Oskari Niemestä Roostersin pelinrakentajien valmentaja

Helsinki Roostersin valmennusryhmä sai maanantaina lisävahvistusta, kun pelinrakentajavalmentaja Oskari Niemi ja hallitseva Suomen mestari solmivat sopimuksen kaudesta 2017. Niemi on aiemmin toiminut Vaahteraliigassa pelinrakentajavalmentajana ja hyökkäyksen koordinaattorina Vantaan TAFT:ssa ja Porvoo Butchersissa, mutta kesällä 2016 hän ei  osallistunut valmennukseen.

Oman, 15-vuotisen pelinuransa jälkeen Niemi on toiminut erilaisissa valmennustehtävissä vuoden 2004 jälkeen sekä seurajoukkueissa että maajoukkueissa. TAFT:ssa ja Butchersissa Niemi on tehnyt yhteistyötä pelinrakentaja Miro Kadmiryn kanssa. Kadmiry teki sopimuksen Roostersin kanssa edellisviikolla – tosin laitahyökkääjän paikalle.

– Pesti tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen, eikä haasteita varmasti tule puuttumaan, Niemi kertoo Roostersin tiedotteessa. – Jokainen liigan joukkue haluaa voittaa hallitsevan mestarin, minkä johdosta otteluihin tulee valmistautua todella huolellisesti.

Roostersin puheenjohtaja ja tällä hetkellä myös edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Jarmo Lahti näkee Niemen valmennuspotentiaalin erityisesti nuorten pelinjohtajien kasvattamisessa.

–He (nuoret pelinrakentajat) saavat 100-prosenttisen huomion harjoittelussaan osaavalta valmentajalta, Lahti toteaa. – Niemellä on vankka valmentajakokemus ja hän sopii hyvin valmennusryhmäämme.

Nuorten pelinrakentajien ohjaustyöhön Niemellä on jo selvä suunnitelma:

– Aluksi kartoitetaan pelinrakentajien kehityskohteet, joita työstetään systemaattisesti, Niemi kertoo. – Lopullisena tavoitteena on sitten saada siirrettyä nämä harjoitetut asiat näkymään pelikentällä. Kuka sinne sentterin taakse otteluissa asteleekaan, niin haluan nähdä itsevarman, taitavan päätöksentekijän, joka nauttii pelaamisesta.

dsc04238
Roosters-pelinrakentaja Henri Väänänen pääsee Oskari Niemen oppiin. Kuva: Sami Ranta

 

Toistaiseksi Roostersin kokoonpanoon on kirjattu pelinrakentajaksi ainoastaan Henri Väänänen. Kauden 2016 pelinrakentajista Micah Brown on tehnyt sopimuksen Italian pääsarjan Lazio Marinesiin, jonne Roostersin mestaruusputken päävalmentaja Juha Hakala siirtyi aiemmin. Maajoukkueen aloittavana pelinrakentajana syksyn Suomi–Ruotsi -maaottelussa pelanneen Otso Flinkmaninkaan nimeä ei listassa ainakaan vielä näy. Loppukaudesta 2016 Roostersissa muun muassa pelinrakentajana pelannut yhdysvaltalainen Jabari Harris puolestaan toimii I-divisioonassa pelavaan helsinkiläisen East City Giantsin päävalmentajana.

Roostersin valmennusryhmä on kypsynyt osa kerrallaan syksyn aikana. Ennen varsinaisen päävalmentajan nimeämistä puheenjohtaja Lahti kantaa päävalmentajan titteliä, mutta muilta osin Roostersin valmennusryhmä alkaa olla kasassa. Hyökkäyksen koordinaattori Mikko Koikkalaisella on apunaan linjavalmentaja Iiro Luoto, pelinrakentajavalmentaja Niemi sekä vajaa viikko sitten sopimuksen tehnyt laitahyökkääjävalmentaja Julius Majander.

Puolustuksen koordinaattori Kari Titola puolestaan sai merkittävän avun, kun Victor Sarvi liittyi Roostersin valmennusryhmään. Kauden 2016 loukkaantumisen jälkeen Sarvi keskittyy tässä vaiheessa ensisijaisesti valmennukseen, ei pelaamiseen.

Pelivalmentajien lisäksi Roostersin fysiikkavalmentajana toimii Mika Murtoniemi.

Valmennusryhmä on kokenut ja nimistö laaja, ja Lahti toimii rutinoituneesti joukkueen väliaikaisena päävalmentajana eikä marras-joulukuussa päävalmentajan nimeäminen tai nimeämättä jättäminen vaikuta harjoitteluun. Silti hallitsevan Suomen mestarin kohdalla tämän hetken kysytyin kysymys pelinrakentajatilanteen lisäksi kuuluu: kuka toimii päävalmentajana kesällä 2017?

 

Katso myös:

Roosters-uutinen Niemen sopimuksesta

Roostersin kokoonpano

 

Kuvat:

Sami Ranta