Butchers kiinnitti joulukuun lopulla tärkeitä palasia rosteriinsa

Vaahteraliigan hallitseva mestarijoukkue Porvoon Butchers julkaisi vuoden lopulla tukun tärkeitä palaajasopimuksia.  Seuraikoni Mikko Seppäsen lisäksi nimensä sopimuspaperiin kirjoittivat Zachary Wright sekä Timi Nuikka.

Porvoon Butchersin vaahteraliigajoukkueen rakentaminen päävalmentaja Lasse Voipion mukaan vuodenvaihteessa hyvässä vauhdissa.

-Olemme pystyneet houkuttelemaan hyvin uusia pelaajia, sekä moni viime vuoden joukkueesta jatkaa kaudelle 2024. Tilanne joukkueen suhteen on erittäin hyvä. 

Seppänen kohti yhdeksättä Ari Tuuli Trophyä

Seura julkaisi lokakuun lopulla ensimmäisen versionsa harjoituskauden rosteristaan ja listalla mukana olevien lisäksi huomio kiinnittyi niihin nimiin, joita listalta ei löytynyt. Yksi lokakuun rosterista puuttunut nimi oli Mikko Seppänen. Kahdeksan perättäistä Ari Tuuli Trophyä voittanut Seppänen päästi seurajohdon ja fanit piinasta joulukuun lopulla Butchersin julkaistessa seuraikoninsa jatkosopimuksen.

Voipio myönsi Butchers-tiedotteessa olevansa helpottunut monipuolisen Seppäsen päätettyä jatkaa uraansa liigassa ja Butchersissa:

-Valtava paine hartioilta putosi, kun Mikko vahvisti jatkavansa Butchersissa ensi kaudella. Mikko on vuosia ollut hyökkäyksemme selkäranka ja pelaaja, joka pystyy yksin ratkaisemaan pelejä omalla tekemisellään

Mikko Seppänen #11 on kuitannut nimiinsä kaikki Ari Tuuli Trophyt vuodesta 2016 lähtien (Kuva: Jari Turunen)

Kaikkien aikojen syöttöjenkatkaisija päätti jäädä Porvooseen

Toinen vuodenvaihteen profiilipelaajan signauksista Porvoon suunnalla oli vuoden 2023 liigapelaajaksi valitun takapuolustaja Zach Wrightin sopimus. Yhdeksällä intterillään Vaahteraliigan kaikkien aikojen yhden kauden tilaston kärkipaikalle nousseella Wrightilla olisi varmaan ollut ottajia muuallakin Euroopassa, mutta Idaho State Universityssä yliopistopelinsä pelannut 25-vuotias yhdysvaltalainen halusi palata Porvooseen. Näin mies kommentoi valintaansa Butchers-tiedotteessa:

Vietin uskomatonta aikaa viime kesänä Porvoossa. Sain matkan aikana täältä elinikäisiä ystäviä. Organisaatio ja porvoolaiset olivat aivan liian upeita ollakseni palaamatta

Wrightin jatkosopimuksen tekeminen oli tavoitteena päävalmentaja Voipiolle heti mestaruusjuhlista lähtien:

-Zachin kanssa aloitettiin keskustelut heti kauden päättymisen jälkeen ja tavoitteemme oli alusta asti, että saisimme Zachin palaamaan Porvooseen kaudelle 2024. Ei voi sanoa, että hänen takaisin saamisensa mahdottoman vaikeaa oli, mutta kyllä se neuvotteluja kuitenkin vaati.

Aiemmalla urallaan mm. Saksassa Wright on pelannut myös keskushyökkääjän paikalla. Avauskaudellaan Vaahteraliigassa miehen pallollinen peli keskittyi lähinnä erilaisiin palauusjuoksuihin, mutta uusi vuosi saattaa tuoda tullessaan miehelle myös uusia rooleja.

ELF:n defensive rookie of the year palaa Butchersiin

Butchersin kolmas kova loppuvuoden palaajajulkistus koski seuran oman kasvatin paluuta Vaahteraliigaan. Huikean rookie-kauden ELF:n Wroclaw Panthersin paidassa Puolassa pelannut tukimies Timi Nuikka on kova vahvistus Butchersin jo ennalta vahvaan puolustukseen. Nuikan edellinen kausi Vaahteraliigassa 2022 päättyi vuoden kotimaisen puolustajan Matti Lindholm Trophyn vastaanottamiseen. Kavatasoisessa ELF:ssa Nuikan kausi päättyi Defensive Rookie of the Year-valintaan.

Maajoukkueen pronssimiehistössä vahvasti esiintyneellä Nuikalla olisi ollut ottajia muuallakin, mutta paluu kasvattajaseuran mustaan paitaan vei voiton muista houkutuksista:

-En malta odottaa, että pääsen pukemaan taas Butchersin pelipaidan päälle ja pelaamaan loistavien joukkuekavereiden kanssa. Tavoitteena ei ole mikään muu kuin uusia Suomen mestaruus ja tulemme tekemään yhdessä joukkueen kanssa kaikkemme sen eteen!

The team to beat 2024

Porvoon Butchers lähti edelliseen kauteen haastajan asemasta, mutta tuoreen mestarin kohtalona on joutua heti kauden alusta alkaen vastustajien maalitauluksi.  Tämän HC Voipio myös tunnistaa:

-Butchersin ensi kausi tulee olemaan täysin erilainen kuin edeltävä. Viime vuonna saatiin operoida rauhassa varjoissa, mutta nyt joudutaan työskentelemään valokeilassa. Tavoitteemme on puolustaa mestaruutta menestyksekkäästi ja esittää kentällä viihdyttävää, sekä tehokasta jenkkifudista kummallakin puolella palloa. 

Porvoolaisten pelaajalistalta ei toistaiseksi löydy pelinrakentajan nimeä. Päävalmentaja Vopio myöntää, että hyökkäyksen johtavan pelaajan paikka on edelleen auki rosterissa ja se tullaan täyttämään lähiaikoina:

-QB:n signaamisen jälkeen voimme katsoa, että rosteri on valmis mestaruusjahtiin, mutta kyllä me alustavasti olemme tuomassa neljää ei-EU pelaajaa ja todennäköisesti yhden EU pelaajan joukkueeseen. Hyökkäykseen etsimme QB:n lisäksi RB/WR pelaajaa ja puolustukseen Zachin lisäksi DB/LB pelaajaa

Lue myös:

 

Kuvat: Laura Helminen, Jari Turunen