Pekka Lamminsalo Wolverinesin vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi

Vaahteraliigan pronssijoukkue Wolverines lähtee kauteen 2023 Pekka Lamminsalon komennossa. Lamminsalo on toiminut urallaan useissa valmennustehtävissä mm. Naisten Vaahteraliigassa, nuorisomaajoukkueissa ja korkeakoulusarjassa.

Pekka Lamminsalo on hankkinut kannuksensa päävalmentajana ensin korkeakoulusarjassa Aalto Preatorsin ruorissa ja seuraavaksi Helsinki Wolverinesin naisten joukkueen HC:na.  Lamminsalon valmennuksessa Wolverines on voittanut neljä kertaa Suomen mestaruuden ja napannut kahdesti hopeiset mitalit. Aalto Predatorsia valmentaessa joukkue voitti historiansa ainoan mestaruuden korkeakoulusarjassa.

Lamminsalo otti alkuvuodesta 2022 vastuulleen poikien U19 maajoukkueen valmennuksen ja johdatti Suomen ikäluokan B-ryhmän mestaruuteen Italian Bolognassa.

Vaahteraliigajoukkueen valmennus uusi kokemus Lamminsalolle

Lamminsalo on itse pelannut Wolverines-paidassa, mutta kokemus rajoittuu kausille, jolloin Ahmat pelasivat I-divisioonassa. Vaahteraliiga on hänelle uusi kokemus, joka vaatii uuden oppimista:

-Suurin haaste alkuun on uuteen, itselle vieraampaan kulttuuriin hyppääminen ja sen yhdessä rakentaminen eteenpäin. En myöskään väitä tuntevani miesten Vaahteraliigaa vielä erityisen yksityiskohtaisesti. Ryhdyn töihin nöyrällä asenteella, halulla oppia ja ymmärryksellä, että paras tulos tulee kun ympärillä on hyviä ihmisiä.

-Tällä hetkellä kasaan valmennustiimiä ja yritän käydä keskusteluja mahdollisimman usean pelaajamme kanssa, jotta saisin kattavan käsityksen siitä, mihin toimintaa tulisi viedä. Harjoitukset käynnistyvät lokakuussa ja asioiden on tarkoitus lähteä kunnolla rullaamaan marraskuun aikana.

Wolverinesin kausi päättyi välierätappioon Crocodilesille (Kuva: Jari Turunen)

Wolverines ilmoittautui myös I-divisioonaan

Helsinki Wolverines teki ison peliliikkeen ilmoittautumalla mukaan I-divisioonaan kaudeksi 2023. Ratkaisu on historiallinen ja seura perustelee päätöstään kilpailullisesti riittävän korkeatasoisen kehittymisalustan tarjoamisella nuorille ja uusille pelaajille. Wolverines voitti kaudella 2022 II-divisioonan mestaruuden kukistamalla Pirkkala Spartansin Rautamaljassa 14-3.

Lamminsalo haluaa jatkaa Wolverinesin luomaa saumatonta oman seuran sisäistä pelaajapolkua juniorisarjoista aina vaahteraliigajoukkueeseen saakka.

Tulevaisuudessa haluan kehittää etenkin suomalaista ydintämme, koska se luo pohjan pitkäjänteiselle toiminnalle. Kahdella sarjatasolla pelaaminen on ollut meillä Wolverinesissa pitkään strateginen valinta, jonka kautta pystymme kehittämään sekä junioreitamme että late-entry-pelaajiamme. Parhaimmillaan pystymme rakentamaan seuran sisällä pelaajapolun, johon harva suomalainen seura kykenee; meillä voit pelata junnusta aina Vaahteraliiga-kokoonpanoon saakka tai tulla mukaan jossain siinä välissä. Mikäli pelaaminen meillä kiinnostaa, ole ihmeessä yhteydessä!

Elina Kero korvaa Lamminsalon naisten vaahteraliigajoukkueen päävalmentajana

Pekka Lamminsalon paikkaaja naisten vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi löytyi nopeasti joukkueen sisältä. Tulevana kesänä Wolverines-naisia valmentaa Elina Kero, joka on aiemmin toiminut apuvalmentajan roolissa Lamminsalon valmennustiimissä.

Myös Wolverines-miehiä kolme edellistä kautta valmentanut Michael Mattingly on löytänyt uuden työpaikan. Mattingly valmentaa kaudella 2023 Itävallan pääsarjassa pelaavaan Graz Giatsia.

Lue myös: Elina Kero valmentaa Wolverines-naisia kaudella 2023

Kuva: Jari Turunen