Kuopio Steelers sopimukseen kahden tähtipelaajan kanssa

Kuopio Steelers kertoi solmineensa pelaajasopimukset Le’Anthony Reasnoverin ja Maurice Wright Jr:n kanssa. Kumpikin yhdysvaltalainen on kertaalleen valittu Vaahteraliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Kuopio Steelersin vahva hyökkäyspeli on perustunut näyttäviin Le’Anthony Reasnoverin juoksuihin kahden viimeisen kauden ajan. Yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä on edennyt pallon kanssa Steelers-kausillaan yhteensä huikeat 3821 jaardia ja tehnyt 48 touchdownia. Vaahteramalja XLIII-pelissä Kuopion Väre Areenalla Reasnover valittiin mestaruusottelun parhaaksi pelaajaksi.  Kovin paljoa enempää ei varmastikaan tarvitse perustella, miksi Steelers halusi jatkaa yhteistä matkaa tähtipelaajansa kanssa myös kaudella 2023.

Reasnover pelasi yliopistourana Eureka Collegessa (NCAA Division III) Illinoissa. Neljän opiskeluvuotensa aikana Le’Anthony eteni juosten 6036 jaardia 5,7 jaardin keskiarvolla, viimeisteli 95 juoksutouchdownia.

Maurice Wright Jr palaa Saksasta Kuopioon

Maurice Wright Jr oli yksi Kuopio Steelersin 2021 kauden sensaatioista.  Tukimiehen paikalla pääosin viihtyvä yhdysvaltalainen oli tärkeä palanen myös joukkueen hyökkäyksessä viimeistellen 10 touchdownia maalilinjan tuntumasta pelatuilla juoksupeleillä. Varsinaisella pelipaikallaan tukimiehenä Wright Jr oli joukkueensa ahkerin taklaaja 49,0 pysäytyksellään.

Vaahteramalja XLII:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu yhdysvaltalainen suuntasi mestaruuskautensa jälkeen Saksaan ja pelasi kauden 2022 Saksassa Rostock Griffinsin joukkueessa.

Yliopistouransa Wright Jr pelasi Northwestern Oklahoma Statessa (NCAA 2-divisioona). Viimeisellä yliopistokaudellaan hän oli koko NCAA kakkosdivisioonan kolmanneksi ahkerin taklaaja (131kpl) ja hänet valittiin myös AP All American joukkueeseen.

Steelersin päävalmentajan roolissa jatkava Pekka Utriainen on tyytyväinen huikeista palapelin palasista, joiden ympärille kauden 2023 joukkuetta päästään rakentamaan.

-Maurice valittiin vuoden 2021 Vaahteraligan ja Vaahteramaljan  MVP:ksi – näitä palkintoja ei usein jaeta tukimiehille, ja tämä oikeastaan kertoo pelaajasta kaiken. Hänen nopeutensa, ulottuvuutensa, voimansa, pelin tuntemuksensa, vaistot, ja TD:t sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ovat huikeita.  Olemme päässeet nauttimaan siitä ylellisyydesta, että meillä on ollut supertähti tukimiehen pelipaikalla kaikkien viiden viime kauden ajan liigassa, ja tämä tulee jatkumaan myös ensi kesänä.

Kahden edellisen kauden Vaahteraliigan MVP-pelaajien signaukset ovat paras mahdollinen tapa aloittaa rekrytointi vuoden 2023 kauteen.

HC Utriainen kertoo, että joukkue haluaa jatkossa mittauttaa tasonsa myös kansainvälisissä peleissä, mutta toistaiseksi konkreettista kerrottavaa aiheesta ei ole vielä tarjolla.

Lue lisää: 

Alkuperäiset pelaajakuvat: Jari Turunen

Katso mitkä olivat päävalmentaja Utriaisen mietteet kolmannen perättäisen mestaruuden ratkettua syyskuun alussa