Butchers isännöi sarjakärki Roostersia torstaina

Toiseksi viimeinen vaahteraliigakierros potkaistaan torstai-iltana käyntiin Porvoon keskuskentällä. Vieraaksi saapuu vain yhden ottelun kauteen hävinnyt Helsinki Roosters.

Vaahteraliigan pudotuspelit alkavat aivan tuota pikaa ja joukkueet jotka runkosarjan päätyttyä siellä pelaavat ovat jo varmistuneet. Roosters on vahvasti sarjan kärkipaikalla yksinään ja kotiedussa kiinni, kun taas Butchersin sijoitus sarjataulukossa voi vielä elää.

Joukkueet kohtasivat alkukaudesta toisella kierroksella Helsingissä ja tuolloin kotijoukkue Roosters oli vahvempi lukemin 28-7. Alkukausi oli tahmea ja toi tappioita hallitsevalle mestarille, mutta niiden jälkeen joukkue on pystynyt kasaamaan pelinsä kuntoon keräten sarjataulukkoon rekordin 7-3.

Viime kierroksella nähtiin molemmat joukkueet tositoimissa, mutta peliesitykset erosivat aikalailla toisistaan. Roosters otti tämän kauden suurinumeroisimman voiton Lohjalla, kun kukistivat Crusadersin hurjin lukemin 0-79. Tärkeät sarjapisteet Vaasasta kotiin vei myös Butchers, voittaen Royalsin kauden vähämaalisimmassa ottelussa lukemin 7-14.

Viime pelissä porvoolaisilla oli toki kattava poissaolijoiden määrä, joka on tähän kamppailuun lähdettäessä huomattavasti parempaan päin.

Saako Butchers-puolustus Roostersin kuriin

Roostersin voittamiseen tarvitaan loistava puolustus ja hyvin toimiva hyökkäys. Porvoolaisilla on yksi sarjan parhaimmista puolustuksista ja tästä pelistä jos sarjapisteitä itselleen haluavat, on heidän pelattava omalla tasollaan. Helsinkiläisten hyökkäys on tehnyt Vaahteraliigassa eniten pisteitä (420) ja touchdownejakin heiltä löytyy kahdeksan enemmän kuin seuraavalla sijalla olevalta Crocodilesiltä.

Butchers-puolustus loistaa useammankin tilaston kärjessä. Heitä vastaan on tehty vähiten pisteitä (120), he ovat napanneet selvästi eniten syötönkatkoja (17), sekä heitä vastaan on edetty vähiten jaardeja. Nyt kun runkosarjan viimeisissä peleissä astuvat vastaan Roosters ja Crocodiles, on heidän pystyttävä pitämään joukkueensa peleissä mukana, mikäli sijoituksia taulukossa haluavat parantaa.

Tähän peliin Butchers saa ainakin viime pelin missanneen Micky Kyein ja Luukas Eerolan takaisin hyökkäykseen, jotka tuovat huomattavasti lisää uhkaa kentälle.

Jännittävä kamppailu sarjapisteistä potkaistaan Porvoon keskuskentällä käyntiin klo 18:00. Liput ennakkoon lippu.fi kautta.

Tutustu myös näihin