Kuopio Steelers värväsi kokeneen tukimiehen Isosta-Britaniasta

Viime kauden hopeajoukkue Kuopio Steelers on solminut pelaajasopimuksen kaudelle 2020 brittiläisen tukimiehen Kadel Kingin (24v, 188cm, 106kg) kanssa. King saapuu Steelersiin täyttämään tärkeää tukimiehen paikkaa, josta puuttuvat viime kauden Vaahteraliigan taklaustilastojen kärkinimet Donavan Hayden ja Mathias Eriksson.

Kadel on pelannut viime vuodet Saksan pääsarja GFL:ää Frankfurt Universen ja Potsdam Royalsin riveissä. Yliopistovuosinaan hän pelasi Kanadassa St.Francis Xavierin joukkueessa ja juniorivuotensa Britanniassa. Hän on päässyt mukaan NFL ja CFL combine -testeihin, joita hän pitää henkilökohtaisina onnistumisina ja muistutuksena siitä, miten pitkälle hän on jo pelaajana päässyt.

Päävalmentaja Pekka Utriaisen mukaan brittitukimies on huippupelaaja, jolta on lupa odottaa paljon.

-Kadel on yksi Euroopan johtavia tukimiehiä, joka on pelannut Saksan GFL:ää Frankfurt Galaxyn riveissä. Olemme olleet yhteyksissä jo parin vuoden ajan ja nyt kun Frankfurt ilmoitti jo hyvissä vetäytyvänsä kaudelta 2020, pääsimme sopimukseen ja viimein King saadaan Kuopioon. Pelaajana Kadel on isokokoinen, mutta erittäin hyvin liikkuva tukimies. Hän on äärimmäisen taitava taklaaja ja tekee taklaukset usein lähellä aloituslinjaa ja monesti myös sen takana. Olen todella iloinen, että saamme ”kuninkaan” kesäksi Steelersiin.

Myös Kadel itse kertoo odottavansa Vaahteraliigakautta 2020 hyvillä mielin.

Haluan kauden päätteeksi jättää paremman Steelersin kuin mitä se nyt kauden alla on. Tavoitteenamme on voittaa mestaruus. Olen kuullut paljon hyvää suomalaisesta kesästä, joten odotan innolla, että pääsen itse kokemaan sen.

Oman jenkkifudisfilosofiansa Kadel tiivistää lyhyesti.

-Olen monipuolinen pelaaja ja pyrin johtamaan omalla esimerkilläni koko joukkuetta. Pyrin pitämään asiat yksinkertaisena. Oma tavoitteeni on voittaa aina seuraava yritys, peli ja lopulta mestaruus.

Päävalmentaja Utriainen kommentoi aiemmin koronapandemian vaikutuksista joukkueensa rosteriin seuran verkkosivuilla:

-Olemme pyrkineet pitämään kiinni niistä sitoumuksista, joita olemme pelaajien kanssa tehneet. Tiedossa kuitenkin on, että aivan kaikki muualta saapuvat pelaajat eivät tilanteesta johtuen pystykään tulemaan. Amerikkalainen takapuolustaja Danny Wynne ja hyökkäyksen linjaan kaavailtu Tim Hirsch joutuvat jättämään kauden väliin omista henkilökohtaisista syistään ja parilta viime kaudelta tutun linjamies Bartosz Bednarczykin saapuminen näyttää nyt myös erittäin epävarmalta.

Kuopiolaiset ovat erittäin motivoituneita pelaamaan Vaahteraliigaa ja olivat yksi niistä seuroista, joilla olisi ollut intoa vetää täysi sarjaohjelma läpi.  Kun nyt kuitenkin pelataan vain puolikas sarjaa, ei Utriainen suostu mukaan  vähätteleviin keskusteluihin, joissa puhutaan tynkäsarjasta:

-Minusta tuntuu, että syyskuussa Vaahteramaljan nostaminen tuntuisi jopa paremmalta kuin ’normaalina’ vuonna. Tämä koko yhteiskunnan lamaannuttanut pandemia vei hetkeksi omankin innostuksen ja palon, mutta mitä pidemmälle kesä etenee ja viimeistään kun pelit lopulta alkaa, niin kauden arvo ja arvostus tulee olemaan ennen näkemättömän korkealla. Tämä poikkeustilanne testaa nyt toden teolla paitsi pelaajia ja valmentajia, myös organisaatioita ja niiden kykyä reagoida ja toimia.

Kadel King on jo saapunut Kuopioon. Steelers aloittaa oman Vaahteraliigakautensa perjantaina 31. heinäkuuta kohtaamalla edellisen kauden finaalivastustajansa Helsinki Roostersin vieraskentällä.