Butchers julkaisi nuoren rosterin

Porvoon Butchersin yltäminen Vaahteraliigan kolmannelle sijalle oli kauden 2021 yksi suurimmista yllätyksistä. Edellisellä kaudella voitotta edennyt joukkue taisteli pisteet tärkeistä peleistä ja palasi mitalikantaan kymmenen vuoden kuivan kauden jälkeen. Nyt on taas uudelleenryhmittymisen aika.

Porvoon Butchers onnistui houkuttelemaan kaudelle 2021 rosteriinsa suuren joukon seuran veteraanipelaajia. Konkarien panos sekä kentällä, että pukuhuoneessa nosti teurastajat hienoon vireeseen. Valmentajaksi saatiin lopulta värvättyä edellisen mitalivuoden velho Jim Nendel, joka Havaiji-paitaan pukeutuneena kannusti miehistönsä hienoihin suorituksiin kentällä. Nyt on jälleen uuden rakentamisen aika ja Butchers on muiden liigajoukkueiden lailla julkaissut ensimmäisen silmäyksen kauden 2022 rosteriin.

Nuorella rosterilla mennään

Butchersin lokakuun rosterin 34 pelaajasta peräti 15 on syntynyt 2000-luvulla. Viime kaudella kentille houkutellut konkarit eivät ole vielä sulien vesien aikaan innostuneet mukaan, ja listalta löytyykin ainoastaan neljä yli 30-vuotiasta pelaajaa (Joonas Kolkka, Niko Pennanen, Kimmo Korpinoro, Asko Pajunen). Viime kaudella joukkueen hyökkäyksen moottorina toimineen Jabari Harrisin nimeä sopimuspelaajien listalta ei löydy.  

Butchersin 2022 rosterin peruskivinä tulevat olemaan jo kuusi perättäistä Ari Tuuli Trophyä voittanut Mikko Seppänen, Vaahteraliigan taklaustilaston toiseksi tehokkain suomalainen Timi Nuikka sekä hyökkäyslinjan Väinö Pääkkönen. Tuoreita EM-pronssimitalisteja joukkueeseen on nimetty Seppäsen ja Nuikan lisäksi Niko Roiko, Jesse Vuoksenturja ja Sakari Siltakorpi.

Pelaavan rosterin rakentaminen on Porvoossa vielä alkutaipaleella ja valmennustiimiin on ensimmäisessä listauksessa kirjattu vasta Pasi Lautalan ja Marko Luoman nimet.  Kenet nimetään joukkueen päävalmentajaksi ja mikä on kaksi vuotta peliä johtaneen Jabari Harrisin jatko?  Näistä kuulemme Porvoon suunnalta talven aikana.  

Tutustu:  Butchers rosteri 31.10.2021