Crocodilesin ja Royalsin Botnia Bowl avaa vaahteraliigakauden 2023

Vaahteraliigakauden avausottelussa asettuvat vastakkain pohjalainen taisteluperi Seinäjoki Crocodiles ja Wasa Royals. Viime kauden hopeajoukkue Crocodilesia povataan liigan kärkipaikoille myös alkavalla kaudella, mutta nuori ja nälkäinen sarjanousija omaa yllätysmahdollisuudet torstaina ja koko sarjassa.

Seinäjoki Crocodiles lähtee vaahteraliigakauteen edelliskaudesta vahvistuneena. Suurena motivaattorina joukkueen vahvistamiselle voidaan helposti pitää syyskuussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelattavaa loppuottelua, mutta todellisuudessa Crocodilesin nousujohteinen kehitys on pitkäjänteisen seuratyön tulosta.

Royalsin lähtökohdat kauteen poikkeavat kilpailijastaan merkittävästi. Vaasalaiset ovat hakeneet vauhtia ja itseluottamusta I-divisioonasta.  Nopean paluun takaisin koreimmalle sarjatasolle mahdollisti seuran oma laadukas juniorityö, jonka tuloksia on päästy näkemään  juniorisarjojen lisäksi miesten ykkösen dominointina. Torstaina nuoret vaasalaiset saavat tulikasteensa Vaahteraliigassa.

Seinäjoen ja Vaasan paikalliskamppailut on brändätty Botnia Bowliksi ja Pohjanmaan hegemonian voitolla saavuttava joukkue saa sarjapisteiden lisäksi hallintaansa komean puisen kiertopalkinnon roolia ajavan kirnun. Nuoremmalle yleisölle kerrottakoon, että ”kirnu” on kookas puinen astia, jossa kermasta tehdään voita. Tuorein Botnia Bowlin kiertokirnun kiinnitys on vaasalaisilla, jotka voittivat joukkueiden edellisen kohtaamisen kaudella 2021 lukemin 15-13.  Tulos oli omanlaisensa sensaatio kaudella, jolla kyseinen peli jäi Royalsin ainoaksi voitoksi sarjassa.

Torstain asetelmana on lopulta kokemus vastaan nuoruuden voima. Vaikka Seinäjoenkin rosterista löytyy parisen kymmentä 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa, on joukkueen ydin äärimmäisen kokeneissa käsissä. Hyökkäystilastoissa tultaneen näkemään Christian Powellin nimi moneen kertaan ja pelinrakentaja Zachary Whitehead aloittaa jo kolmanne pelikautensa Seinäjoella.

Asia jossa Royals nokittaa vastustajansa jo kättelyssä, on 2000-luvulla syntyneiden määrä. Royalsin rosterissa heitä löytyy yli kolmekymmentä.  Toki kokemustakin löytyy. Pelinrakentajaksi värvätty yhdysvaltalainen Timothy Morovick on kiertänyt Euroopan kenttiä jo seitsemän kauden ajan kova kotimainen keskushyökkääjä Tom Suoste tuntuu löytävän lisää vaiuhtia kokemuksen ja iän karttuessa.

Crocodiles lähtee peliin ennakkosuosikkina, mutta sarjanousijan intoa ei saa koskaan aliarvioida. Kaikkiaan asetelma kauden avaukseen on herkullinen ja ilmassa on paljon merkkejä siitä, että Crocodiles saattaa yltää heti avauksessaan yli 1000 katsojan yleisöön.

Seinäjoki Crocodiles – Wasa Royals 11.5.2023 klo 18:30, Wirokit Stadion Seinäjoki

 

Näillä pääset tunnelmaan