Crocodiles – Trojans 19.08.2016

RAPORTTI

CrocodilesTrojansScore

Vaahteraliiga-kauden 2016 runkosarjan viimeinen ottelukierros käynnistyi jännittävällä taistelulla Seinäjoella. Kotijoukkue Crocodiles oli lopulta hämärtyvässä elokuun illassa parempi lukemin 31–26 (24–19), mutta vierasjoukkue Anders Trojans Turku osoitti myös, että turkulaiset ovat valmiita pudotuspeleihin.

– Ottelu ratkesi tänään pallonriistoihin, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen arvioi ottelun jälkeen. – Ja siihen, että saimme pidettyä joukkueen kasassa.

Ottelun alussa se oli kuitenkin nimenomaan Trojans, joka repi irtopallot itselleen. Neljällä ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä Crocodiles rähmäsi pallon kahdesti. Ensimmäisen riiston päätteeksi Chris Douglas punnersi pallon maaliin ja seuraavan pudonneen pallon Ilkka Koiranen palautti suoraan touchdowniksi. Kolmessa minuutissa vieraat karkasivat 0–13 -johtoon.

Spencer Cutlan kavensi kenttäpotkumaalilla, mutta tämän Trojans-pelinrakentaja Max Shortell kuittasi runnomalla pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Tilanteessa 3–19 kotijoukkue heräsi. Niko Lester juoksi sivurajaa pitkin kavennuksen ja Andre Feuerherdt koppasi kaksi kaaripalloa maalialueella korkealta kiinni. Heiton kaikkiin kolmeen osumaan tarjosi Justin Sottilare. Crocodiles voitti toisen neljänneksen 21–6 ja siirtyi puoliajan loppuhetkillä ensimmäistä kertaa johtoon. Reilut 1,5 tuntia kestäneen ensimmäisen puoliajan päätteeksi tauolle siirryttiin lukemissa 24–19.

– On käsittämätöntä, että menetimme 3–19 -johdon, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen harmitteli. – Meille tuli muutama merkkausvirhe, joista tulos näkyi välittömästi taululla.

2016-08-19 1256 kopio
Crocodilesin saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt koppasi toisen neljänneksen lopulla kaksi touchdownia. Kuvan kiinnioton jälkeen Crocodiles siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Juoksupelit pysyivät puolustajien pihdeissä

Crocodilesin keskushyökkääjä Stevie Strother pelasi viikko sitten erinomaisen debyytin Vaahteraliigassa, mutta perjantaina Trojansin puolustus piti Koirasen, Sami Toivosen ja Niall Scott-Grantin johdolla Strotherin jaardin kurissa eikä yhdysvaltalainen saanut lopulta kasaan kuin 40 jaardia. Juurikaan enempää ei tarjottu Trojansin Douglasille, jonka saalis oli 44 jaardia. Ottelun pisin juoksupeli oli 14 jaardia, jonka juoksi yllättäen Crocodiles-pelinrakentaja Sottilare.

Erityisesti kolmas neljännes oli puolustusten juhlaa. Uudet yritykset vaativat runsaasti työtä ja joukkueet sahasivat edes takaisin keskikenttää. Ero pysyi sitkeästi viidessä pisteessä.

2016-08-19 1206
Niko Lester oli jälleen näkyvä niin laitahyökkääjänä kuin potkunpalauttajanakin. Puolustuksessa Lester pelasi ainoastana ottelun päätösneljänneksellä. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Päätösneljänneksellä Cutlan oli kasvattamassa potkumaalilla kotijoukkueen johdon kahdeksaan pisteeseen, mutta tuon tilanteen Trojans pääsi torjumaan. Hetken päästä oli Trojansin vuoro edetä maalialueen läheisyyteen, mutta tuolloin yritykset loppuivat 12 jaardin linjalla kesken. Viimehetkillä molemmat lopulta onnistuivat vielä maalinteossa. Ensin Lester teki ottelun toisen osumansa ja päätösnumerot 31–26 iski Shortellin heitosta Roman Runner, joka pelasi perjantaina runsaasti myös hyökkäyksen puolella.

– Runkosarjan voitto tarkoittaa play off -peliä lauantaina ja valmistautumista Saintsia/Royalsia vastaan, Henri Kotanen pohti tuoreeltaan pelin jälkeen.

– Ja ei kautta ilman mitalia – pronssi on nyt varma.

Viimeisen lauseen Kotanen kuitenkin lisäsi kaikkea muuta kuin kylläisenä.

Runkosarjan voittajana Crocodiles sai valita päivän, jolloin pelaa välieränsä. Crocodilesin valittua pelipäiväksi lauantain, pelataan Helsinki Roostersin ja Trojansin välinen välierä sunnuntaina. Välierät pelataan näin ollen seuraavasti:

LA 27.08.2016 | 15:30

Seinäjoki Crocodiles – Wasa Wa1ld Royals / Tampere Saints

SU 28.08.2016 | 15:30

Helsinki Roosters – Anders Trojans Turku

Kumpikin välieristä on nähtävillä suorana lähetyksenä Nelonen Pro -kanavalla ja Ruutu+ -palvelussa kello 15.00 alkaen.

Vaahteraliiga, 14. peliviikko:

PE 19.08.2016 | 18:30 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Anders Trojans Turku 31–26 (24–19) Tilastot

Kierroksen muut ottelut:

SU 19.08.2016 | 14:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

Wasa Wa1ld Royals – Tampere Saints

Live-tilastot

SU 19.08.2016 | 16:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Crocodiles 12 11 1 425 179 246 22
Roosters 12 11 1 401 179 222 22
Trojans 12 7 5 397 275 122 14
Royals 11 5 6 253 212 41 10
Saints 11 4 7 246 445 -199 8
Butchers 11 2 9 199 397 -198 4
TAFT 11 0 11 146 380 -234 0

Otsikkokuva:

Olli-Matti Matihalti

Kuvat:

Olli-Matti Matihalti

TILASTOT

ENNAKKO

CrocodilesTrojansTwitter

Vaahteraliigan runkosarjasta on pelaamatta vielä kolme ottelua. Ensimmäisessä niistä ratkeaa runkosarjan voitto, sillä mikäli Seinäjoki Crocodiles kaataa perjantaina kotikentällään Anders Trojans Turun, lähtee Crocodiles välierävaiheeseen sijalta yksi. Trojans saapuu otteluun paineettomassa tilassa – turkulaiset eivät voi pudota neljänneksi eivätkä nousta toiseksi.

– Järki kädessä lähdemme peliin, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen kommentoi ja lisää, että periaatteessa Trojans voi ”valita” vastustajansa tulevaan otteluun. Voittamalla Trojans matkustaa välierässä uudelleen viikon päästä Seinäjoelle. Jos Crocodiles puolestaan voittaa perjantaina, pelaa Trojans välieränsä Helsingissä Roostersin vieraana.

– Otteluita ei tietenkään lähdetä häviämään, Virolainen jatkaa.

Crocodiles-päävalmentaja Henri Kotanen sen sijaan tiedostaa voiton merkityksen.

– Runkosarjan voitto on nyt jaossa. Sen me haluamme ottaa.

DSC_0099
Crocodilesin Juho Nätynki (56) ja muut puolustajat saavat perjantai-iltana olla tarkkana liigan juoksutilastoja johtavan Chris Douglasin kanssa. Kuva: Kari Toivonen

Nopea Strother tarjoaa Crocodilesin tehokkaalle heittopelille vaihtoehtoja

Crocodilesin heittohyökkäys on ollut koko kauden liigan tehokkain ja tulee olemaan runkosarjan päätteeksi käytännössä jokaisessa heittokategoriassa ykkösenä. Henri Kotanen nostaakin yhden taistelupareista juuri tähän liittyen.

– Timothy Thomas vastaan Roman Runner. Siinä on hyvä taistelupari seurattavaksi silloin, kun me hyökkäämme.

Thomas on tehnyt pelinrakentaja Justin Sottilaren heitoista 12 touchdownia ja ottanut Vaahteraliigassa eniten kiinniottoja. Runner puolestaan on viimeiset kaksi kuukautta voinut keskittyä pelkästään puolustuksen takakentän pelaamiseen ja katkaisi yhden Sottilaren heiton joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Keskushyökkääjä Steven Strother pelasi viikko sitten Nelonen Pron TV-ottelussa Roostersia vastaan tehokkaan debyytin (145 juostua jaardia ja kaksi touchdownia).

– Hän oli juuri sellainen pelaaja, jonka me tuohon tarvitsemme, toteaa Kotanen tyytyväisenä. – Nopea, vikkelä, vaarallinen.

Trojans joutuu lähtemään otteluun ilman brittiläistä puolustuksen linjamiestä James Perrineauta, joka saa Virolaisen mukaan ansaitun lepovuoron.

– Hän on käytännössä ollut ainoa meidän puolustuksen linjamies, joka on pelannut jokaisessa ottelussa. Työmäärä on ollut valtava.

Niall Scott–Grant siirtyi Trojansin edellisessä ottelussa tukimieheksi ja oli välittömästi näkyvä ja tehokas. Scott-Grant onkin yhdessä Sami Toivosen kanssa tärkein turkulaispuolustaja Strotherin kiertopelejä vastaan.

DSC_0183 kopio
Max Shortell rakentaa Trojansin heittopeliä laitoihin Aappo Salorannalle ja Simosuurkuukalle ja lisäksi Tuomas Mankille sekä keskushyökkääjä Miko Ylikoskelle. Kuva: Kari Toivonen

Douglas ja Shortellin heitot

– Trojansin hyökkäys on erittäin tasapainoinen, Kotanen kuvaa vastaan asettuvaa turkulaisjoukkoa. – Chris Douglasin kanssa pitää olla tarkkana, ja vastaavasti (Max) Shortellilla on heittopelissään aseita.

Keskushyökkääjä Douglas tulee voittamaan Vaahteraliigan tämänvuotisen juoksutilaston ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös touchdown-pörssin. Yli 1 300 juostua jaardia ja yhteensä 18 tehtyä touchdownia tekee Douglasista pelaajan, joka Crocodilesin täytyy ensin saada pysäytettyä.

Kotasella on taistelupari valmiina tähänkin asetelmaan:

– Matthieu Fayard vastaan Douglas.

Ranskalaistukimies Fayard on vahva varsinkin keskustan juoksuissa, mutta Kotanen pitää puolustuksen liikettä tärkeänä myös laidoille.

– He lähettävät paljon hyökkäyksen linjapelaajia tekemään tilaa pallonkantajille. Silloin on tärkeää olla hereillä sivuttaisliikkeessä.

Virolainen pitää Crocodilesin puolustusta aiempaa vahvempana, mutta luottaa hyökkäyskoordinaattori Kim Wikströmin pelisuunnitelmaan.

– Siellä on ranskalaisia kaikissa kolmessa kerroksessa, ja tuota puolustusta vastaan täytyy pelata hyvin, jotta onnistuu. Meillä on kuitenkin kaikki aseet siihen.

Aloituskokoonpanot:

Crocodiles:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 17 Justin Sottilare DE 99 Filip Zacok
RB 4 Jie Li DT 91 Aatu Suhonen
RB 25 Steven Strother DT 76 Thomas Malagodi
WR 88 Spencer Cutlan DE 61 Robin Mouton
WR 5 Timothy Thomas LB 38 Joonas Raatikainen
WR 23 Niko Lester LB 40 Matthieu Fayard
LT 75 Matthias Stockamp LB 34 Jaska Värinen
LG 74 Antti Ojala CB 26 Tuomas Leinonen
C 66 Mikael Paloniemi SS 43 Juhani Koivumäki
RG 72 Jari Ylimäki FS 2 Pierre Couraqeux
RT 79 Riku Alakoskela CB 24 Toni Haukkamaa

Trojans:

Hyökkäys:

Puolustus:

QB 9 Max Shortell DE 48 Camille Gruel
RB 1 Chris Douglas DT 76 Juho Jäntti
RB 34 Miko Ylikoski DT 63 Timm Kaminski
WR 5 Simo Suurkuukka DE 82 Juha Yli-Arvela
WR 11 Aappo Saloranta LB 81 Niall Scott-Grant
WR 84 Tuomas Mankki LB 10 Sami Toivonen
LT 79 Karri Kuuttila LB 3 Ilkka Koiranen
LG 72 Tuomas Hvitfelt CB 32 Heikki Toivola
C 75 Tuomas Koivikko SS 47 Seikko Vennelä
RG 70 Daniel Menczel FS 21 Ville-Valtteri Suojanen
RT 68 Jussi Jalonen CB 14 Roman Runner

Vaahteraliiga, 14. peliviikko:

PE 19.08.2016 | 18:30 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

Seinäjoki Crocodiles – Anders Trojans Turku

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro -kanavalla ja Ruutu+ -palvelussa ennakkotunnelmineen kello 18.00 alkaen.

Live-tilastot

SU 19.08.2016 | 14:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

Wasa Wa1ld Royals – Tampere Saints

Live-tilastot

SU 19.08.2016 | 16:00 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa:

Vantaan TAFT – Porvoo Butchers

Live-tilastot

Sarjataulukko:

Joukkue   Ottelut   Voitot   Häviöt   Tehdyt   Päästetyt   Maalisuhde   Pisteet
Roosters 12 11 1 401 179 222 22
Crocodiles 11 10 1 394 153 241 20
Trojans 11 7 4 371 244 127 14
Royals 11 5 6 253 212 41 10
Saints 11 4 7 246 445 -199 8
Butchers 11 2 9 199 397 -198 4
TAFT 11 0 11 146 380 -234 0

Otsikkokuva:

Kari Toivonen

Kuvat:

Kari Toivonen