Royals avasi pistetilinsä Porvoossa

Wasa Royals otti lauantaina vakuuttavan voiton kaatamalla Butchersin Porvoon Pallokentällä lukemin 14-35.  Vaasalaisten pelinrakentaja Timothy Morovick oli pelipäällä juoksemalla itse joukkueensa neljä touchdownia ja heittämällä yhden.

Porvoon Butchers avasi kautensa tappiolla, mutta pystyssä päin. Avausottelu jo yhden tiukan liigapelin pelannutta Royalsia vastaan ei alkanut porvoolaisten toivomalla tavalla. Royals kuljetti komealla 72 jaardin draivillaan pallon maaliin ja potkaisi perään onnistuneen onside-potkun, ja siirtyi jo 0-14 johtoon ennen kuin porvoolaishyökkäys oli käynyt kertaakaan kentällä. Royalsin shokkialun jälkeen Butchers pääsi kiinni pelin rytmiin.

Butchers-pelinrakentaja Brandon Gwinneriä hemmotellaan tällä kaudella laadukkailla laitahyökkääjillä ja jo ensimmäisessä pelissä porvoolaisten heittohyökkäys osoitti vaarallisuutensa. Heitettyjä jaardeja yhdysvaltalaispelinrakentaja keräsi 247, joka on yksi enemmäin kuin vastustajan virkaveljellä. Saksan GFL:sta Butchersiin palannut Kristian Natunen pelasi komean pelin keräten viidellä kiinniotollaan 110 edettyä jaardia ja osoitti oelvansa Vaahteraliigan ykköskorin laitureita. Luukas Eerola irtautui kertaalleen TD:n tekoon komealla kopilla ja irtautumalla huikealla juoksuvauhdillaan Royals-puolustajilta. Myös Mikko Seppänen ja Micky Kyei takasivat sen, että Butchersin heittohykkäystä ei pystynyt pimentämään yksittäisiä laitureita tuplaamalla.

Ottelun jälkeisessä haastattelussaan Natunen kertoi olevansa tyytyväinen omaan peliin, mutta ei ottelun tulokseen:

 

Wasa Royals osoitti jo avauspelissään omaavansa tulivoimaisen hyökkäyksen. Pelinrakentaja Tim Morovickin johdolla vaasalaiset etenivät Porvoossa tasapainoisella pelillä pitkiä draiveja käyttäen tehokkaasti pelikelloa edukseen. Seinäjoen pelissä epävarmasti pelannut Alpha Jalloh oli lauantaina vireessä ja keräsi kymmenellä kiinniotollaan 123 jaardia ja teki yhden touchdownin. Keskushyökkääjä Tom Suoste pelasi jälleen hienon pelin kantaen palloa 22 yrityksellä 60 jaardia.  Lähes yhtä monta juoksua (19 kpl) suorittanut pelinrakentaja Morovick vei pallon juosten maaliin neljästi ja hurmasi Pohjola Vakuutuksen palkintoraadin lauantaina.

Pelin jälkeisessä Ruutu-haastattelussaan pelinrakentaja Morovick kertoi pelanneensa Alpha Jalllohin kanssa samassa joukkueessa jo kaudelle 2020, joten yhteisen kemian löytäminen ei ole ollut vaikeaa.

 

Porvoon Butchersin tehokkain taklaaja lauantaina oli avauspelinsä Suomessa pelannut Zachary Wright. Yhdysvaltalaistukimiehelle kirjattiin pelissä 11 taklausta. Royalsin puolustuksessa eniten taklauksia keräsi juniori-ikäinen, vuonna 2007 syntynyt Raul Khalifa, jolle komeat 10 taklausmerkintää.   Pelin ainoan turn-overin toteutti Royalsin takapuolustaja Kasper West, joka nappasi Gwinnerin heiton kertaalleen näppeihinsä.

Royalsilla on edessä vapaa viikonloppu, mutta Butchers saa pelata jo heti tulevana torstaina, jolloin avauspelinsä voittanut United Newland Crusaders saapuu Porvooseen.

 

Ottelun data ja tilastot: 20.5.2023 16:30 Butchers – Royals, Vaahteraliiga – Jenkkifutis tulospalvelu

Kuva: Jari Turunen