Connette A ja Connette B pommittivat Butchersin nurin

Helsinki Roosters teki maanantaina lopulta sen, mitä moni hallitsevalta mestarilta odottikin: iski taululle lähes 40 pistettä ja karkasi vastustajalta jo taukoon mennessä. Alussa hyvin puolustanut Porvoo Butchers joutui taipumaan Velodromin maanantai-illassa lukemin 49–13 (35–7).

– Vähän hyökkäyksellä oli käynnistymisvaikeuksia Butchersin puolustuksen liikkeitä vastaan, mutta lopulta se sieltä niin sanotusti löysi uomansa, kommentoi Roostersin päävalmentaja Juha Hakala ottelun jälkeen. – Pääsimme ainakin harjoittelemaan lentopotkuja tällä kertaa.

– Puolustuksessa meillä oli tavoitteena sulkea juoksu pois, missä onnistuimme hyvin erityisesti siihen nähden, että Janne Rautiainen, Lasse Kankaanpää ja Edward Vesterinen olivat kokoonpanosta pois. Puolustuksen ansiolistaan voidaan vielä lisätä kaksi pallonriistoa rähmäyksistä ja yksi syötönkatkosta.

Ottelun avausosuma:

Butchersin puolustus tosiaan tuli otteluun ahnaasti ja aggressiivisesti. Kaksi ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyivät kotijoukkueen osalta kummallakin kertaa jo kolmen yrityksen jälkeen. Roosters-hyökkäyksen käynnistäjänä toimi veljespari Brandon Connette – Adam Connette. Brandon Connette heitti ottelussa kuusi touchdownia, joista neljä Adamille. Kaiken kaikkiaan Adam Connette keräsi ottelussa 13 kiinniottoa, joilla hän vei palloa eteenpäin 212 jaardia. Lisäksi Kimi Linnainmaa ja Tommi Pinta tekivät Roostersille yhdet touchdownit Brandon Connetten heitoista ja yhden maalin viimeisteli Karri Pajarinen juosten.

Ensimmäisellä puoliajalla Roosters osui viisi kertaa, joista Adam Connetten aivan puoliajan viimehetkillä tekemä touchdown nosti Roostersin 35–7 -taukojohtoon. Toisella puoliajalla kotijoukkue rauhoitti tahtiaan, eikä voitto ollut enää missään vaiheessa uhattuna.

Roostersin puolustuksessa Niko Kuikka taklasi vahvasti ja otti myös yhden syötönkatkon. Vaihdosta kentälle tullut Ilya Redin puolestaan käytti paikkansa hyvin kooten joukkueensa toiseksi suurimman taklausmäärän. Hyvin pelasi linjan keskustassa myös Heikki Lesonen. Toisella puoliajalla Roosters kierrätti erityisesti puolustuksessa runsaasti pelaajia, ja moni nuori peluri pääsi aistimaan Vaahteraliiga-ottelun tunnelmaa kentälle.

Tuplahämäyksen jälkeen Tommi Pinta löytyy vapaana:

Butchersin heittopelissä piristymisen merkkejä

Butchersin päävalmentaja Jimi Roiko oli tyytyväinen siihen, että Roostersin juoksupeli pysyi porvoolaisten hallussa. Kotijoukkueen juoksukeskiarvo oli kolme jaardia per yritys, mikä oli noin puolet pienempi kuin Butchersin vastaava lukema.

– Joo, ja olen tyytyväinen erityisesti siksi, että loukkaantumisten vuoksi meillä oli tukimiehen paikalla takamiestä ja puolustuksen linjamiestä.

Sebastian Karbin puuttui Butchersin puolustuksesta tukimiesosastolta. Ja takamiehenä puolestaan nyt pelasi brittihyökkääjä Isaak Marshall, jonka epäkiitolliseksi tehtäväksi jäi varjostaa Adam Connettea. Roman Runner ja Mitch Dalley pitivät omat miehet hyvin vartioituna, mutta Roostersin levittäessä peliä laajalle, ei jenkkikaksikkokaan ehtinyt auttamaan muita heittopuolustajia.

Janne Lehtinen juoksee Butchersin kavennuksen:

Darion Hall oli porvoolaisten ykkösetenijä maanantaina, vaikka yhdysvaltalainen ei maalia tehnytkään. Sen sijaan pelinrakentaja Janne Lehtinen juoksi ensimmäisen Butchers-osuman. Toisesta vierasjoukkueen maalista vastasi laitahyökkääjä Roman Runner, joka teki 31-jaardisen touchdownin Lehtisen heitosta.

– Meillä on edelleen tekemistä hyökkäyksemme kanssa, Roiko kommentoi. – Esimerkiksi alussa saimme hyviä lähtöpaikkoja. Niistä pitäisi Roostersin tasoista joukkuetta vastaan saada onnistumisia. Tai muuten käy kuten tänään kävi.

Onnistujia kummaltakin

Connette Brothers

Butchersin puolustuksen koordinaattori Bill Moore totesi puoliajalla, että jos Butchers alkaa puolustamaan Adam Connettea tarkemmin, niin sitten joku muu nousee esille. Juuri siten Brandon Connetten johtama hyökkäys toimii. Alkukaudesta suurin tähti on ollut Kimi Linnainmaa, nyt onnistuja oli Adam ja seuraavassa ottelussa estradi saattaa aueta jollekin toiselle. Adam Connetten (13 kiinniottoa, 212 jaardia, 4 touchdownia) käsistä kulki yli puolet Roostersin heittojaardeista (22 onnistunutta heittoa, 307 jaardia, 6 touchdownia). Brandon Connette on nyt kahdessa pelaamassaan ottelussa heittänyt 10 touchdownia eikä yhtään syötönkatkoa.

Curtis Slater

Mister Slater oli jälleen kaikkialla. Puolusti oman tonttinsa Roosters-takakentällä kliinisesti ja keräsi kentän suurimman taklausmäärän, 7 pysäytystä. Näistä taklauksista iso osa syntyi erikoispeleissä, joissa Slater näytti myös pallonkantajan kykyjään pohjustamalla lentopotkun palautuksella Pajarisen touchdownin.

Markus Haapasaari

Nuori, lupaava laitahyökkääjä nosti profiiliaan Butchers-hyökkäyksessä ja esitti otteita, joiden myötä Haapasaari  saattaa hyvinkin nousta aloitukseen porvooalaisten seuraavassa ottelussa. Haapasaari on pelannut yhdessä pelinrakentaja Lehtisen kanssa jo aiemmin Wolverinesissa, ja tuon yhteisen kokemuksen myötä Haapasaari tulee vielä väläyttämään enemmänkin osaamistaan.

Ville Kurvinen

Butchersin puolustus sai rakennettua ajoittain hyvin painetta Brandon Connettelle ja kolme kertaa porvoolaiset onnistuivat Roosters-pelinrakentajan myös säkittämään. Kurviselle kirjattiin yksi säkitys, vaikka veteraani oli pahanteossa useamman muunkin kerran. Erityisesti räjähtävä lähtönopeus takaa sen, että Kurvinen pääsee kiertämään heittopelissä blokkaajansa ja ehtii juoksupeleissä mukaan myös vastakkaiseen suuntaan juoksevien pallonkantajien liikkeisiin.

Vaahteraliiga, 3. peliviikko:

Helsinki Roosters – Porvoo Butchers 49–13 (14–0, 21–7, 7–6, 7–0)

Vaahteraliigan 4. peliviikko käynnistyy torstaina, jolloin pelataan historian ensimmäinen Vaahteraliiga-ottelu Kuopiossa. Steelersiä vastassa on tuolloin Wasa Royals.