Royals jatkaa nuorennusleikkaustaan

Wasa Royals oli viime kauden suuri yllättäjä. Alun perin altavastaajaksi oletettu pohjalaisjoukkue teki kauden alla useampia tasokkaita täydennyksiä rosteriinsa ja menestysresepti oli valmis. John Bookerin johdolla joukkue ylsi välieräpeliin saakka, jossa kohtaloksi koitui hävitä Wolverinesille yhdellä vaivaisella pisteellä, joka syntyi potkumaalista ottelun viime hetkillä.  Joukkueen suurin sankari läpi kauden oli virtuoosimainen laitahyökkääjä Alpha Jalloh, joka valittiin kauden päätteeksi liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Uuteen kauteen Royals lähtee rajusti uudistuneena jatkaen nuorennusleikkaustaan.  Hyökkäyslinjan ankkuroineet Seppo Evwaraye ja nuori Olaus Alinen eivät ole tulevana kesänä rosterissa, mutta Booker on paikannut syntyneitä aukkoja tarkoilla hankinnoillaan. Palapelin tärkein palanen, pelinrakentaja kiinnitettiin miehistöön jo hyvissä ajoin. Kauteen valmistumista helpottaa suuresti jo viime kaudella peliä johtaneen Brandon Gwinnerin jatko joukkueessa.

Joukkue oppii pelaamaan peliä oikein

Päävalmentaja John Booker on pyrkinyt koulimaan nuorsata materiaalistaan vaahteraliigakelpoisia taistelijoita tulevaa kesää varten. Näin Booker kertoo pyrkimyksistään:

– Me olemme nuori joukkue, joka opettelee pelaamaan amerikkalaista jalkapalloa oikealla tavalla.  Joukkueemme suurin voima on se yhteisö, jonka pelaajat ovat itse luoneet.  Miehet oikeasti pitävät toisistaan ja haluavat pelata ja onnistua enemmän toisilleen kuin itselle.  Kukaan joukkueessa ei ole paremmassa asemassa kuin toiset, ja joukkueeseen saapuvat import-pelaajat joutuvat omaksumaan kultturimme ja tapamme eikä päinvastoin.

-Kauden suurin tavoitteemme on luoda perusta toimintamalleille ja prosesseille joiden päälle on hyvä rakentaa kestävää menestystä

Toimituksen valinnat seurattaviksi pelaajiksi:

Näitä nuoria kuninkaallisia kannattaa seurata kentällä ja Ruudussa:

Nico Barrow RB:  Nuori keskushyökkääjä osoitti jo viime kaudella nousevansa maan keskushyökkääjäeliittiin. Onnistui paikkaamaan Tom Suostetta onistuneesti ja tulee olemaan isossa roolissa Royalsin juoksupelissä tulevana kesänä.  Barrow kuuluu niiden jenkkifutiksen huippu-urheilijoiden joukkoon, jotka valittiin  puolustusvoimein Urheilukoulun lokakuussa käynistyvään palveluun.

Lamin Latikka LB:  Latikka oli mukana voittamassa Vaahteraliigan pronssia ja avainroolissa Royalsin U20-kultaa napanneessa joukkueessa. Kaudesta 2021 tulee miehen läpimurtovuosi.

Roni Viinamäki WR:  Vuonna 2000 syntynyt Viinamäki aloittaa jo kolmannen kautensa Vaahteraliigassa. Vuotta kokeneempana vastuuta tullee lisää ja läpimurto laiturieliittiin lähellä

Älä päästä näitäkään silmistäsi:

Brandon Gvinner QB:   John Bookerin luottopelinrakentaja on saanut harjoitella läpi vuoden joukkueensa kanssa. Viime kaudella hänen hyökkäyksensä jauhoi pisteitä pronssimitaleille saakka. Onko tänä vuonna edellytyksiä jopa parempaan?

Tommy Kaczocha DB:  Kuopio Steelersin mestaruuden yksi keskeisistä pelaajista siirtyy tulevalle kaudelle kuninkaallisten miehistöön.  Antaako uusi ympäristö vielä lisävirtaa takakentän tasokkaalle hallitsijalle?

Raymond Lima DL:  Tämän miehen kiinnitys kohahdutti Suomea läpi lajikentän kesäkuun alussa. Nuori pelaaja, joka oli viime kesänä vielä mukana NFL-joukkueen (Miami Dolphins) organisaatiossa. Voiko Royals puolustuksen valmennus odottaa mieheltä muuta kuin dominointia Vaahteraliigassa. Vastustajien hyökkäyslinjat ovat hermostuneita tästä kaverista.

 

Royals on edelleen uusiutumisvaiheessaan, mutta päävalmentaja Bookerilla on vahva usko siihen, että syyskuussa Lahden stadionilla tulevat pelaamaan Wasa Royals ja Helsinki Roosters.  Sarjan muut valmentajat eivät ole samaa mieltä Bookerin kanssa. Joukkue on rankattu kuudennelle sijalle valmentajien veikkauksissa.

Tutustu myös: Royals rosteri