Crocodiles täydensi rosteriaan kahdella import-pelaajalla

Seinäjoki Crocodiles julkaisi kaksi täydennystä rosteriinsa. Viime kaudelta tuttu Nathaniel Robitaille sekä ranskalaislaituri Benjamin Plu vahvistavat Crocodilesia tulevana kesänä.

Nathaniel Robitaille oli tärkeä palanen viime kaudella välieriin edenneessä Crocodilesissa. Yhdysvaltalaispelaaja urakoi peleissä pallon molemmilla puolilla hyvin tuloksin. Robitaille oli joukkueensa tehokain laitahyökkääjä viiden ottelun runkosarjassa. Laitahyökkääjän paikalla hän otti kiinni 12 heittoa, eteni niillä 297 jaardia ja onnistui touchdownin teossa kuudesti.  Puolustuksessa Robitaillelle kertyi 9,5 taklausta.

Laitahyökkääjä CFL:stä

Toinen Crocodilesin tuoreista vahvistuksista omaa kokemusta Kanadan ammattilaisliigasta. Ranskalaislaituri Benjamin Plu varattiin Kanadan CFL-sarjaan kaikkien aikojen ensimmäisessä eurooppalaisten pelaajien draftissa vuonna 2019. (Samassa CFL:n global-pelaajien ensimmäisessä saapumiserässä Kimi Linnainmaa onnistui solmimaan sopimuksen Toronto Argonautsin kanssa).  Plu varattiin Vancouverissa päämajaansa pitävään BC Lionsiin, jonka rosterissa hän oli mukana kauden 2019. Ranskalaispelaaja oli joukkueen pelaavassa kokoonpanossa neljässä ottelussa, mutta jäi ilman tilastomerkintöjä.  Ranskan mestaruussarjassa Plu on pelannut Thonon Black Panthersin joukkueessa ja mieheltä löytyy kahden vuoden pelikokemus kanadalaisesta Mc Gill Universitysta.

Robitaille ja Plu tuovat leveyttä Crocodilesin laitahyökkääjämiehistöön. Päävalmentaja Samu Juppo kommentoi Crocodiles-tiedotteessa uusia vahvistuksiaan näin:

-Viikon aikana joukkueeseen tuli ulkomailta nopeutta ja kotimaasta kokemusta rutkasti lisää. Nathaniel on ollut on ollut merkattu pelaaja meidän listoilla syksystä lähtien, alustava sopimus tehtiin jo talvella ja nyt saatiin muut asiat hoidettua niin soppari voidaan julkistaa.

-Korona kuitenkin asetti tänäkin vuonna omat haasteensa joukkueen offseasoniin, sekä jenkkien Suomeen tuontiin ja taas yritetään oppia viime vuodesta, nyt meille tulee pelaaja josta tiedämme tasan mitä häneltä saadaan ja mihin rooleihin häntä käytetään.

-Meillä on hyvä nippu lahjakkaita omia laitahyökkääjiä ja Benjamin taas on juuri se täsmävahvistus, mitä rissuosasto on kaivannut, hän saa varmasti vastustajilta päähuomion, joten meidän omat pojat pääsee taustalla näyttämään kyntensä.

Seinäjoki Crocodiles avaa kautensa vaahteraliigajoukkueista viimeisenä. Ensimmäisen kerran Robitaille, Plu ja koko Crocodiles-miehistö esittelee taitojaan yleisölle juhannuksen jälkeisenä maanantaina 28. kesäkuuta rakasta pohjalaisvastustajaansa, Royalsia vastaan.

Lähde: Crocodiles