Keskushyökkääjä William Young palaa Wolverines-hyökkäykseen

Kaudella 2019 Helsinki Wolverinesin hyökkäyksessä pelannut William Young palaa takaisin Vaahteraliigaan. Wolverines julkaisi keskushyökkääjän kanssa solmitun pelaajasopimuksen perjantaina.

William Young oli kaudella 2019 tuolloin sarjanousijana esiintyneen Helsinki Wolverinesin tehokkain etenijä saalistaen 11 pelaamassaan runkosarjapelissä yhteensä 1921 jaardia ja 22 touchdownia. Youngin piti palata Wolverinesiin myös kaudelle 2020, mutta koronapandemia laittoi miehen suunnitelmat uusiksi ja hän asettautui Tsekkeihin asumaan. 

Koronakausien aikana Young ei ole kartuttanut pelikokemustaan Tsekeissä paljoakaan, mutta saavutti kuitenkin jotain, joka on eurooppalaisilla jenkkifutiskentillä arvotavaraa. Yhdysvaltalainen on saanut USA-passinsa rinnalle tuoreen Tsekin passin ja sen myötä EU-pelaajan arvokkaan statuksen. Young ei siis kuormita Wolverinesin jenkkikiintiötä tulevalla kaudella.

27-vuotiaan Youngin tsekkiläisyys sai alkunsa kaudella 2017–2018, jolloin mies saapui vahvistamaan Prague Black Panthersin hyökkäystä.  Onnistunut debyyttikausi Euroopassa toi ketterälle keskushyökkääjälle Tsekin mestaruuden, liigan ykkösetenijän tittelin ja loppuottelun MVP:n palkinnot. 

Ennen Eurooppaan saapumista Young pelasi yliopistopelinsä Southeast Missouri State (NCAA D1) yliopistossa. Kaksi ensimmäistä collegevuotta miehen opinahjona oli Highland Community College Kansasissa.

Pitkältä koronatauoltaan palaava Young on innoissaan, että voi palata pelaamisen pariin. Wolverinesiin hänet tuo takaisin aiemmin koottu veljeyden tunne sekä halu lunastaa jotain, mikä jäi edellisellä kerralla kesken. Kahden vuoden tauko on nyt vihdoinkin takanapäin:

-Olen yrittänyt pysyä järkevänä ja olla antamatta kaiken maailman hulluuden haitata minua. Perheeni on ollut valtava tuki koko ajan! Nyt olen innoissani, että saan jatkaa taas asioiden tekemistä, joita rakastan!

Edellisellä vierailulla Vaahteraliigassa Steelers pysäytti Youngin menon välieräpelissä

Wolverines-hyökkäyksen koordinaattori Michael Mattingly on tyytyväinen, että Young saapuu vahvistamaan Wolverinesia kaudelle 2022.  Young ei kuulunut joukkueen alkuperäiseen suunnitelmaan, mutta erinäisten käänteiden jälkeen palaset loksahtivat paikalleen, ja mies saapuu Helsinkiin jo viikon kuluttua.

-Otamme Williamin takaisin joukkueeseemme avosylin. Olemme tyytyväisiä, että hän liittyy hyökkäyksemme kaudelle 2022. Monipuolisena pelaajana hän vahvistaa joukkuetta keskushyökkääjänä, laiturina ja potkujen palauttajana.

Young löytää joukkueesta monta vanhaa pelikaveriaan kaudelta 2019.  Tuttujen suomalaispelaajien lisäksi EU-statuksen jenkit Jabari Harris, RJ Long, Eric Irvin ja Benjamin Egbdive pelasivat Wolverinesissa Youngin rinnalla.

Wolverines palapeli alkaa olla sopivasti valmis, kun joukkueen avauspeliin on aikaa kolme viikkoa. Mattinglyn mukaan joukkueen kolmas EU:n ulkopuolisen pelaajan kiintiöpaikka tullaan täyttämään puolustukseen sijoittuvalla pelaajalla.

Helsinki Wolverines avaa kautensa perjantaina 20.5. United Newland Crusadersia vastaan kotikentällään Velodromilla.

 

Kuvat: Jari Turunen

Lähde: Wolverines

 

Katso Youngin työnäyte kaudelta 2019