Butchers saa vieraakseen voittoputkessa olevan Crusadersin

Perjantaina Porvoon keskuskentällä kohtaavat kaksi edellisellä kierroksella komean voiton ottanutta joukkuetta.  Butchers on varmistanut paikkansa playoff-peleissä ja Crusaders Vaahteraliigassa.

Perjantain otelulla ei ole mitään merkitystä Vaahteraliigan sarjataulukon näkökulmasta. Siitä huolimatta tarjolla on herkullinen asetelma. Butchersilla on mahdollisuus viimeistellä kuvioitaan viikon päästä pelattavaan välieräpeliin, mutta samalla avainpelaajien ehjänä pitäminen on yksi prioriteeteista. Crusadersilla ei ole pelissä kuin voitettavaa ja hurmokseen päässyt sarjanousija voi huoletta jatkaa ilotulitustaan siitä mihin Hangon pelissä jäätiin.

Parasta pöytään perjantaina?

Butchers on asettanut avauskokoonpanoonsa ykkösmiehet, joilla kauden viimeistä runkosarjapeliä lähdetään voittamaan. Joukkueen syyskesän kuntokäyrä sojottaa ylöspäin ja mahdollisuudet yltää jopa Vaahteramaljaan ovat edelleen elossa. Ensin on kuitenkin selviydyttävä kunnialla perjantain pelistä ja pidettävä miehet ehjinä.

Butchersin pelaajista kaksi taistelee Vaahteraliigakauden päätteeksi jaettavista erityishuomioinneista. Kukaan, mukaan lukien Mikko Seppänen itse, ei muista milloin viimeksi joku muu kuin Seppänen on palkittu vuoden kotimaisen etenijän Ari Tuuli Trophyllä.  Kauden lähestyessä päätöstään näyttää vääjäämättömästi siltä, että Seppänen on karannut tavoittamattomaan johtoon kotimaisten etenijöiden tilastoissa. Seppäsellä on kasassa 565 all purpose jaardia ja pahimmalla kilpailijalla, Tuukka Lehtosella jaardeja on 494. Lehtosella ei ole enää pelejä jäljellä, joten ainakaan Tuukka ei tule Seppästä ohittamaan. Näyttää vahvasti siltä että Seppäsen voittoputki saa jatkoa.

Toinen tilastojen kärjen tuntumassa taisteleva porvoolainen on tukimies Timi Nuikka.   Vaahteraliigan Matti Lindholm Trophy jaetaan sarjassa eniten taklauksia tehneelle suomalaispelaajalle. Nuikka on viiden taklauksen päässä Crocodilesin Jaska Värisestä. Molemmilla on peli jäljellä, joten viikonlopun pääteeksi nähdään mihin suuntaan kääntyy tilanne 49,5 – 54,5.

Meneekö parhaan kotimaisen etenijän Ari Tuuli Trophy jälleen Porvoon Mikko Seppäselle? (Kuva: Irja Vaateri)

Crusaders pelaa vapautunutta jenkkifutista

United Newland Crusaders pamautti sunnuntaina yhden Vaahteraliigakauden kovimmista yllätyksistä voittamalla puhdasta runkosarjaa tavoitelleen Kuopio Steelersin. Erityisesti Crusadersin heittopeli oli vahvassa iskussa. Robert Johnsonin johdolla Crusaders nosti itsensä liigan heittohyökkäystilastojen kärkipaikalle (277,1 ydg/peli) ja perjantaina voi hyvällä syyllä odottaa ilmasillan jatkuvan. Robert Johnsonilla on mahdollisuus nostaa kauden heitettyjen jaardien määrä yli 2000 merkkipaalun, jonne matkaa on enää 60 jaardia. Crusadersin avauskokoonpanossa on mukana kaikki hyökkäyksen jaarditaiturit (Cedric Johnson, Kam Harris, Finn Kearns ja Nolan Corpening), joten vaikuttaa siltä että lohjalaiset haluavat päättää kautensa samanaiseen ilotulitukseen kuin Hangossa.

Puolustuksessa Crusaders-tukimies Mike Hall taistelee koko sarjan taklauskuninkaan tittelistä. Tilastoykkönen on vielä Royalsin Sam Dickey (56,5 kpl), mutta Hall ohittanee hänet perjantaina. Takana puhaltaa kuitenkin Crocodilesin Värinen, jolla myöskin mahdollisuus nousta yhdysvaltalaisten takaa koko tilaston kunkuksi. Tältä osin kisa ratkeaa vasta lauantai-iltana.

Nouseeko Crusadersin Mike Hall Vaahteraliigan taklauskunikaaksi 2021? (Kuva: Irja Vaateri)

Vaahteraliigan 10 kierroksen ottelu Porvoon Butchers – United Newland Crusaders pelataan Porvoon keskuskentällä perjantaina 27.8. klo 17.30 alkaen. Liput ennakkoon Lippu.fi. Suora lähetys Ruutu+ kanavalla käyntiin klo 17.00.

Tutustu: Butchers rosteri

Tutustu: Crusaders rosteri

Kuvat: Irja Vaateri