Onko 2022 Crocodilesin vuosi?

Puoli vuosikymmentä on vierähtänyt seinäjokisten edellisestä Vaahteramaljaesiintymisestä ja mitalisijasta.  Seura on määrätietoisesti kehittänyt olosuhteita ja rakentanut samalla yhden maan laajimmista junioriohjelmista.  Joko tänä vuonna aika on kypsä pohjalaisten menestykselle?

Crocodiles on pyrkinyt betonoimaan joukkueensa perustan tälle kaudelle kiinnittämällä ajoissa avainpelaajat paikoilleen.  Seinäjokiset kuuluivat niihin epäonnisiin viime kaudelle, joilla pelinrakentajavalinat eivät menneet aivan odotetulla tavalla. 2022 peliä johtaa viime kaudelta tuttu Zachary Whitehead, jolla on ollut nyt paremmat mahdollisuudet harjoitella joukkueen mukana offseasonilta alkaen terveenä.

Crocojen päävalmentaja vaihtui Samu Jupon jätettyä pääkäskijän roolin viime kauden päätteeksi. Vastuun kantajaksi värvättiin  Andy Bezaire, joka kauden kynnyksellä kuvailee joukkueensa vahvuuksia, sekä sitä miten kauteen on valmistauduttu:

-Crocodilesin ehdoton vahvuus on organisaatio. Taustalla on tehty paljon töitä seuran profiilin, toiminnan ja  puitteiden kehittämiseksi ja uusi stadionimme on upea.  Lisäksi osoituksena toiminnan laadusta seuramme valittiin Tähtiseuraksi. Se on iso tunnustus menestyksekkäästä taustatyöskentelystä.

-2022 joukkueessamme on runsaasti oman junioritoiminnan kasvattamia pelaajia, jotka tulevat pelaamaan kesällä keskeisillä pelipaikoilla. Erinomaista on ollut myös putki, jossa vanhat crocojen pelaajat palaavat uransa jälkeen kentän reunalle valmentajan rooleissa.

-Olemme valmistautuneet kauteen pyrkimällä harjoittelemaan laadukkaasti sekä yksilöinä, yksikköinä ja joukkueena. Olemme keskittyneet parantamaan koko ajan suoritustamme ja pienten asioiden parantaminen auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme.

Vaahteraliigavalmentajien veikkauksessa Crocodilesille povataan runkosarjan kolmatta sijaa. Mitalisija siis odotettavissa, mutta Seinäjoella tavoitteet on asetettu piirun verran korkeammalle.

Crocodiles historia Vaahteraliigassa

Mikä muuttunut?

Suuri muutos Crocodilesin joukkueessa on vuodesta 2018 joukkueessa olleen keskushyökkääjä Christian Powelin EU-status.  Nyt Powelin lisäksi Crocodiles pystyy hyökkäyksessään peluutamaan kahta muuta yhdysvaltalaistaustaista pelaajaa ja tämä avaa uudenlaisia mahdollisuuksia joukkueen hyökkäyspeliin.  Toinen iso muutos on päävalmentajan vaihtuminen. Andy Bezaire on ottanut joukkueen haltuunsa ja hänen kädenjälkeään tullaan näkemään tulevalla kaudella 21.5. alkaen.    Crocojen peleihin saapuvalle yleisölle se ensimmäinen näkyvä muutos on toki Joupiskan, uudelta nimeltään Wirokit Stadionin uutuuttaan vielä kiiltävä katsomo.

Christian Powell pelaa kaudella 2022 EU-statuksella eikä kuormita Crocodilesin jenkkikiintiötä (Kuva: Markku Tuominiemi)

Crocodiles otteluohjelma 2022

 • La 21.05.  Crocodiles – Butchers, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • Su 05.06  Steelers – Crocodiles, Väinölänniemi Kuopio
 • Pe 10.06.  Crocodiles – Roosters, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • Pe 17.06.  Crocodiles – Eagles, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • La 09.07.  Crocodiles – Wolverines, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • Pe 15.07  Crusaders – Crocodiles, Harjun kenttä Lohja
 • La 23.07.  Eagles – Crocodiles, Karhulan keskuskenttä Kotka
 • Pe 29.07.  Crocodiles – Crusaders, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • La 06.08.  Wolverines – Crocodiles, Velodromi Helsinki
 • La 13.08.  Crocodiles – Steelers, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • La 20.08   Roosters – Crocodiles, Velodromi Helsinki
 • La 27.08.  Butchers – Crocodiles, Keskuskenttä Porvoo

Suojatut pelaajat

Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kuusi (6) pelaajaa suojalistalle. Suojalistalle nimettyjen pelaajien tilalle seura voi siirtää korvaavan pelaajan ilman karenssia sekä siirtoaikarajoitusta. Ohessa Crocodilesin suojalistalle nimeämät pelaajat

 1.  Christian Powell (RB)
 2.  Zachary Whitehead (QB) 
 3.  Seth Zins (LB)
 4.  Amare Burks (DB)
 5.  Ruven Pietsch (RB)
 6. Maxime Roussel (OL)

Tutustu myös: Crocodiles pelaajat

Kuvat: Irja Vaateri, Markku Tuominiemi