Kuopio Steelers uudistunut, mutta ei heikentynyt

Kuopio Steelers lähtee puolustamaan mestaruuttaan muuttuneella ilmeellä. Seura uudisti kauden kynnyksellä visuaalista ilmettään ja merkittävä osa joukkueen ns. taitopelipaikkojen vastuista on annettu uusiin käsiin.

Yksi suurimmista muutoksista on joukkuetta pelinrakentajan paikalla neljän kauden ajan johtaneen Seth Petersin siirtyminen katsomon puolelle. Kaikkiaan peräti seitsemän kauden 2020 all stars-miehistöön valittua Steelers-pelaajaa jatkaa uraansa uusissa maisemissa (Seth Peters QB, Lamar Carswell RB, Tino Ndongo WR, AJ Wentland LB, Kadel King LB, Tommy Kaczocha DB ja Iiro Pekarinen DB).

Joukkueen johto ei ole jäänyt murehtimaan menestyksiään, vaan on rakentanut ja kiinnittänyt jo hyvissä ajoin potentiaalisia paikkaajia syntyneisiin aukkoihin.  Pelinrakentajan paikalle värvättiin kokenut Joey Bradley, jonka pelityyli ei ole kaukana Petersin vastaavasta.

Mestarilla ei ole mestaruuskrapulaa

Steelers päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo joukkueensa lähtevän 30-vuotis juhlakauteensa tavoitteena mestaruuden uusiminen. Joukkue on muuttunut edellisestä kaudesta merkittävästi, joten mestaruuskrapulaa tuskin on ja uusiutuminen tuo aina uutta energiaa.

-Pelinrakentajan vaihtuminen on aina suurin yksittäinen muutos ja mielenkiintoisin seurattava. Koko talvikauden joukkueen mukana ollut Joey Bradley on kokenut johtaja meidän hyökkäyksellemme ja vahvan hyökkäyksen linjan ja monipuolisen keskushyökkääjistön ympärille on hyvä rakentaa.

Steelers on vaahteraliigakausiensa aikana panostanut erityisesti linjapelin onnistumiseen eikä tuleva kausi tule tekemään tässä poikkeusta:

-Linjapeliin on satsattu molemmin puolin palloa ja on mielenkiintoista päästä näkemään meidän puolustuksen linjan pelaamista kauden alkaessa. Ikeem Allenin, Semmie Radjin ja kovan kotimaisen linjaryhmän takana pelaa hyvin liikkuva ja aggressiivinen takapuolustus ja uskon että Steelers puolustus jatkaa nousujohteista Vaahteraliigataivalta, vuosi vuodelta olemme puolustaneet paremmin ja monipuolisemmin, eikä ole syytä epäillä muutosta tähän.

Seuraa näitä pelaajia

Päävalmentaja Utriainen nostaa esille kolme nuorta pelaajaa, joiden hän odottaa nousevan esiin tulevalla kaudella:

Elmeri Saastamoinen OL: Elmeri Saastamoinen pelasi jo viime kauden mestarijoukkueen hyökkäyksen linjassa joka ikisen downin. Superlahjakkuus!

Jaakko Paananen WR:  Jaakko Paananen palaa NFL-akatemiasta Lontoosta kesäksi Kuopioon. Nyt tarjolla on aiempaa isompi rooli joukkueen hyökkäyksessä.

Roni Laine DB:  Roni Laine nousi jo viime kauden aikana isoon rooliin. Nyt on seuraavan askeleen aika.

 

 

 

Steelers-hyökkäyksen avainpelaajista Utriainen nostaa esille seuraavat nimet:

Basil Weber OL:  Basil Weber on omalla pelipaikallaan Euroopan parhaimmistoa. Vaivatonta, voimakasta ja virheetöntä pelaamista downista toiseen. Johtaja.

Le’anthony Reasnover RB: Le’anthony Reasnover kykenee juoksemaan ohi, ympäri tai päin vastustajaa ja on myös uhka heittopeleissä. Monipuolinen, positiivinen joukkuepelaaja.

Jeff Alexandre WR: Jeff Alexandre tuo uuden ulottuvuuden meidän laitahyökkääjistöön. Ulottuva ranskalainen tekee pelejä ja hymyilee kilpaa Aina aurinkoisen Väinölänniemen kanssa.

 

 

Utriaisen esille nostamat Steelers-puolustajat:

Mestarijoukkueen puolustus menetti siirtomarkkinoille monta nimekästä pelaajaa, mutta uudet korvaajat ovat valmiina kantamaan vastuuta kentällä:

Ikeem Allen DT:  Ikeem Allen on iso, nopea ja älykäs pelaaja. Mies teki yliopistourallaan pelejä ‘Power 5’ joukkueita vastaan, samaa on todellakin lupa odottaa Vaahteraliigassa.

Maurice Wright LB: Maurice Wright Jr liikkuu kuin takapuolustaja ja iskee kuin tukimies. Vaarallinen pelaaja niin heitto- kuin juoksupeleissä.

Lars Steffen DB: Lars Steffen johtaa ja organisoi puolustuksen takakenttää kokemuksellaan ja tinkimättömällä asenteellaan. Hard hitter.

 

Kaikesta panostuksesta näkee, että 30-vuotisjuhliinsa valmistautuva Steelers aikoo taistella tänäkin vuonna tosissaan mestaruudesta.  Joukkue nostetaan liigavalmentajien veikkauksissa korkealle ja lähes poikkeuksetta mukaan kahden maljajoukkueen listalle. Ykkössijoituksia valmentajaveikkauksessa joukkueelle tuli 3/7.  Päävalmentaja Pekka Utriainen ennustaa, että kovakuntoinen Steelers tulee pelaamaan Vaahteramalja XLII pelissä Lahdessa Helsinki Roosters vastustajanaan.

Tutustu myös:  Steelers rosteri