Nana Olavuosta ensimmäinen vaahteraliigajoukkuetta valmentava nainen

Wasa Royals julkaisi keskiviikkona täydennyksiä valmennustiimiinsä. Kokeneen Teemu Majanderin ja australialaisen Tim Reynoldsin lisäksi valmennustiimiin liittyy 20-vuotias Nana Olavuo.

Wasa Royalsin päävalmentaja John Booker kertoo seuran tiedotteessa olevansa tyytyväinen tuoreisiin kiinnityksiin. Uutta lähdetään rakentamaan Bookerin mukaan motivoituneella valmennusryhmällä.

– Laadukkaiden valmentajien kehittäminen ja pestaaminen on erittäin tärkeää, jos haluaa rakentaa toimivan kokonaisuuden. Kaikki kolme valmentajaa ovat motivoituneita ja tuovat omat vahvuutensa seuramme kehittämiseen niin junioreissa kuin aikuisissakin. Meidän täytyy jatkaa valmennusosaamisemme kehittämistä tulevaisuudessakin, mutta tämä on iso askel eteenpäin.

Lasikatto rikki Vaahteraliigassa

Nana Olavuosta tulee ensimmäinen nainen, joka on kiinnitetty Vaahteraliigajoukkueen valmennustiimiin. 20 vuoden iästään huolimatta Olavuolla on reippaasti yli kymmenen vuoden kokemus amerikkalaisesta jalkapallosta. Kuusivuotiaana lajin pariin astunut Nana on valmennuksen ohella ehtinyt pelata amerikkalaista jalkapalloa poikien mukana lasten ja nuorten sarjoissa, naisten Vaahteraliigassa, Suomen maajoukkueessa sekä viimeksi Ruotsissa Carlstad Crusadersissa.

Royals-tiedotteessa Olavuo kertoo valinnastaan näin:

– Royals on jo useamman vuoden ajan tehnyt esimerkillistä työtä organisaationa lajin kasvun eteen. Lopulta tein valinnan Vaasan ja muiden vaihtoehtojen välillä HC Bookerin kanssa käytyjen keskustelujen ja Vaasassa tehdyn treenivierailun jälkeen. Booker keskittyy kehittämään nuoria kotimaisia pelaajia, minkä huomasin heti treeneissä. Haluan olla osana kehittämässä tällaista organisaatiota.

Suomen amerikkalaisessa jalkapallossa naiset ovat ottaneet vuosi vuodelta suurempia rooleja naisten joukkueiden valmentajina. Miesten sarjoissa valmennuspestit ovat olleet vielä harvassa ja koskaan aikaisemmin miesten korkeimmalla sarjatasolla  Vaahteraliigajoukkueen valmennusvastuuta ei ole annettu naisvalmentajalle. Tässä asiassa Royals ja Olavuo tekevät suomalaisen jenkkifutiksen historiaa.

Olavuon lisäksi Royalsin liigajoukkueen valmennustiimiin liittyvät Teemu Majander sekä Tim Reynolds. Majander oli kaudella 2020 mukana Helsingissä East City Giantsin valmennustiimissä ja Reynoldsin viimeisin valmennuspesti  Brisbane Rhinosissa Australiassa. Australialainen tutustui Royals-päävalmentaja John Bookeriin tämän valmentaessa Rhinoseja.

Lue lisää:  Royals