Butchers haluaa jatkaa mitalikannassa

Kausi 2021 päätti takavuosien dynastia-joukkue Butchersin yhdeksän vuotta kestäneen kuivan kauden Vaahteraliigan mitalien jaossa.  Seura haluaa jatkaa pitkän tähtäimen nousujohteista trendiään ja tulevalla kaudella menestystä sekä kokemusta haetaan päävalmentaja Richard Bachandin johdolla.

Porvoon Butchers on yksi pitkän linjan liigajoukkueista, joka uusii rosteriaan pitkälti oman juniorituotannon perustalle. Viime kauden mestyksen kulmakivinä olivat rosteriin palanneeet konkarit, mutta nyt peliaikaa tulevat saamaan aiempaa enemmän joukkueen nuoret tulevaisuuden tähdet. 2000-luvulla syntyneitä rosterista löytyy 16.  Päävalmentajaksi värvätty Richard Bachand on tyytyväinen näkemäänsä, mutta myöntää, että joukkueet suurin tähtäin on tätä kautta kauempana tulevaisuudessa. Näin tuore HC kuvaa joukkuetta ja organisaatiotaan:

-Porvoon vahvuus on tänä vuonna kokonaisvaltainen tiimityö. Hyökkäyksemme puhaltaa hyvin yhteen hiileen ja puolustuksessa pelaajamme lentävät kiinni vastustajan pallollisiin pelaajiin yhtenäisenä muurina. Toinen vahvuuksistamme on valmennustiimimme. Nämä miehet ja naiset ovat tehneet niin kovasti töitä tehdäkseen jokaisesta pelaajastamme paremman. Kuntoharjoiteluun, pelikirjojen opetteluun ja videoiden katseluun on käytetty tuntikausia, emme voisi toivoa joukkueellemme parempaa valmennustiimiä. U20 ohjelmamme tuottaa joukkueeseen jälleen uusia pelaajia joista 4-5 tulee olemaan mukana aloituskokoonpanossa. Ulkomaiset vahvistuksemme toimivat pelaajarooliensa ohella nuorten pelaajiemme mentoreina, koska monella nuoristamme ei ole vielä suurta kokemusta liigapeleistä.

Pidämme hyökkäyksemme pelikirjan yksinkertaisena ja sama juttu puolustuksessa. Rakennamme suomalaispelaajiemme taitoja tulevaisuutta varten, jotta meillä on jatkossa mahdollisuudet mestaruuden tavoitteluun sarjassa. Jokaisen tavoitteena on luonnollisesti yltää Vaahteraliigan mestareiksi.

Vaahteraliigan valmentajaveikkauksissa Butchersille povataan sarjan viidettä sijaa.

Butchersin historia Vaahteraliigassa

Huom!  Butchersilla on mahdollisuus ylittää 8000 tehdyn pisteen merkkipaalu kauden 2022 aikana. Ensimmäinen mahdollisuus siihen on Crocodilesn vieraana avauspelissä 21.5.

Mikä muuttunut

Butchersin suurimmat muutokset kaudelle 2022 kohdistuvat valmennukseen ja hyökkäykseen. Kentän laidalta peliä ohjaa uusi päävalmentaja Bachand ja kentällä hyökkäyksen moottorina toimii kolmatta kauttaan Vaahteraliigassa käynnistävä yhdysvaltalainen pelinrakentaja Brandon Gwinner.  Se, mikä joukkueessa ei ole muuttunut, on Mikko Seppänen, joka tavoitelee kesällä jo seitsemättä perättäistä Vaahteraliiga etenijäkuninkuutta.

Mikko Seppänen on voittanut kuutena vuotena perättäin parhaan etenijän Ari Tuuli Trophyn, jatkuuko putki 2022? (Kuva: jari Turunen)

Butchers otteluohjelma 2022

 • La 21.05.2022  Crocodiles – Butchers, Wirokit Stadion Seinäjoki
 • Pe 27.05.2022  Eagles – Butchers, Karhulan keskuskenttä Kotka
 • To 02.06.2022  Butchers – Crusaders, Keskuskenttä Porvoo
 • La 11.06.2022  Butchers – Steelers, Keskuskenttä Porvoo
 • Pe 01.07.2022  Butchers – Eagles, Keskuskenttä Porvoo
 • To 07.07.2022  Roosters – Butchers, Velodromi Helsinki
 • To 14.07.2022  Butchers – Wolverines, Keskuskenttä Porvoo
 • Su 31.07.2022  Wolverines – Butchers, Velodromi Helsinki
 • To 04.08.2022  Butchers – Roosters, Keskuskenttä Porvoo
 • Pe 12.08.2022  Crusaders – Butchers, Harjun kenttä Lohja
 • Pe 19.08.2022  Steelers – Butchers, Väinölänniemi Kuopio
 • La 27.08.2022  Butchers – Crocodiles, Keskuskenttä Porvoo

Suojatut pelaajat

Seura voi Vaahteraliigassa nimetä kuusi (6) pelaajaa suojalistalle. Suojalistalle nimettyjen pelaajien tilalle seura voi siirtää korvaavan pelaajan ilman karenssia sekä siirtoaikarajoitusta. Ohessa Butchersin suojalistalle nimeamät pelaajat

 1.  Brandon Gwinner (QB)
 2.  Dante Edwards (RB)
 3.  Dana Plantt (DB)
 4.  Mikko Seppänen (WR)
 5.  Timi Nuikka (LB)
 6.  Väinö Pääkkönen (OL)

Tutustu myös: Butchers pelaajat

Kuvat: Irja Vaateri, Jari Turunen