Crocodiles toipuu finaalitappiostaan rakentamalla uutta

Seinäjoki Crocodilesin kausi 2023 ei huipentunut komealla OmaSp Stadionilla seuran odottamalla tavalla ja pettymystä on käsitelty lakeuksilla valmistautumalla rauhallisesti tulevaan. Organisaatiossa ja valmennuksessa on mukana uusia kasvoja, joiden käden jälkeä päästää tarkastelemaan lähemmin toukokuussa liigakauden käynnistyessä.

Crocodiles-manageri Juha Laitila summaa lähimenneisyyttä ja liigajoukkueen tilannetta tammikuun alussa näin:

-Kausi 2023 oli haastava, koska paineet pääsystä kotifinaaliin oli kovat. No sinne päästiin, mutta luu jäi käteen ja siitä syystä tässä on ihan joka portaassa vähän vedetty henkeä. Tässä kohtaa sopimuksia on 35 ja jenkkejä ei ole vielä siihen määrään sainattu. Ollaan tähän alkuun keskitytty omien ja muualta tulevien Suomalaisten pelaajien sainaamiseen. Christian Powell on ottanut vastuuta off-season treenistä ja siellä on väkeä kulkenut ihan hyvin.

-Muutoksia tulee valmennukseen HC/OC vaihtuu ja toivottavasti nähdään myös omia kavereita valmentajina. Uuden HC/OC:een myötä toiveena olisi saada palloa enemmän ilmaan.

Pelinrakentaja vaihtuu varmuudella

Crocodiles-toimiston suunnalta ei ole kuluvan talven aikana nähty vastaavaa pelaajasopimusten ilotulitusta, kuin aiempina vuosina. Crocodiles-ikoni Christian Powellin odotettu jatko joukkueessa antaa seurajohdolle pelivaraa muun importti-miehityksen suunnitteluun. Uudistumista tullaan näkemään mm. pelinrakentajan paikalla, jossa kolme kautta Seinäjoella viihtynyt Zachary Whitehead suuntaa tulevaksi kesäksi Saksaan. Myös kotijenkki-statuksen omaava takapuolustaja Eric Irvin siirtyy kaudeksi 2024 toisaalle. Laitila avaa joukkueensa import-suunnitelmaa näin:

-Jenkit varmaan sainataan paikoille OL, WR, QB ja 2x Defenderiä. Kaiken kaikkiaan pitää noista linjoista koittaa pitää huolta, niin se pelaaminen on paljon helpompaa. Olemme nyt syksyn/talven aikana olleet useampaan pelinrakentajaan yhteydessä, mutta vielä ei ole uutisia tämän tiimoilta.

Sampo Leppänen tuo nuorta voimaa Crocodilesin linjapelaamiseen (Kuva: Laura Helminen)

Toistaiseksi Seinäjoella on siis keskitytty omien runkopelaajien jatkosopimusten sorvaamiseen. Maininnan arvoisia ovat mm. veljesparit Janne ja Joel Särkelä sekä Oskari ja Arttu Tapola, joiden sopimukset julkaistiin loppuvuoden aikana. Rosterin täydennyksiä on nähty harvakseltaan. Mielenkiintoinen lisä seinäjokisten hyökkäyslinjaan tulee olemaan Vantaan Taftista siirtyvä ja nuorten maajoukkueessakin pelannut Samuel Leppänen.

Manageri-Laitila muistuttaa, että tie menestykseen edellyttää laajan kotimaisen pelaajarungon olemassaoloa:

-Kaudesta 2024 odotan kovaa kilpailua. Joukkueet on tehneet laadukkaista hankintoja, mutta täytyy muistaa, että se laaja runko kotimaisia hyviä pelaajia on kaiken alku ja juuri. Odotan lisää nuorten pelaajien esiinmarssia ja toivon joukkueilta rohkeaa peluutusta tämän suhteen. Tsemppiä kaikille kauteen 2024 paras voittakoon.

Crocojen uusi päävalmentaja, ruotsalainen Christian Wrangstål saapuu aiemman ilmoituksen mukaan Seinäjoelle ”pysyvästi” maaliskuun puolessa välissä.  Oletettavaa on, että tuohon mennessä palapelin palasia on ladottu paikoilleen vuoden vaihteen tilannetta pitemmälle.

Tutustu myös:

 

Kuvat: Jari Turunen, Laura Helminen