Roostersin nuoret tähdet, osa 1: Mitä keskushyökkääjä Karri Pajarinen miettii, ennen kuin saa pallon kantaakseen?

Vaahteraliigan kauden 2017 huipentumaan on enää kaksi päivää. Toinen finalisteista, Helsinki Roosters, raivasi tiensä Vaahteramaljaan jo kuudennen kerran peräkkäin ja tavoittelee seurahistoriansa kahdettakymmenettä mestaruutta. Läpi kauden vakuuttavia otteita esittäneet Karri Pajarinen, 18, ja Viljo Lempinen, 17, ovat isossa roolissa lauantaina, kun kaksikko pyrkii tekemään kaikkensa, että kannu jäisi Helsinkiin. Kaksiosaisen juttusarjan ”Roostersin nuoret tähdet” avauspuolikkaassa tutustumme toisen polven keskushyökkääjä Pajariseen.

– Karri on mielestäni liigan paras suomalainen keskushyökkääjä. Hän tekee paljon töitä kehityksensä eteen ja pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.

Näin kehuu omaa joukkuetoveriaan vuoden nuorempi Viljo Lempinen, kun tiedustellaan, minkälainen hänen joukkuetoverinsa Pajarinen on kentällä ja sen ulkopuolella. Roostersin nuori keskushyökkääjä pelaa jo toista kautta Vaahteraliigaa ja on ollut kuluvan sesongin aikana viikosta toiseen monen joukkueen puolustuksen kiusana. Kukkolauman numero 24 on toisen polven jenkkifutaaja, sillä hänen isänsä pelasi aikoinaan myös keskushyökkääjänä Vaahteraliigassa Munkka Coltsissa.

Karri Pajarisen (24) henkilökohtaiset tilastot tämän kauden kahteentoista runkosarjaotteluun: 105 pallonkantoa, joilla matkaa 669 jaardia ja kruununa neljä touchdownia. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Keskushyökkääjän pääasiallinen tehtävä on kantaa hyökkäyksessä palloa juoksupeleissä, avustaa hyökkäyksen linjaa blokkauksissa tai vastaanottaa syöttöjä heittopeleissä. Fysiikan eli nopeuden, voiman, ketteryyden ja kestävyyden tulee olla huippuluokkaa, sillä keskushyökkääjän tontilla otetaan eniten osumia, kun vastustaja yrittää pysäyttää juoksua. Kun Roostersin pelirakentaja Brandon Connette tekee pelikuviossa valinnan, että pallo annetaan kannettavaksi vain sekuntien päästä, täytyy keskushyökkääjän olla valmis. Mutta mitä kypärän alla tällaisessa tilanteessa liikkuu nuorella pallonkantajalla?

– Ei oikeastaan mitään, kaikki tulee refleksien kautta. Ennen aloitusta mietin itse peliä, jonka Connette on päättänyt pelattavan ja sitä, mitä tilanteessa pitäisi tapahtua. Näitä asioita on hinkattu treeneissä moneen otteeseen, joten pohjat tilanteisiin tulee sitä kautta.

Pajarinen on päässyt työskentelemään läpi kauden Jaycen Spearsin kanssa, joka toimii kukkolauman toisen keskushyökkääjänä. Spears on opastanut Karria jo kolme vuotta ja antanut tälle arvokkaita vinkkejä. Juna kulkee molempiin suuntiin: siinä missä Jaycen kertoo Pajariselle uusia asioita, odottaa hän myös, että Karri oppii ja syventää omaa pelitietämystään itse.

– On huikeaa työskennellä Spearsin kanssa. Olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta olla lähes päivittäin tekemisissä hänen kanssaan. Jaycen on hyvin avoin persoona, jonka kanssa on helppo työskennellä. Meille on vuosien aikana kehittynyt tietynlainen valmentaja-valmennettava suhde – me molemmat ymmärrämme toisiamme.

Roostersin nuorista tähdistä toinen, Viljo Lempinen, avaa omia ajatuksiaan muun muassa menneestä kaudesta myöhemmin tänään ilmestyvässä henkilökuvassaan. Tämän lisäksi molemmat miehistä kertovat omat mietteensä lauantaina käytävästä finaalista.

 

LA 09.09.2017 | 18:00 | Telia 5G Areena, Helsinki:

Helsinki Roosters – Wasa Royals

Live-tilastot

Ottelu suorana lähetyksenä Ruutu Urheilusta, jossa ennakkostudio käynnistyy jo kello 17.30. Otteluselostuksen kuulet myös Suplasta (live).

 

Kuvat:

Jarmo Vehkomäki