RJ Long ja Jabari Harris sopimukseen Wolverinesin kanssa

Wolverines on julkaissut kaksi suurta pelaajasopimusta. Kokeneet RJ Long ja Jabari Harris pelaavat helsinkiläisjoukkueen hyökkäyksessä kaudella 2022.  Edellisen kerran kaksikko nähtiin ahmapaidassa joukkueen pronssiin päättyneellä nousukaudella 2019.

Jabari Harris (QB) ja RJ Long (WR) saapuivat Suomeen ja Vaahteraliigaan kumpainenkin kaudelle 2014. Harris Porvoon Butchersiin ja Long Helsinki 69ersiin. Miesten tiet ovat kohdanneet vuosien aikana kentillä paitsi vastustajina, mutta myös samassa joukkueessa – 69ersissa kaudella 2015, Wolverinesissa kaudella 2019 ja Butchersissa 2021. Lisäksi he pelasivat yhden yhteisen kauden Puolassa Bialystock Lowlandersin miehistössä 2016. 

Yhteensä 99 touchdownia Vaahteraliigassa

Edellisellä Wolverines-pestillään 2019 Jabari Harris pelasi poikkeuksellisesti tukimiehen paikalla ja keräsi komeat 54 taklausta, joilla sijoittui ahmojen taklaustilastossa kakkospaikalle. Muilla Suomen kausillaan Harris on tullut tunnetuksi erityisesti juoksuvoimastaan pelinrakentajana. Suomeen asettuneen yhdysvaltalaisen nimiin on kirjattu kahdeksan vaahteraliigakauden aikana 34 juostua touchdownia. Heittämällä Harris on toimittanut pallon maalialueelle yhteensä 48 kertaa. Vaahteraliigan lisäksi Harris pelasi kaksi kautta I-divisioonassa ECG:n pelinrakentajana, jolloin tuloksena 24 juostua touchdownia.

RJ Long on kuuden Suomessa pelatun kauden aikana kaivertanut nimensä korkealle Vaahteraliigan tilastohistoriaan. 65 touchdownilla hän on kaikkien aikojen tilastossa viidennellä sijalla ja edetyissä jaardeissa (6933) neljäntenä. Toistaiseksi parhaalla Suomen kaudellaan 2017 Long keräsi Wasa Royalsin paidassa 1813 jaardia ja 16 touchdownia.  Monipuolinen pelaaja on valittu kolmasti Vaahteraliigan All Stars miehistöön laitahyökkääjän paikalle ja kertaalleen myös takapuolustajana. Viime kaudella Long ehti pelata vain kahdessa liigapelissä ennen loukkaantumistaan.

Yhteensä Harris ja Long ovat tehtailleet 99 touchdownia Vaahteraliigassa 2014-2021.  Satanen menee todennäköisesti rikki jo toukokuussa. Mainittakoon, että Vaahteraliigan TD-ennätystä pitää hallussaan Stephen Stokes 119 maalillaan.

Kaudella 2017 RJ Long taiteili 16 touchdownia ja auttoi Royalsin Vaahteramaljaan saakka

Wolvoilla vasta yksi jenkkipaikka täytetty

RJ Long ja Jabari Harris ovat ensimmäiset hyökkäykseen värvätyt vahvistukset Wolverinesin kauden 2022 miehistöön.  Harris asuu perheineen pysyvästi Suomessa ja on saavuttanut jo vuosia sitten EU-statuksen, jolloin hänen sopimuksensa ei kuormita Wolverinesin jenkkikiintiötä.  Long on ensimmäinen joukkueeseen signattu USA-pelaaja.

Päävalmentaja Michel Mattingly on tyytyväinen vahvistuksiinsa:

-Olen erittäin mielissäni päästessäni valmentamaan näitä kahta! Tätä on odotettu. Oli tärkeää saada mukaan nämä kaksi paikallista pelaajaa, joilla on myös kokemusta Vaahteraliigasta. Odotamme paljon Jabarilta, sillä hän paranee vuosi vuodelta. Tulevasta kaudesta voi hyvinkin tulla hänen paras kautensa.

-RJ:n tulisi olla varsin virkeä. Hän ei pelannut kaudella 2020, ja 2021 loukkaantumisen vuoksi ennen aikojaan kesken jäänyt kausi tarkoittaa, että hän on käytännössä ollut kaksi kautta sivussa. Tiedän kuitenkin, että hän on valmis ottamaan tilanteen haltuunsa sekä näyttämään kaikille, miksi hän on yksi parhaimmista laitahyökkääjistä liigassa

Viime kaudella Harrisin heitoilla Butchers eteni 1517 jaardia ja saavutti 14 touchdownia

Tiedotteessaan Wolverines kertoi Mattinglyn ottavan joukkueen hyökkäyksen koordinoinnin vastuun kaudelle 2022. Aiemmin hän on vastannut päävalmentajan roolinsa ohella puolustuksen koordinoinnista.

Harris ja Long Euroopassa

Kausi Jabari Harris RJ Long
2014 Porvoon Butchers Helsinki 69ers
2015 Bialystok Lowlanders / Helsinki 69ers Helsinki 69ers
2016 Bialystok Lowlanders / Hki Roosters Bialystok Lowlanders / Wasa Royals
2017 East City Giants Wasa Royals
2018 East City Giants Solingen Paladins 
2019 Helsinki Wolverines Helsinki Wolverines
2020 Porvoon Butchers Munic Cowboys (kautta ei pelattu)
2021 Porvoon Butchers Porvoon Butchers
2022 Helsinki Wolverines Helsinki Wolverines

 

Lue myös pelaajien mietteet: Wolverines

Kuvat: Jari Turunen

 

Katso Jabari Harrisin komea juoksu-TD kaudelta 2021

Katso RJ Longin Wolverines-TD kaudelta 2019