Onko nyt Crocodilesin vuosi

Seinäjoki Crocodiles ylsi viima kaudella Vaahteraliigan välieriin josta Steelers selviytyi vahvempana sarjan loppuotteluun. Crocodiles lähti koronakauteen poikkeusjärjestelyin ja peluutti pelinrakentajan paikalla monitoimimies Spencer Cutlania.  Tänä vuonna kauteen valmistautumista ei ole jätetty viime tinkaan ja joukkueen rosteria on täydennetty läpi harjoituskauden tasokkailla pelimiehillä.

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Samu Juppo ja Crocodiles-hyökkäyksen moottoriksi kiinnitettiin hyvissä ajoin talvella voimakeskushyökkääjä Christian Powell.  Muut jenkkikiintiön paikat ottavat pelinrakentaca Zachary Whitehead ja edellisellä kaudella erinomaiseksi vahvistukseksi tunnistettu Nathaniel Robitaille.   Raskalaisvahvistuksia joukueessa pelaa tulevana kesänä hyökkäyslinjan Angelo Lafarguen, takapuolustaja Antony Rorigues sekä laitahyökkääjä Benjamin Plu.

Seura on onnistuneesti houkutellu takaisin miehistöönsä useita Croco-taustaisia pelaajia joista yhdysvalloista palannut Filip Zacok, takapuolustaja Juhani Koivumäki sekä ikinuori Thomas Ceken ovat nimekkäimmästä päästä. Joukkue ei täydennyksistään huolimatta kuulu sarjan suosikkeihin, jos kilpailevia valmentajia on uskominen, mutta Juppo itse uskoo vakaasti  joukkueensa pelaavan syksyllä Lahden stadionilla.

Uudistuneella hyökkäyksellä mestaruusjahtiin

Samu Juppo kertoo mistä asemista tulevaan kauteen lähdetään:

-Joukkueen kausi 2021 on jatkumo viime kaudelle. Joukkueen runko on pääosin sama ja nyt siihen on saatu hankittua tärkeitä lisäpalasia niin kotimaisista kuin ulkomaalaisistakin pelaajista. Uudistunut hyökkäys tulee tarjoamaan tänä vuonna edelleen vahvaa juoksupeliä ja sitä kautta avaamaan tilaa myös heittopelille. Puolustuksen puolella päästään leveämmän materiaalin turvin tarjoamaan eri näköisiä muodostelmia vastustajien mukaisesti.

– Joukkue antaa ilon ja tunteen näkyä otteluissa, joten ottelut tulevat olemaan varmasti miellyttävää seurattavaa. Kausi 2021 tulee olemaan myös monen nuoren Krokotiilin esiinmarssi. Joukkueen tähtäin on Vaahteramaljassa ja sitä kautta mestaruuden voittamisessa. Jokainen joukkueen jäsen ja taustahenkilö on tämän yhteisen päämäärän eteen tehnyt talven yhdessä töitä.

Päävalmentaja Samu Juppo kannustaa seuraamaan kauden aikana näitä pelaajia:

Nuoret lupaukset Crocodiles-rosterissa

Janne Särkelä WR: Janne on ulottuva laitahyökkääjä, joka pääsee tekemään todellisen läpimurron tänä kautena.

Aatu Tuokko DB:  Aatu pelaa takapuolustajan paikalla. Nuoren miehen tahto tehdä pelejä on todella ihailtavaa.

Miguel Mäkinen DL:  Huima kehitys talven aikana näkyy kesällä kentällä.

Hyökkayksessä nämä miehet kiinnittävät huomion:

Cristian Powel  RB: Seinäjoella läpi vuoden harjoitellut Powel on joukkueen sydän ja moottori

Veikka Lehtonen LB/RB:   Ehkä täydellinen, kentällä lähes koko pelin

Tuomas Hvitfelt OL:  Hyökkäyslinjan järkäleen asenne ja tekeminen tuo ryhtiä koko joukkueeseen

 

 

 

Crocodiles puolustuksesta Juppo nostaa esille:

Jaska Värinen LB:   Jaska peittää tukimiehenä kentän maaliviivalta maaliviivalle ja sivurajalta sivurajalle.  Kotimaisten tukimiesten ykköskaartia

Heikki Toivola DB:  Heikki on älykäs takamies, jonka varaan on todella helppoa laskea.

Filip Zacok  DL:  Ei Filipin Amerikan vuodet hänelle ainakaan huonoa ole tehneet. MIes parhaillaan armeijan leivissä mutta nähdään kentillä

 

 

 

Juppo uskoo, että syyskuun 11. päivänä  Lahdessa kohtaavat Crocodiles ja Roosters. Roosters on Jupon mukaan nälkäinen joukkue viime kauden jälkeen. Hän uskoo, että Roostersin valmennus  jatkaa pitkäjänteistä työtä joukkueen kanssa ja se tuottaa jo ensi kautena hedelmää, joka näkyy Vaahteramaljapaikkana.

Vaahteraliigan valmentajakollegojen rankingissa Crocodiles on nostettu mitalisijalle kolmanneksi.  Arvioinit tehtiin ennen Crocojen kesäkuun alussa julkaistua viimeistä sopimuskimaraa.

Crocot aloittavat oman vaahteraliigakautensa joukkueista viimeisenä.  Ensimmäinen ottelu on heti BotniaBowl Royalsia vastaan. Ottelu pelataan juhannuksen jälkeisenä maananaina 28. kesäkuuta. pelipaikkana perinteikäs Joupiska.

Tutustu myös:  Crocodiles rosteri