Huskies – Crocodiles 27.05.2017

Raportti

Vaahteraliigan lauantaiottelusta Hämeenlinna Huskiesin ja Seinäjoki Crocodilesin välillä kehkeytyi varsin yksipuolinen performanssi. Sarjanousija Huskies oli jokaisella pelin osa-alueella etevämpi ja iski kotikenttänsa Kaurialan tulostaululle selvän voiton 60–6 (42–0).

Ottelun jännitysmomentti murtui 1,5 minuutista. Roman Runner palautti ensin aloituspotkun maaliin ja teki hetkeä myöhemmin lentopotkusta samanlaisen suorituksen. Huskies-hyökkäys kävi pelaamassa ainoastaan onnistuneet lisäpisteet ja hetkessä kotijoukkue johti peliä 16–0. Pari minuuttia myöhemmin Niko Lester nosti pelinrakentajan Stan Bedwellin heitosta ”Hurttalauman” jo 22–0 -johtoon

Salama-alku haihdutti adrenaliinin puolin ja toisin. Crocodilesille peli oli tämän jälkeen selviytymistaistelua, ja Huskies-leirin hyvänolon tunne osaltaan lamautti kotijoukkueen suoriutuskykyä. Hämeenlinnalaiset olivat kuitenkin jatkuvasti paremmissa kenttäasemissa.

Bedwell heitti toisella neljänneksellä kaksi touchdownia: toisen Lesterille ja toisen keskushyökkääjä Arkadi Meerschoutille, ja lisäksi illan tähti Runner palautti jo kolmannen potkun maaliin.

Puoliajalla lukemat olivat selvät: kotijoukkue johti 42–0. Crocodilesin harvoja ilonaiheíta oli kapteeni Juhani Koivumäen ottama syötönkatko, ja muutamaan otteeseen vieraspuolustus onnistui muutenkin ansoittamaan Huskies-hyökkäyksen. Sen sijaan Brett Arriveyn johtama Crocodiles-hyökkäys jäi täysin kotijoukkueen puolustuksen hampaisiin.

Katso, kuinka blokit osuvat ja Runner tekee aloituspotkusta touchdownin:

Runner ja Lester (k)rokottivat vanhaa joukkuettaan

Runner pelasi ex-joukkuettaan vastaan suorastaan ilmiömäisen ottelun. Ensimmäisellä puoliajalla tehdyn kolmen touchdownin lisäksi Runner teki toisella puoliajalla Bedwellin heitoista kaksi touchdownia lisää. Viidellä kiinniotolla Runner eteni 69 jaardia ja palautti lisäksi potkuja lähes 260 jaardia. Toinen entinen Crocodiles-pelaaja Niko Lester keräsi 7 kiinniotolla 110 jaardia ja teki kaksi touchdownia.

Päätösneljänneksellä Huskiesin peliä johtanut Eemi Huhtinen heitti touchdownin Joonas Isokäännälle. Kummallekin suoritus oli Vaahteraliiga-uran ensimmäinen.

Crocodilesin hyökkäys yskähteli toisella puoliajalla käyntiin. Jaska Värinen kantoi ja koppasi palloa hyvällä asenteella, ja myös Anthony Brooks sai jälleen paljon palloja suuntaansa. Pasi Raatikainen nappasi ottelun loppuhetkillä Arriveyn pitkän heiton ja toi Crocodilesin iskuetäisyydelle. Lopulta pelinrakentaja Arrivey juoksi itse vierasjoukkueen ainokaisen.

Loppulukemat Kaurialassa olivat 60–6.

Roman Runner liikutti palloa ottelussa lähes 350 jaardin edestä. Kuva: Anu Tiilikainen

Kaksi joukkuetta, kaksi eri suuntaa

Kaurialassa kohtasivat lauantaina vuosi sitten hopeaa voittanut Crocodiles ja sarjanousija Huskies. Lähihistoriasta huolimatta kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina ja osoitti, ettei ollut sitä suotta. Kahdessa pelaamassaan ottelussa Huskies on nyt kerännyt kaksi voittoa ja mairittelevan maalieron 110–6. Noilla lukemilla sarjanousija pitää kärkipaikkaa lauantain jälkeen.

Huskies-leirissä onnistujia löytyi lauantainakin laajalla rintamalla. Maalintekijöiden lisäksi puolustuksesta erityisesti linjamiehet James Perrineau ja kauden kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Juha Yli-Arvela pelasivat erinomaisesti.

Rickhard Helenius oli lauantaina sivussa Huskies-kokoonpanossa, mutta toinen Trojansista Hämeenlinnaan siirtynyt linjapuolustaja Juha Yli-Arvela (Huskies #6) pelasi loistavan ottelusta: kaksi säkitystä, yksi maahanlyönti ja rähmäyksen peittäminen. Kuva: Anu Tiilikainen

Maanantaina tiukan ottelun pelanneen, lyhyellä valmistautumisella Hämeenlinnaan matkanneen Crocodilesin murheet jatkuivat myös Hämeenlinnassa. Hyökkäys ei pysty antamaan puolustukselle apua, eikä apua näyttänyt tuovan myöskään päävalmentaja Vesa Jalavan siirtyminen katsomovalmentajaksi. Entisestään tilannetta hankaloitti Dijon Washingtonin loukkaantuminen.

Crocodiles-pelinrakentaja Brett Arrivey ei ole vieläkään heittänyt Vaahteraliigassa touchdownia ja lauantainakin jaardit jäivät alle sadan. Samaan aikaan Bedwell  heitti toisessa ottelussa peräkkäin yli 300 jaardia ja viisi touchdownia.

Crocodilesin kannalta juna jatkaa kulkuaan pian, ja joukkueen kannalta seuraava pysäkki on onneksi kotikenttä. Torstaina OmaSp Stadion toimii ensimmäistä kertaa Vaahteraliiga-areenana, kun Crocodiles kohtaa Porvoo Butchersin. Huskies puolestaan kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Turku Trojansin.

Vaahteraliigan sarjataulukko on lauantain ottelun jälkeen haljennut kahtia. Joukkueet ovat pelanneet 2–3 ottelua, ja jokaisella joukkueella on joko pelkkiä voittoja tai pelkkiä tappiota. Tämä kuitenkin muuttuu pian sillä kahdella voitolla kautensa avanneet Helsinki Roosters ja Wasa Royals kohtaavat maanantaina.

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

LA 17.05.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Huskies – Crocodiles 60–6 (22–0, 20–0, 14–0, 6–6)

Tilastot

Joukkue
Ottelut
Voitot
Häviöt
+
+/-
Pisteet
Huskies
2
2
0
110
6
104
4
Roosters
2
2
0
89
15
74
4
Butchers
2
2
0
73
7
66
4
Royals
2
2
0
71
10
61
4
Saints
2
0
2
7
85
-78
0
Trojans
3
0
3
5
108
-103
0
Crocodiles
3
0
3
26
150
-124
0

Vaahteraliigan neljäs peliviikko pelataan valmiiksi maanantaina Helsingissä, kun Helsinki Roosters kohtaa Wasa Royalsin. Ottelu käynnistyy Velodromilla kello 18.30. Suora lähetys Ruudussa käynnistyy ennakkotunnelmineen kello 18.00.

 

Kuvat:

Hilarious Hobbit / Anu Tiilikainen

Live-tilastot

Videot
Highlights:

Haastattelussa Huskiesin Juha Yli-Arvela:

Haastattelussa Crocodilesin Juhani Koivumäki:

 

Ennakko

Vaahteraliigan lauantai-ottelun osapuolina nähdään sarjanousija Hämeenlinna Huskies sekä Seinäjoki Crocodiles. Joukkueet astelevat Kaurialan kentälle sangen erilaisista lähtökohdista, sillä kotijoukkue Huskies voitti sarja-avauksessaan tasapainoisen esityksen jälkeen Tampere Saintsin lukemin 50–0. Crocodiles puolestaan on hävinnyt suurinumeroisesti sekä Helsinki Roostersille että Wasa Royalsille.

Edellisen kierroksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Huskies-pelinrakentaja Stan Bedwell johti hämeenlinnalaisten hyökkäystä tehokkaasti Saintsia vastaan. Huskies pelaa hyökkäyspelejään nopealla rytmillä heittopainotteisesti, ja erityisesti ex-Crocodiles-pelaajat Roman Runner, Niko Lester sekä Tommi Pinta kuuluvat Bedwellin avainkohteisiin. Oman lisänsä Huskies-hyökkäykseen tuovat belgialaiskaksikko laitahyökkääjä Ruben de Ruyter – keskushyökkääjä Arkadi Meerschout, joista kumpikin teki touchdownin edellisessä ottelussa.

Crocodilesin on pystyttävä puolustuksessa pitämään onnistuttava reagoimaan Huskiesin monipuolisiin muodostelmiin ja oltava aggressiivisia nopeissa heitoissa. Safety-kaksikko Dijon Washington – Tuomas Leinonen ovat tässä paljon vartijoina keskellä kenttää. Laidoilla huomio kiinnittyy puolestaan kulmapuolustajiin sekä ulompaan tukimieheen Juhani Koivumäkeen.

Meerschout kantanee päävastuun Huskiesin juoksuhyökkäyksestä. Velipekka Jaakonsaari loukkaantui edellisessä ottelussa ja jätti tuolloin pelin kesken. Cory Magwood on varmasti Crocodilesin tukimiehistä se, jonka Bedwell on juoksupelisuunnitelmassaan merkinnyt huomioväreillä. Linjan keskustan uusi Kroko-vahvistus Felix N´twa pelasi Royals-ottelussa todella lyhyella valmistautumisella, joten Hämeenlinnassa saatetaan nähdä enemmän viitteitä miehen kyvyistä.

Pelinrakentaja Brett Arrivey (vas.) ja keskushyökkääjä Jaska Värinen ovat Crocodilesin hyökkäyksen tärkeimmät hahmot. Kuva: Jarmo Vehkomäki

Löytääkö Brett Arrivey rytmin hyökkäykseensä?

Seinäjokisten hyökkäys on aiemmissa otteluissaan jäänyt kummassakin pienille jaardimäärille ja edennyt koko kauden aikana toistaiseksi tasan 300 jaardia (vuosi sitten ensimmäisessä ottelussa 584 jaardia). Pelinrakentaja Brett Arriveyn yhteystyö laitahyökkääjiensä kanssa oli Royals-otteluun parantunut ja varsinkin alussa Crocodiles onnistui etenemään lyhyillä heitoilla. Anthony Brooks on molemmissa otteluissa ollut Arriveyn suosikkikohde ja myös Vili Rajamäki ja Miikka Kaunismäki juoksevat kuvioitaan hyvin poikki kentän.

Kotijoukkueen Lester ja Runner ovat takakentän pelaajina aivan liigan ehdotonta huippua ja myös Mikko Isokääntä sekä Aku Kattainen olivat Saintsin ottelussa selvästi valmiina pelaamaan myös Vaahteraliiga-tasolla. Tämä nelikko on varsinkin laidoilla tärkein yksikkö estämään Crocodilesin heittoa.

Jaska Värinen on Crocodiles-keskushyökkääjänä näyttänyt edellisissä otteluissa, että nuoressa miehessä on aineksia huipputason pallonkantajaksi. Mikäli hyökkäyksen heittopeli pakottaa Huskiesin puolustajia reagoimaan vahvemmin laitaan ja hyökkäyksen linja pystyy antamaan Väriselle aiempaa paremmin tukea, saatetaan Väriseltä nähdä kovia jaardimääriä niin juoksijana kuin lyhyiden heittojen vastaanottajanakin. Magwood juoksi Vaasassa muutaman fyysisen juoksun ja tekee varmasti samoin myös Hämeenlinnassa.

Huskiesin pelissä isossa roolissa on puolustuksen linja, joka toimi Saintsia vastaan hyvin. James Perrineau keskellä ja laidoilla Rickhard Helenius sekä Jani Lindqvist ovat haastavia siirrettäviä ja pitävät juoksulinjat ahtaina. Mikäli keskusta pysyy suljettuna, iskevät Tahj Jones ja Alex Haldane laidoista nopeasti pallonkantajiin kiinni.

30-vuotista juhlaansa keskiviikkona viettänyt Crocodiles saapuu Hämeenlinnaan lyhyen valmistautumisjakson päätteeksi, sillä joukkue pelasi tiukan ottelun maanantaina. Huskies-hyökkäyksen variaatiot ja nyanssit olivat ensimmäisessä ottelussa monipuolisia, joten Crocodilesin puolustuksessa lienee ollut pitkien palaverien viikko.

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

LA 27.05.2017 | 15:30 | Kauriala, Hämeenlinna:

Hämeenlinna Huskies – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

Kuuntele TeeDee-podcastin ennakko ottelusta

 

Kuva:

Jarmo Vehkomäki

 

Aloituskokoonpanot

Huskies:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Stan Bedwell DE 6 Juha Yli-Arvela
RB 16 Arkadi Meerschout DT 18 James Perrineau
WR 11 Roman Runner DE 99 Jani Lindqvist
WR 3 Ruben de Ruyter LB 5 Tahj Jones
WR 8 Tommi Pinta LB 45 David Izinyon
WR 23 Niko Lester LB 10 Alex Haldane
LT 75 Sami Rantanen CB 28 Mikko Isokääntä
LG 67 Ville Järvinen DB 23 Niko Lester
C 51 Alex Malchow FS 11 Roman Runner
RG 64 AP Reinikainen DB 20 Daniel Mackenzie
RT 70 Jonathan Ashton CB 2 Aku Kattainen

Poissa: Joni Virtanen, Tomas Rajalin, Joonas Alakoski, Jyri Lappalainen

Epävarmat: Velipekka Jaakonsaari, Rickhard Helenius

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 6 Brett Arrivey DE 99 Filip Zacok
RB 34 Jaska Värinen DT 70 Felix N´twa
WR 13 Anthony Brooks DT 92 Hannu Saarimaa
WR 9 Pasi Raatikainen DE 38 Joonas Raatikainen
WR 87 Miikka Kaunismäki LB 33 Juha Luuri
WR 11 Vili Rajamäki LB 15 Cory Magwood
LT 65 Maximilian Malander LB 43 Juhani Koivumäki
LG 72 Jari Ylimäki CB 12 Joonas Kaleva
C 66 Mikael Paloniemi SS 26 Tuomas Leinonen
RG 76 Antti Rinta-aho FS 4 Dijon Washington
RT 77 George Jackson CB 21 Mikko Havulehto

Poissa: Jukka Ristolainen

Epävarmat: Dijon Washington, Cory Magwood, Jussi Koivumäki, Tomi Natri, Josh Clarke

Tuomariryhmä:

Päätuomari Matti Mäkäräinen
Aputuomari Marko Immonen
Linjatuomari Jukka Lehtinen
Rajatuomari Jussi Mustikkamaa
Sivutuomari Ari Anttila
Kenttätuomari Jenny Holmberg
Takatuomari Tero Jansen