Roosters ja Wasa Royals.

Ottelua ennakoimaan yhteys otettiin sarjassa kolmanneksi sijoittuneiden hämeenlinnalaisten leiriin ja päävalmentaja Stan Bedwelliin. Tämän sesongin välierissä hurttien peliä, sekä kentällä että sen ulkopuolella, johtaneen Bedwellin mukaan tiedossa on todella tiukka taisto. Ottelun avaimeksi Huskiesin päävalmentaja nostaa puolustuksen linjan.

Toisen välieräjoukkueen päävalmentajan, Jimi Roikon, mietteet finaalista voit lukea TÄSTÄ.

Minkälaista peliä odotat Roostersin ja Royalsin välisestä taistosta?

Odotan näiden joukkueiden tasaisinta keskinäistä peliä tällä kaudella. Roosters hallitsi ensimmäistä kohtaamista, kun taas Royals jälkimmäistä. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja heillä on kaksi viikkoa aikaa valmistautua. Niinpä uskon, että ratkaisu nähdään vasta viimeisellä neljänneksellä. Taitoa löytyy kummaltakin jokaiselle pelipaikalle. Pelin ratkeaa joukkueelle, jonka puolustuksen linja pystyy häiritsemään hyökkäystä paremmin.

Mitä tapahtuu, kun Roosters-hyökkäys saa pallon? Miten Royalsin puolustus pystyy tylsyttämään pelinrakentaja Brandon Connetten johtaman hyökkäyksen?

Royalsin täytyy löytää keino antaa painetta Connettelle – hän on erittäin tarkka heitoissaan, kun aikaa on. Yleisesti ottaen he (Royals) eivät ”blitzaa” paljoa, mikä tarkoittaa, että Efen (Evwaraye) ja muiden puolustuslinjan pelaajien täytyy pelata kauden paras pelinsä. Heillä on voimakkaat, fyysiset kulmapuolustajat, joiden pitäisi ottaa osa Roostersin nopeista hyökkäyksistä poikki ja olen varma, että näemme paljon enemmän RJ Longilta Staceyn (Thomas) vierellä. Chris Youngin täytyy pitää Roostersin juoksupeli varpaillaan, koska he ovat vaarallisimmillaan, kun juoksu- ja heittohyökkäys löytävät tasapainon.

Tilanne päälaelleen: Royalsiin hyökkäys vastaan Roostersin puolustus?

Tältä osin ei ole salaisuuksia: Royals heittää palloa. Mielestäni heidän täytyy saada kuitenkin juoksupeliä toimimaan edes hiukan, jotta Roostersin puolustusta voidaan haastaa. He lentävät pallolle, joten hyödyntämällä sekä juoksua että heittoa peleissään pakotetaan uloimmat tukimiehet paikoilleen – tämä on Royals-hyökkäyksen avain. Sottilare haluaa luopua pallosta todella nopeasti, joten laitureiden lähellä on pysyttävä tiukasti ja toivottava, että (Roostersin) linja voittaa oman taistonsa.

Kumpi joukkue nostaa ilmaan 38. Vaahteramaljan? Miksi?

Tämä on kolikon heittoa. Roostersilla on kokemus ja luottamus puolellaan, kun taas Royalsilla ei ole mitään hävittävää – he tietävät voivansa kaataa Roostersin, koska ovat tehneet sen aiemminkin. Jos Roosters saa juoksupelinsä rullaamaan, he voittavat. Jos Royals saa pysäytettyä (Jaycen) Spearsin ja muut, heillä on mahdollisuus poistua kentältä maljan kanssa. Vaikea valinta, mutta veikkaan Roostersin voittavan 31–27.

Ketkä valitaan joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi? Ja kuka on ottelun arvokkain pelaaja?

Roostersilta valitsen Curtis Slaterin, jonka on pelattava iso peli rajoittaakseen Royalsin heittohyökkäystä.

Royalsista poimin Chris Youngin, sillä hän on suuressa roolissa juoksuhyökkäyksen pysäyttämisessä.

Ottelun parhaan pelaajana palkitaan joko Jaycen Spears tai RJ Long – riippuen ottelun lopputuloksesta.

 

LA 09.09.2017 | 18:00 | Telia 5G Areena, Helsinki:

Helsinki Roosters – Wasa Royals

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruutu Urheilusta, jossa ennakkostudio käynnistyy jo kello 17.30. Otteluselostuksen kuulet myös Suplasta (live).

Otsikkokuva:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen