Roosters on sarjan valmentajien ennakkosuosikki

Helsinki Roosters jäi viime kaudella monen yllätykseksi Vaahteraliigan pudotuspelien ulkopuolelle. Joukkue lähti kauteen pääosin kotimaisella rosterilla keulakuvanaan maajoukkue pelinrakentaja Miro Kadmiry. Alkukauden lukuisat loukkaantumiset ja Kadmiryn vamma ratkaisevassa pelissä Wolverinesia vastaan johtivat tilanteeseen, jota Helsingissä ei ollut nähty sitten vuoden 2011.

Roosters-päävalmentaja Juha Hakala myöntää, että joukkueella on kalavelkoja maksettavana ja mahdollisuus tähän tarjoutuu heti joukkueen ensimmäisessä pelissä.  17. kesäkuuta Velodromilla pelataan kauden toisessa pelissä Stadin herruudesta.

Kestomenestyjä ja 22 kertainen Suomen mestari tukeutuu tälläkin kaudella vahvasti kotimaiseen rosteriin, jota on täydennetty vain vähäisellä määrällä ulkomaisia vahvistuksia.  Seura ei ole röyhistellyt kauden alla uusilla hankinnoillaan, vaan nostanut viesteissään esille pääosin nuoria pelaajiaan, joille annetaan mahdollisuus läpilyöntiin tulevana kesänä.

Roosters-puolustus menetti talven aikana kokeneen johtohahmon Santtu Äyräväisen laitettua hartiasuojansa naulaan. Myös CFL-kokemusta omaava Kimi Linnainmaa on pois rosterista. Linnainmaa pelaa kauden Saksan GFL:ssa Potsdamin joukkueessa. Yhdysvaltalaispelaajia joukkueeseen on kiinnitetty täydet kolme, kuten kiintiö sallii. Keskushyökkääjä Andrecus Lindley ja laituri Lorenzo Melchiorre ovat Kadmiryn apuna hyökkäyksen moottoreina. Puolustuksen vahvaa takakenttää vahvistamaan on hankittu yhdysvaltalaien Kevin Walcott. Keskushyökkääjä Karri Pajarisen paluu pelaavaan kokoonpanoon on huikea lisä joukkueen juoksuvoimassa.

Kokemusta joukkueessa kuitenkin riittää ja todennäköisesti juuri kokeneiden kotimaisten pelaajien ja hyvän valmennuksen ansiosta kilpailevien joukkueiden valmentajat ovat nostaneet Roostersin sarjan ennakkosuosikiksi.

Tulemme olemaan vaikea joukkue päivitettäväksi

Päävalmentaja Juha Hakala lähtee kauteen 2021 luottavaisin mielin. Viime kauden katkera päätös luo nälkää miehistössä ja kokenut valmentajajoukko osaa ulosmitata sen oikealla tavalla huippusuorituksina kentällä:

-Tavoitteemme tulevalle kaudelle on palaaminen jälleen Suomen mestariksi ja Vaahteramaljan voitto Olemme saaneet alle yhden parhaista off-season harjoituskausista koronarajoituksista huolimatta mitä meillä on ollut Helsinki Roosters valmennusaikanani ja se toivottavasti tulee näkymään siinä, kuinka valmiita olemme pelaamaan heti ensimmäisestä ottelusta alkaen kesäkuussa alkavassa Vaahteraliigassa.

-Joukkueemme suurin vahvuus on erittäin laadukkaassa kotimaisessa pelaajamateriaalissa niin hyökkäyksen kuin puolustuksen puolella sekä huippuvalmennuksessa, jonka myötä tulemme olemaan vaikea joukkue päihitettäväksi 2021 Vaahteraliigassa.

Hakalan vinkit seurattaviksi pelaajiksi

Nuoret nousevat tähdet:

Nuutti Eskelinen DB:  Nuutti on urheilullinen nuori takamies, joka odottaa läpimurtoaan Vaahteraliigassa

Olli Lievonen RB: Olli on nopealiikkeinen keskushyökkääjä, jonka yhteispeliä Miron ja linjan kanssa on hiottu kohdalleen talven aikana

Aleksi Närhi OL:  Aleksi on iso ja vahva hyökkäyksen linjamies jolla potentiaalia nousta yhdeksi maan parhaista. Urheilullisuudesta kertoo se, että nuori mies valittiin Puolustusvoimien Urheilukoulun lokakuussa aloittavaan jenkkifutisryhmään mukaan.

Hyökkäyksessä katso näiden perään:

Tony Koskinen OL:  Hyökkäyslinjan vahvin pelaaja, jonka tehtävänä on antaa työrauhaa Mirolle ja raivata tilaa joukkueen kovatasoisille keskushyökkääjille.

Karri Pajarinen RB: Karri on Euroopan paras keskushyökkääjä. Viime kaudella loukkaantuminen heti kauden alussa oli kova isku koko joukkueen iskukyvylle. Nyt mies on kunnossa ja odottaa malttamattomana pääsyä kentälle.

Johannes Jauhiainen WR:  Mikkelistä Kuopion kautta Helsinkiin päätynyt  Johannes on yksi liigan nopeimmista laitahyökkääjistä. Hän kuuluu niiden Roosters-pelaajien koruttomaan joukkoon, jotka joutuivat seuraamaan suurimman osan tynkäkautta kentän laidalta kolhujen takia. Nyt on uusien näyttöjen aika.

Puolustuksesta esille nostetaan:

Akseli Vartianen LB:  Akseli on puolustuksen selkeä johtaja omalla rauhallisuudellaan. Kova mies ohitettavaksi.

Arttu Pajarinen DB:  Todella urheilullinen takamies, jonka fysiikka riittää myös auttamaan juoksupuolustuksen kanssa. Kilpailee tosissa nopeudessa keskushyökkääjäveljensä kanssa.

Okko Outinen DL:  Okko on räjähtävä puolustuksen linjamies, oikea pass rush spesialisti jolla takana lähinnä työkiireiden takia rikkonainen kausi.

 

 

Kauden päätteeksi päävalmentaja Hakala uskoo, että Vaahteramaljassa palataan vanhaan marssijärjestykseen. Mestaruudesta tulevat taistelemaan Roosters ja Steelers. Muut liigavalmentaja ovat samaa mieltä Roosters-valmentajan kanssa omissa ennusteissaan ainakin Roostersin osallistumisen osalta.

Roosters avaa kautensa torstaina 17. kesäkuuta paikallisderbyssä Helsinki Wolverinesia vastaan. Mikäli katsomorajoitukset sallivat, Velodromin katsomossa tulee olemaan pommin varmasti tungosta. Sen verran savua on ilmassa jo ennakoon.

Tutustu myös:  Roosters rosteri