Helsinki Wolverines janoaa revanssia

Helsinki Wolverines ylsi poikkeuksellisen koronakauden 2020 päätteeksi Vaahteramaljaan häviten kuitenkin sen Steelersille puhtaasti 0-21. Joukkueen keskuudesta on kuulunut puheita, että pelkkä paikka loppuottelussa oli monelle riittävä tulos, mutta tänä vuonna kellossa on toinen sävel. Joukkue jatkaa toista kautta päävalmentaja Michael Mattinglyn johdossa ja Mattigly on talven aikana onnistunut houkuttelemaan rosteriinsa tukun kovatasoisia pelaajia.

Steelersin lailla joukkue on uudistunut reippaasti edelliseltä kaudelta. Kolme neljästä ahmoista all stars-miehistöön valitusta pelaajasta kaudelta 2020 ei ole mukana tämän vuotisessa kokoonpanossa (Ville Valasti, William James, Aleksi Pulkkinen).  Hyökkäystä johtaa kokenut Cedric Johnson, jolle tehtävää tarjottiin useamman yhdysvaltalais-QB:n jo purettua valmiiksi solmittu sopimus. Merkittävä menetys Wolverines-heittöhyökkäykselle on Kanadan CFL-sarjan Saskatchewan Rough Ridersin kanssa sopimuksen solmineen Sebastien Sagnen menetys.

Joukkueessa on kolmen kiintiövahvistuksen (Dejion Lynch DB, Breon Allen RB, Mavin Saunders WR) lisäksi neljä eu-statukseen yltänyttä Yhdysvaltojen passin haltijaa (pelinrakentaja Johnson, Eric Irvin DB, Curtis Slater DB ja Benjamin Egbudive DL).  Viime kauden lailla joukkueen avaavassa kokoonpanossa tullaan näkemään useita kotimaisia nuoria pelaajia.

Parannettu painos viimevuotisesta.

Wolverines-päävalmentaja Mattingly kuvailee joukkueensa oleva parannettu painos viimevuotisesta finaaliin yltäneestä joukkueesta. Tavoitteena ahmalaumalla on mestaruus:

-Wolverines tulee näyttämään erilaiselta, paremmalta joukkueelta kaudella 2021.  Kotimaisten lahjakkuuksien sekä muutaman uuden vahvistuksen avulla parannamme niitä pelin osa-alueita jotka katsomme tarpeelliseksi yltääksemme Vaahteraliigan voittoon.  Hyökkäystämme tulee johtamaan Cedric Johnson jonka toivotamme lämpimästi tervetulleeksi miehistöömme uus-vanhassa roolissaan. Olemme korvanneet rosteristamme muualle siirtyneet laitahyökkääjät uusilla lahjakkailla pelaajilla ja lisäksi joukkueessamme tulee pelaamaan uskomuksemme mukaan sarjan paras keskushyökkääjä, Breon Allen. Odotan hyökkäykseltämme runsain määrin uusia asioita tulevalla kaudella.

-Puolustuksessamme olemme käyttäneet pitkän talven harjoittelemalla ja oppimalla ymmärtämään menestyvälle puolustukselle tarpeellisia asioita.  Olemme lisänneet pelivalikoimaamme uusia juttuja, joiden avulla pystymme pelaamaan ja reagoimaan nopeammin kentän tilanteisiin.

-Olemme saaneet rosteriimme aiemmin näyttönsä antaneita veteraaneja, joilla on kokemusta pelaamisesta korkeimmalla tasolla ja lisäksi useita nuoria lahjakkuuksia täydentämään ennestään nuorta pelaajarunkoamme.

-Uskomme, että pelisysteemillämme sekä runkopelaajiemme avulla pystymme tekemään ratkaisuja molemmilla puolilla peliä.  Tavoitteemme on selkeä – pelaamme jokaisessa pelissä voitosta ja tavoitteenamme on voittaa Vaahteramalja.  Tällä kokoonpanolla ei voi tavoitella mitään muuta, kuin mestaruutta.

Seuraa näitä pelaajia

Päävalmentaja Mattingly nostaa esille kolme nuorta pelaajaa joilta voi odottaa todellista läpilyöntiä tällä kaudella

Veeti Puustinen DL :  Veeti saapui meille Porvoosta ja olemme innoissamme siitä mitä hän on harjoituksissa esittänyt. Hänellä on hyvää moottori ja räjähtävää nopeutta. Odotamme innolla Mitä Vilel Valasti ja Aki Rinne ovat saaneet opetettua hänelle talven aikana.

Leevi Aarnio OL:  Leevi on kokonsa ansiosta varsinainen monsteri. Hän aloitti viime kaudella vasemman guardin paikalla mutta loukkaantui kauden toisessa pelissä, Nyt hän on täysin kuntoutunut japelaa toisella paikalla valmiina taistelemaan paikasta aloittavassa kokoonpanossa.

Willy Lindfors LB:  Asepalveluksestaan johtuen Mr Lindforssia ei viime kaudella ehditty paljoa näkemään harjoituksissa tai peleissä. Nyt velvollisuudet on hoidettu ja mies on palaamassa tasolle, jolla hän oli edellisellä kaudella. Willyllä on nyt kahden kauden verran kokemusta Vaahteraliigasta ja odotamme hänen astuvan eteenpäin nousten yhdeksi Vaahteraliigan parhaista nuorista tukimiehistä.

Hyökkäyksestä päävalmentaja kannustaa seuraamaan näitä pelaajia:

Tuomas Tammero OL:  Tuomaksen saaminen rosteriimme oli yksi offseasonin tärkeimpiä juttujamme. Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi yksi Suomen parhaista linjapelaajista. kaksi kautta GFL1:ssä kertoo tasosta paljon. Hän tulee olemaan hyökkäyslinjamme ankkuri ja liideri, joka auttaa koko linjaamme parempiin suorituksiin heiton suojaamisessa ja juoksublokeissa.

Breon Allen RB:   Viime kauden jälkeen teimme päätöksen hankkia joukkueeseemme tasokasyhdysvaltalainen keskushyökkääjä. Breonin nopeus ja suunnanvaihtokyky yhdistettynä hänen valmennusosaamiseen, ovat huikea voimavara joukkueellemme. Hän auttaa valmentamaan nuorempia keskushyökkääjiä ja mahdollistaa pisteiden teon aina kun pallo on hänen hallussaan.

Mavin Saunders WR/TE: Kun varmistui, että Cedric pelaa pelinrakentajanamme päätimme tuoda joukkueeseen viime hetken vahvistuksen. Mavin on huikean pitkä ja varsinainen luonnonoikku, joka tulee olemaan vastustajille matchup-painajainen. Tiedämme mitä hän osaa ja tuskin altamme odottaa hänen irti päästämistä. On mielenkiitoista seurata miten vastustajat pyrkivät pysäyttämään hänet.

Wolverines puolustuksesta löytyy nuoruutta ja kokemusta:

Pietari Koskenniemi LB  : Pietari pelasi viime kauden puolustuksen endinä, mutta palaa boxiin tukimieheksi kaudelle 2021. Hän on kehittynyt huikeasti talven aikana ja ansainnut johtajuutensa ansiosta ja kapteenina paikan puolustuksen keskipisteestä. Ihmiset tulevat hämmästymään kesällä hänen panoksesta ja nimi painuu monen mieleen.

Dejion Lynch DB: Menetettyämme viime kauden jälkeen kolme avaavaa takakenttäpelaajaa keskityimme tuon osa-alueen paikkaamiseen.  Mr Lynch tulee olemaan iso osa tuota operaatiota. Hän on puolustanut menestyksekkäästi 1vs1 peleissä huippulaitahyökkääjiä, kuten Jamar Chase (5. valinta NFL draftissa 2021) vastaan ja dominoinut useimpia vastustajiaan. Uskallamme antaa tälle kaverille ison alueen vastuulleen ja tiedämme että hän hoitaa homman.

Juho Jousmaki DL:   JJ pelasi ensimäisen kautensa Vaahteraliigassa viime kesänä. Vanhempana late-enry pelaajana hän ei ole antanut mitään periksi ja on taistellut itsensä kuntoon kolhuista huolimatta. Tänä vuonna hän pelaa oikealla paikallaan ja on kehittynyt paljon talven harjoitusten tuloksena. Odotamme innolla miten hän kehittyy johtajana ja parantaa entisestään peliä linjassa.

 

Päävalmentaja Mattingly uskoo, että kauden päätteeksi nähdään viime syksyn toisinto Vaahteramaljassa sillä poikkeuksella, että Wolverines tulee voittamaan Steelersin tällä kertaa. Muut vaahteraliigavalmentajat eivät omaa yhtä suurta luottamusta Ahmojen menestymisen mahdollisuuksiin.  Valmentajien rankingissa viime kauden finalisti on jätetty yllättäen viidennelle sijalle.

Wolverinesin kausi käynnistyy lauantaina 12. kesäkuuta sarjan avausottelussa Porvoon keskuskentällä.

Tutustu myös:  Wolverines rosteri