Ranskan maajoukkuemies Matthieu Fayard Crocodilesin puolustukseen

Faynard

Thomas Malagodi palaa lakeuksille ja lisäksi kokenut Antti Ojala, Jarno Pynttäri sekä kuusi seuran junioria liittyvät Crocodilesin joukkueeseen

Vaahteraliigan sarjakärjessä puhtaalla pelillä olevan Seinäjoki Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen myhäilee tyytyväisyyttään. Alkukaudesta joukkue on edennyt voitosta voittoon ilman suurempia toistuvia takaiskuja. Nyt joukkueen vahvuus kasvaa kymmenellä uudella pelaajalla.

– Laskin juuri, että meillä on uusimpien sopimusuutisten jälkeen ringissä 47 pelaajaa, Kotanen kertoo. – Harvemmin sitä tällaista pelaajamäärää saa valmentaja käyttöönsä kesken kauden.

Uusien pelaajasopimusten suurin nimi on Ranskan maajoukkuetukimies Matthieu Fayard. Alkukauden Ranskan liigassa pelannut Fayard, 29, kiinnostui mahdollisuudesta pelata Vaahteraliigassa ja Crocodilesissa oltuaan yhteydessä Pierre Couraqeuxin, Crocodilesin ranskalaistakamiehen kanssa. Faynard ja Couraqeux ovat pelanneet aiemmin yhdessä muun muassa Ranskan maajoukkueessa.

– En tiennyt juuri mitään Seinäjoesta ennen kuin Pierre Courageux tuli sinne, Faynard kertoo Crocodilesin uutisessa. – Niinpä sitten katsoin muutamia peleä ja pakko sanoa, että homma teki minuun vaikutuksen tasonsa puolesta. Näyttää mahtavalta joukkueelta ja organisaatiolta. Olen iloinen, että voin olla osa projektia.

– Kovaa taklaava, kuvailee Kotanen lyhyesti MM-kisoissa USA:ssa 2015 Ranskan joukkueessa keskimmäisena pelaaja pelaavaa Faynardia.

Fayard on syntynyt Uudessa Kaledoniassa, Melanesiassa Australian itäpuolella. Ranskalaisesta saariyhteisöstä Fayard muutti Ranskaan opiskelemaan. Lyoniin päätynyt Fayard on tehnyt peliuraansa Les Falcons de Bron-Villeurbanne -joukkueessa.

 

Malagodi ja Pynttäri palaavat puolustuksen linjaan

Malagodi_T
128-kiloinen Thomas Malagodi tuo lisää kokoa ja voimaa Crocodilesin puolustuksen linjan keskustaan.

Myös puolustuksen linjan keskustaan Crocodiles saa
nimekkään vahvistuksen, kun Thomas Malagodi (193 cm/128 kg) palaa Seinäjoelle ja pelaa siten kolmantena kesänä peräkkäin Crocodilesissa. Malagodi on tullut tutuksi ennen kaikkea vahvana juoksupuolustajana.

– Hän on todellakin juuri sellainen ns. run stopper ja tuo vahvuutta lisää keskelle. Nyt alkaa puolustuksessa olla kalustoa melkoisesti niin linjassa kuin tukimiesosastollakin, Kotanen iloitsee Crocodilesin tiedotteessa.

– Tämä antaa meille puolustuksessa kauttaaltaan pyörittää pelaajistoa.

Puolustuksen linjan päätyyn Crocodiles saa lisäksi takaisin Jarno Pynttärin, joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös tukimiehenä. Uusien vahvistusten lisäksi linjan Filip Zacok saa vierelleen lisää vahvuutta. Greg Robinson ja Joonas Raatikainen voivat pelata sekä tukimiehenä että linjamiehenä ja lisäksi nuori Jaska Värinen on pelannut vahvan alkukauden. Fayard tuo vahvuutta erityisesti keskelle.

Fayardin, Malagodin ja Pynttärin paluun lisäksi Crocodiles saa hyökkäyksen linjaan kokeneen Antti Ojalan. Tämän lisäksi Kotanen nostaa ryhmäänsä kuusi U19-joukkueen junioria.

– Esimerkiksi Kaunismäen Mikko on selkeä kaveri, jolle varmasti alkaa rooli muokkautua, kun vaan saadaan treeniä alle, mainitsee Kotanen nuoreen laitahyökkääjään liittyen.

Matthieu Fayard ja Thomas Malagodi eivät ole mukana vielä lauantain kärkikamppailussa, jolloin Crocodiles isännöi Jouppilanvuoressa Helsinki Roostersia kello 18.00 alkaen.

 

 

Katso myös:

Crocodilesin uutinen uusista pelaajasopimuksista

Matthieu Fayardin haastattelu Crocodilesin sivuilla

Fayardin highlight-video vuosilta 2015-2016

Crocodilesin pelaajakokoonpano heinäkuun alussa

 

Otsikkokuva: Sami Ranta