Divarin voittanut ECG hakee liigapaikkaa

Miesten I-divisioonan mestaruuden kaudella 2024 voittanut Helsingin East City Giants ilmoitti hakevansa vaahteraliigapaikkaa kaudelle 2025.

Spagettimaljan voittoon joukkueensa johdattanut päävalmentaja Mika Eloranta kommentoi seuran hallituksen päätöstä nain:

-Tämä on mielestäni erittäin hyvä ratkaisu, ottaen huomioon kaiken sen kovan duunin mitä nuori joukkueemme viime kesänä teki. Tämä on myös palkinto pitkäjänteisestä työstä mitä olemme koko seurana tehneet. Toki tässähän vasta haetaan paikkaa ja SAJL hallitus sitten kokouksessaan päättää täytämmekö kaikki kriteerit.

Nykyisten sääntöjen mukaan Vaahteraliigasta ei kukaan putoa automaattisesti, mikäli sarjassa pelanneet joukkueet täyttävät liigajoukkueelle asetetut kriteerit myös seuraavalla kaudella. On siis mahdollista, että kaudella 2025 sarjassa nähdään totuttua enemmän joukkueita.

Vaahteraliigaan, miesten 1-divisioonaan sekä naisten Vaahteraliigaan ilmoittautumisen katsotaan tapahtuvan automaattisesti ranking-sijoitusten mukaisesti. Seuralla on kilpailujärjestelmän mukaisin poikkeuksin mahdollista vaihtaa sarjatasoa ilmoittamalla tästä liitolle kirjallisesti edellä mainituissa miesten sarjoissa 30.09.2024 ja naisten Vaahteraliigassa 31.10.2024 mennessä.

Kuva: Laura Helminen