Bryce Stancombe Helsinki Roostersin pelinrakentajaksi

Helsinki Roosters julkaisi perjantaina korvaajan uransa päättäneelle Miro Kadmirylle.  Helsinkiläisjoukkueen hyökkäystä johtaa kaudella 2022 yhdysvaltalainen Bryce Stancombe.

25-vuotias Bryce Stancombe kuuluu harvinaisiin yliopistopelaajiin, jotka ovat venyttäneet korkeakouluvuosiensa määrän peräti seitsemään ja tutkintojen kolmeen. Opinahjona Standcobella on ollut University of Indiana (NCAA D2, GLVC conference).  Kahden viimeisen kautensa aikana mies kului joukkueensa kapteenistoon ja kaudella 2020-2021 Standcobe valittiin joukkueessaan hyökkäyksen MVP pelaajaksi.

Roosters päävalmentaja Juha Hakala kertoi aiemmin etsivänsä yhdysvaltalaista pelinrakentajaa, joka pystyy auttamaan nuorta Ambro Urjansonia kehittymään. Näin Hakala kertoo valinnastaan seuran tiedotteessa:

-Viimeisen kolmen kauden aikana meillä on ollut etuoikeus nauttia maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn suorituksista.  Kokeneena pelinrakentajana hän oli myös hyökkäyksemme johtohahmo.  Keskeisenä tekijänä uutta pelinrakentajaa etsiessämme oli kokemus ja valmius ottaa hyökkäyksemme johtajan rooli haltuun, sekä kyky auttaa kotimaisia pelinrakentajiamme kasvamaan.

Bryce Stancombe vietti Indianassa seitsemän vuotta ja hänellä on paljon pelikokemusta. Hänellä on vahva ja tarkka heittokäsi ja tärkeintä on hänen valintansa kapteeniksi perättäisinä vuosina. Se osoittaa, että hänellä on tarvittavaa johtajuutta sekä kentällä, että sen ulkopuolella.

Roostersin hyökkäystä koordinoi kaudella 2022 Daniel Stanzel. Stanzel on innoissaan uudesta pelinrakentajasta:

– Pelinrakentajan positio on urheilumaailman vaikein rooli.  Käytimme paljon aikaa löytääksemme sopivan pelaajan joukkueeseen kentälle ja sen ulkopuolelle. Olen innoissani Brycen sopimuksesta. On harvinaista löytää pelaaja, joka tulee suoraan yliopistosta, mutta omaa samalla noin suuren pelikokemuksen. Stancomben urahistoria on upea samoin kuin hänen pelinauhansa. Tuskin maltan odottaa yhteistyötä hänen kanssaan.

Lähde:  Roosters

Photo: University of Indianapolis