Palaako Butchers takaisin parrasvaloihin?

Porvoo Butchers ei voittanut kaudella 2020 yhtään ottelua. Edellinen voitto saavutettiin elokuussa 2019 Tampere Saintsia vastaan. Seurajohto päätti lähteä nostamaan toiminnan tasoa uudella kattavalla projektilla, joka nimettiin ”Rebuilt”-projektiksi. Projektin tulokset alkavat tuottaa satoa. Ensimmäinen oire oikeasta suunnasta on kilpailevien valmentajien antama ranking-sijoitus. Butchersin odotetaan nousevan mukaan pudotuspeleihin.

Porvoolaiset ovat saaneet toimintaansa mukaan seuran vanhoja tekijöitä sekä kentälle, että kentän ulkopuolelle. Liigalegenda Ville Kurvisen paluu on profiiliteko, joka innostaa varmasti nuorempia pelaajia yltämään parempiin suorituksiin. Rosteriin on saatu houkuteltua myös uusia tähtiä, kuten maajoukkueeseen 2019 noussut laituri Marcus Siiskonen.  Pelinrakentaja Jabari Harrisilla tulee olemaan laadukas laituritarjonta edessään (Siiskonen, Mikko Seppänen, RJ Long).

Kehitymme viikko viikolta paremmaksi

Päävalmentaja Jim Nendel uskoo, että Porvoo tulee olemaan taas ylpeä joukkueestaan. Näin hän kuvailee lähtökohtia kaudelle:

-Kuten useimmat jenkkifutiksen ystävät, myös me Butchersissa odotamme mattamattomana kautta pandemian runteleman vuoden ja tynkäkauden 2020 jäljiltä. Olemme off-seasonin aikana toivottaneet tervetulleiksi paljon uusia kasvoja Butchers-perheeseen ja saaneet miehistöömme takaisin useampia paluun kentälle tekeviä pelaajia. Olemme keskittyneet harjoittelussa niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa, asenne, yrittäminen, keskittyminen ja yhteistyö. Ne ovat asioita joihin menestyminen perustuu kentällä ja sen ulkopuolella.

-Joukkueessamme pelaa kesällä useita ulkomaalaistaustaisia pelaajia, jotka ovat tuttuja suomalaisille jenkkifutiksen ystäville. (Jabari Harris, R.J. Long, June Robinson). Heidän rinnallansa tulevat pelaamaan uudet tuttavuudet keskushyökkääjä Sean McAllen ja tukimies Alvin Reels jr. Kaikkien heidän avullansa uskon, että viihdytämme kotiyleisöämme ja koko Porvoon voi olla kauden aikana ylpeitä heistä. Importeista huolimatta joukkueemme sielu ja ydin ovat kotimaiset pelaajat, jotka jatkava kehittymistään kohti menestystä.

-Hyökkäyksessä ja puolustuksessa vahvuutemme tulee olemaan linjapelaaminen. Pelaajamme ovat harjoitelleet talven aikana hyvin fysiikkavalmentajamme Deina Imjackin kanssa voima- ja nopeusharjoitteita, ja puolustuksen koordinaattorimme Lasse Voipio on tehnyt hienoa jälkeä viedessään läpi uutta puolustuksen systeemiämme ja keittäessään nuoria pelaajiamme. Olemme keittyneet viikko viikolta ja suunta on oikea.

Nendel suosittelee näiden pelaajien seuraamista kauden aikana

Nämä nuoret lyövät itsensä läpi tällä kaudella

Väinö Pääkkönen OT:  Väinön kova fysiikka ja Towson yliopistosta hankittu kokemus merkitsevät yhteensä suuria vaikeuksia vastustajan kokeneimmillekin puolustajille.

Timi Nuikka LB:  Timilla on fysiikka ja jalkatyö kunnossa. Hän pystyy nyt kehittymään eniten keräämällä pelikokemusta ja pelin ymmärrystä.

Sakari Siltakorpi OL:  Sakari on linjamies joka harrastaa BMX pyöräilyä ja osaa tehdä näyttäviä temppuja pyöränsä päällä.  Hän on todellinen urheilija jolla on voimaa pelipaikalleen ja potentiaalia kehittyä paljon.

Hyökkäyksessä huomio kiinnittyy heihin

Arttu Tennberg C:  Arttu on hyökkäyslinjamme ankkuri. Hänellä on huikeaa kokemusta Vaahteraliigasta ja Saksasta, jotka tekevät hänestä itsestään selvän johtajan linjassamme.

Mikko Seppänen WR: Mikolla on nopeutta ja taitoa juosta kuvioita täsmällisesti. Tuon päälle hänen huikea peliälykkyys (Football IQ) ja varmat kädet tekevät Mikosta todellisen uhan kaikille puolustuksille

Sami Nikkinen WR:  Erinomaiset kädet ja jalat muodostavat Samilla kombinaation jota pelinrakentaja Harris voi käyttää tehokkaasti vastustajan keskittyessä RJ Longin varjostamiseen.

Puolustuksen lukkoina ovat mm:

Ville Kurvinen DE:  Liigahistoria yksi parhaista laitahyökkääjistä käyttää nyt voimaansa ja nopeuttaa puolustuslinjan päässä. Villen kokemus varmistaa sen, että vastustajan hyökkäysmiehistön täytyy olla koko ajan varuillaan.

Niko Roiko S:   Pitkäaikainen takakentän voimapelaaja palaa uuteen kauteen jakamaan kokemustaan ja osaamistaan puolustuksen yhtenä liidereistä

Jesse Vuoksenturja DT:  Vastustajan hyökkayslinjan tuplaama Jesse on saanut lisää voimaa ja on hionut pelipaikkansa tekniikkaa vieläkin paremmaksi. Tulevalla kaudlla hän tulee tarjoamaan voimaa linjan keskiosasta.

 

Jo kertaalleen mestaruuteen (2010) Butchersin valmentanut Nendel on vakuuttunut, että Vaahteramalja XLII ottelussa syksyisellä Lahden stadionilla tulevat pelaamaan  Butchers ja Steelers.  Päävalmentaja aavistuksessa saattaa olla jotain perustetta,  koska parikin kilpailevan seuran valmentajaa sijoitti Butchersin sarjan mitalikolmikkoon.

Butchersin  vaahteraliigakausi käynnistyy sarjan avausottelussa 12. kesäkuuta, vastaan asettuu viime kauden finalisti Helsinki Wolverines.  Viime hetken hyvinä uutisina seura eti kertomaan, että keskuskentän katsomoon saadaan jälleen ottaa katsojia joten kaikki on valmiina jännittävän ligakauden käynnistämiselle.

Tutustu myös:  Butchers rosteri