Keary Iarussi ottaa vastuulleen Crocojen valmennuksen

Kauden 2022 hopeajoukkue Seinäjoki Crocodiles on valinnut vaahteraliigajoukkueen päävalmentajaksi yhdysvaltalaisen Keary Iarussin.  Iarussi toimi viime kaudella joukkueessa hyökkäyslinjan valmentajana ja hyökkäyksen koordinaattorina. Myös Christian Powell jatkaa joukkueessa.

29-vuotias Keary  Iarussi valmensi ennen Suomeen saapumistaan Venäjällä Moscow Spartansin hyökkäyksen linjaa. Hänet oli juuri nimetty sekä seurajoukkueen että Venäjän maajoukkueen hyökkäyksen koordinaattoriksi ja päävalmentajaksi, kun Venäjän rikollinen hyökkäys Ukrainaan muutti Iarussin suunnitelmat.

Crocodilesin tiedotteessa Iarussi kommentoi sopimustaan tyytyväisenä:

-Olen innoissani mahdollisuudesta johtaa Crocoja kaudella 2023 ja siitä eteenpäin.  Ammattimainen organisaatio ja kovaan työntekoon sitoutuneet pelaajat tekivät päätöksestä helpon. Pyrimme nyt rakentamaan joukkueen, joka jatkaa hienoja perinteitä ja toimii mestaruuden vaatimalla tasolla kaikessa mitä teemme.

Crocodiles ja Iarussi tulevat saamaan kesän alussa vahvistusta valmennustiimiin Kearyn isä Ron Iarussin saapuessa kesäkuussa auttamaan poikaansa hyökkäyksen koordinoinnissa. Ron Iarussi on toiminut valmennustehtävissä eri High School-joukkueissa yli 30 vuoden ajan.

Christian Powell nousi Vaahteraliigan kaikkien aikojen TD-pörssin kolmoseksi (Kuva: Jari Turunen)

Christian Powell jatkaa Seinäjoella

Iarussi on saanut jo hyvissä ajoin erinomaisia rakennuspalikoita kauden 2023 hyökkäykseensä.  Pelinrakentaja Zachary Whiteheadin jatkosopimus jo kolmannelle Croco-kaudelleen julkaistiin hyvissä ajoin alkusyksystä.   Jatkoa seuraa nyt lokakuussa, kun Crocodiles on julkaissut useita avainpelaajien jatkosopimuksia.

Merkittävin uutinen lienee keskushyökkääjä Christian Powellin jatkosopimus. Suomalaistuneen yhdysvaltalaisen rooli kaudella 2022 oli ratkaiseva ja jatkosopimus antaa joukkueelle useita vaihtoehtoja kahden vielä avoinna olevan jenkkipaikan täyttämiseen. Kausi 2022 oli Powellille ensimmäinen ns. EU-statuksella, jolloin mies ei kuormittanut joukkueensa EU:n ulkopuolisten pelaajien kiintiötä. 

Powell nousi kaudella 2022 tekemiensä 19 TD:n ansiosta Vaahteraliigan kaikkien aikojen TD-tilastossa kolmannelle sijalle. Yhdysvaltalaisella on nyt kasassa 77 touchdownia ja edellä enää Ville Kurvinen 92 ja Stephen Stokes 117 TD:llään.  Powell ohitti kauden aikana aktiivipelaajista RJ Longin (74 kpl) ja Cedric Johnsonin (71 kpl) sekä 67 TD:n Henri Myöhäsen.

Powellin lisäksi sopimuksia on ehditty solmimaan kotimaiseen laitahyökkääjä eliittiin nousseiden Janne ja Joel Särkelän sekä Wiljami Koskelan kanssa. Hyökäyslinjan peruskiviksi on signattu tässä vaiheessa jo Tuomas Hvitfelt, Miguel Mäkinen sekä Otto Mäkinen.

Lähde: Crocodiles

Kuvat: Ruutu, Jari Turunen, Crocodiles