Crusaders nappasi kauden avausvoittonsa

Lauantain jännittävässä ja maalirikkaassa kamppailussa vieraat kävivät nappaamassa sarjapisteet Lohjalle. Royals kärsi yllätystappion kotonaan loppulukemin 37-41 (21-14).

Ainoa nollakerhossa ollut joukkue sai vihdoin taisteltua sen kauden ensimmäisen voittonsa. Royalsin pudotuspelihaaveet kärsivät järkyttävän kolauksen, kun ennakkoon ajateltuna helpoin jäljellä oleva peli päättyikin tappioksi.

Pelin avaustouchdownin teki kuka muukaan kuin kotijoukkueen tähtipelaaja Alpha Jalloh. Lohjalaiset kuitenkin pysyivät mukana pisteiloittelussa, tasoittaen toisen neljänneksen aikana pelin Oskari Suoniemen kiinniotetulla touchdownilla. Royals eteni tasoituksen jälkeen nopeasti lähelle maalialuetta, ja parin jaardin päässä maalista Royals-QB Theodore Landers heitti jälleen touchdownin tutulle kaverilleen, Alpha Jallohille. Kotijoukkue meni hetken päästä Landersin juoksulla kahden touchdownin johtoasemaan, ja vaikutti siltä että vaasalaiset ovat ottamassa hallinnan pelistä. Puoliajan lopulla pelinrakentaja Landers kuitenkin heitti syötönkatkon, jonka takapuolustaja Alonso Muñoz palautti 55 jaardia maaliin asti. Ensimmäinen puoliaika päättyi 21-14 lukemiin kotijoukkueelle.

Crusaders tuli hyvällä energialla toiseen puoliaikaan. Bryce Macina kuljetti pallon alle 10 jaardin päähän maalialueesta, ja nopeasti tuon jälkeen hän syöttää keskushyökkääjä Moses Harrisille pallon, joka vie sen maaliin asti. Kolmas neljännes jatkuu jälleen maalien merkeissä, kun Jalloh tekee seuraavaksi kypärätempullisen täyteen.

Pelissä nähtiin myös harvinainen epäonnistuneen lisäpisteyrityksen palautus toisen joukkueen maalialueelle, josta seurasi kaksi pistettä Royalsille. Tämä ei kuitenkaan riittänyt lohjalaisia vastaan, jotka olivat päättäneet Vaasasta ryöstöretken sarjapisteiden muodossa ottaa. Ratkaiseva touchdown tuli 39 sekuntia ennen pelin loppua, jonka tekijänä oli Bryce Macina yhden jaardin juoksullaan. Viihdyttävä ottelu kääntyi viimeisen neljänneksen suorituksilla Crusadersille.

Moses Harris teki pelissä kaksi touchdownia ja eteni yhteensä lähes 200 jaardia. Hän juoksi pallon kanssa 29 kertaa joista pisin juoksu oli 15 jaardinen. Oskari Suoniemi nappasi myös kaksi td:tä pelissä, kerryttäen koko kauden saldoksi jo 10 kiinniotettua td:tä.

Näillä fiiliksillä Suoniemi tuli pelin jälkeen haastatteluun.

Kirvelevä tappio kotona

Tähän peliin lähdettäessä tiedettiin, että mahdolliset pudotuspelit vaatii urotöitä loppukauden osalta. Viimeiset viikot vaasalaisilla on vastassa ylempänä sarjataulukossa olevat joukkueet, ja tämäniltainen ottelu Crusadersia vastaan piti olla se varmin voitto.

Kotijoukkueen loukkaantumiset ja poissaolot näkyi myös kentällä. Yksi isoimmista paikattavista pelaajista on Princeton Lollar, joka tämän pelin ja loppukauden on poissa kokoonpanosta. Uusia vahvistuksia tähän peliin tuli Ruotsista kaksin kappalein, mutta tilastojen valossa kumpikaan ei päässyt ihmeemmin esiin. Puoliaikahaastattelussa valmentaja Thomas Ceken kuitenkin antoi hyvää palautetta uudesta Ruotsista saapuneesta puolustajasta, Sebastian Johanssonista.

Puolustuksesta linjamies Axel Arvila oli oman joukkueensa taklaustilastojen kärkinimi 8:lla taklauksella. Arvila myös kirjasi yhden säkin itselleen, sekä kaksi TFL-suoritusta (Tackle For Loss).

Näin Arvila kommentoi peliä ja sitä minkä takia häviö ottelusta tuli.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuva: Laura Helminen (arkistokuva Crusaders – Royals 29.6.2024)