Sarjanousija lähtee kauteen realistisin tavoittein

Sarjanousija Crusaders lähteen historiansa ensimmäiseen vaahteraliigakauteen paineettomassa tilassa.  Seura on ilmoittanut haluavansa aluksi vakiinnuttaa paikkansa korkeimmalla sarjatasolla ja ymmärtää, että pikavoittojen tavoittelu ei ole oikea tie siihen. Runkopelaajille tarjotaan hyvää valmennusta ja menestys tulee kokemuksen ja osaamisen karttuessa.

Crusadersin tulevaisuuden rakentamisen kulmakivinä ovat kaksi kokenutta jenkkifutiksen osaajaa. Päävalmentajaksi värvätty maajoukkuevalmennuksen jättänyt Tuomas Heikkinen on yksi maamme arvostetuimmista valmentajista ja joukkueen pelinrakentajana pelaava Robert Johnson kaikkien aikojen amerikkalaispelaaja Suomessa.   Yhteistyöllä nämä osaajat pystyvät luomaan uskottavan liigajoukkueen, jonka perustaa rakennetaan ilman välitöntä menestymisen painetta.

Pelinrakentaja Johnson pelaa Vaahteraliigassa EU-statuksella, joten joukkueen vahvistamiseksi on pystytty värväämään täydet kolme Pohjos-Amerikassa kokemuksensa hankkinutta pelimiestä. Tutuin lohjalaisyleisölle on keskushyökkääjä Kam Harris, joka pelaa jo kolmatta kautta Crusaders paidassa ja neljättä Suomen kentillä. Harris kantaa päävastuun Crusadersin juoksupelissä. Harrisin rinnalla laiturin paikalla pelaa kookas kanadalaislaitahyökkääjä Jonelle Tolbert.

Joukkueen puolustukseen kokemusta tuo yhdysvaltalainen tukimies Michael Hall, joka hankittiin Crusaders puolustukseen johtohahmoksi. Lisäksi puolustuksen vahvistuksiksi on värvätty mm. Sveitsissäkin aiemmin pelannut linjapelaaja Niko Nousiainen sekä unkarilaiskanadalainen liikkuva tukimies Daniel Szatmarin. Puolustuksen takakenttää tilkitsemään seura solmi pelaajasopimuksen aiemmin Suomessa Pori Bearsissa pelanneen Finn Kearnsin kanssa.

Päävalmentaja Heikkisen valinnat seurattaviksi pelaajiksi:

Nuoret lupaukset
  • WR Julius Sarimo
  • LB/DL Joonas Heino
  • WR Teemu Ristimäki
Hyökkäyksen kumakivet
  • QB Robert Johnson
  • WR Jonelle Tolbert
  • RB Kam Harris
Puolustuksen lukitsevat
  • DB Aleksi Riiheläinen
  • LB Michael Hall
  • DL Niko Nousiainen

Crusaders päävalmentaja on omassa sarjan ennusteessaan realisti. Toisin kuin kaikki muut, Heikkinen ei sijoita omaa joukkuettaan automaattisesti finaalikandidaatiksi vaan uskoo, että mestaruudesta pelaavat lopulta Roosters ja Crocodiles.  Myöskään Heikkisen kollegat eivät nosta sarjanousijaa veikkauksissaan korkealle.  Kaikki kuusi povaavat Crusadersille avauskaudelleen jumbosijaa.

United Newland Crusaders avaa kautensa Lohjalla perjantaina 18. kesäkuuta, jolloin vastaan asettuu viime kauden jumbojoukkue Butchers.

Tutustu myös:  Crusaders rosteri