Saksalaiskaksikko vahvistamaan Steelersia

Kuopio Steelers on julkaissut lisää kautta 2023 koskevia sopimuksiaan. Saksalaispelaajat Lars Steffen ja Luca Hebel vahvistavat hallitsevan mestarin miehistöä tulevalla kaudella.

Takapuolustaja Lars Steffen on yksi Kuopio Steelersin vahvan takakentän avainpelaajista kaudella 2021. Saksalaispuolustaja ehti olla mukana viidessä runkosarjan pelissä keräten niissä yhteensä 17,5 taklausta. Heiton puolustuksia miehen tilastoista löytyy kolme. Vaahteramalja XLII-pelissä Steffen taklasi kaksi kertaa ja onnistui katkaisemaan vastustajan heiton kertaalleen.

Steffen pelasi kauden 2022 ELF:n Wroclaw Panthersin takakentällä keräten huikeat 66 taklausta 9 puolustettua syöttöä. Saksalaispuolustajalla on Vaahteraliigan mestaruuden ohella meriittilistallaan kaksi Saksan mestaruutta (GFL) sekä kaksi Eurobowl voittoa.

Steelers-tiedotteessa päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo olevansa innoissaan Steffenin sopimuksesta:

-Kun kerroin joukkueelle, että Lars on palaamassa Steelersiin, mielestäni kuvailin häntä huippupuolustajaksi, johtajaksi ja harjoittelijaksi. Hän on älykäs, kova pelaaja, joka osaa puolustaa erinomaisesti juoksuja ja heittopelejä. Hän on pelannut huipputasolla Euroopassa jo pitkään ja hänellä on takana todella vahva kausi ELF:ssä. Olemme innoissamme saadessamme hänet jälleen tänne.

Utriaisen mukaan Steffen on mukana joukkueen harjoituksissa koko off-season-kauden ajan.

Luca Hebel vahvistaa hyökkäyksen linjaa

Steelers julkaisi myös toisen saksalaisen ELF-pelaajan sopimuksen. 22-vuotias Luca Hebel saapuu Kuopioon Frankfurt Galaxystä, jossa nuori mies on vahvistanut joukkueen puolustusta kahden edellisen kauden ajan. Steelers on Vaahteraliigassa tunnettu vahvasta linjapelistään, ja pelinrakentajaa suojaamassa on vuosittain ollut suomalasten all-stars miesten lisäksi useampia ulkomaalaispelaajia, joiden sana on jälleen kiirinyt eteenpäin Euroopassa. Näin Hebel omasta ratkaisuistaan Steelers-tiedotteessa.

-Päätin liittyä osaksi Steelersiä, koska olin kuullut joukkueesta paljon hyvää ystävältäni Tim Hirschiltä. Lisäksi päävalmentaja Utriainen oli hyvin vakuuttava.

Hebel tulee saamaan tulevana kautena rinnalleen vahvan suomalaiskolmikon Roope Korhonen, Elmeri Saastamoinen, Oskari Laitinen, jotka kaikki valittiin Vaahteraliigan kauden 2022 all-stars kokoonpanoon.

Lue lisää: