Butchers matkustaa lepoviikon jälkeen Vaasaan

Vaahteraliigakierroksen päättää lauantain ottelupari Royals – Butchers. Viime viikolla lepoviikon pitänyt Butchers saapuu Kaarlen kentälle viiden ottelun voittoputkessa.

Vaasa Royals lähtee lauantain kamppailuun hallitsevaa mestaria vastaan kahden ottelun tappioputkessa. Joukkueen pudotuspelihaaveet kokivat ison kolauksen, kun edelliset kaksi peliä taipuivat sarjajumbo Crusadersille neljällä pisteellä ja Steelersille kuudella pisteellä.

Nyt vastaan astelee viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävä Butchers ja ennakkoon ajateltuna ottelusta on odotettavissa erittäin vaikea kuninkaallisille. Edellinen keskinäinen kohtaaminen Porvoossa päättyi lukemiin 50-13.

Elias Haapamäki aloittavaksi pelinrakentajaksi

Kotijoukkueen aloittava QB vaihtuu kaudella aloittavana pelinrakentajana toimineen Theodore Landersin sopimuksen yhteisymmärryksessä tehdyn purun jälkeen. Tämän seurauksena Royalsin aloittavana pelinrakentajana loppukauden ajan toimii Elias Haapamäki.

Haapamäki toimi aloittavana pelinrakentajana kaudella 2022 Royalsin pelatessa miesten 1-divisioonassa. Kyseisellä kaudella Haapamäki johdatti Royalsin mestaruuteen ja Haapamäen spagettimaljan parhaan pelaajan palkintoon. Tämän jälkeen Haapamäki on toiminut miesten joukkueen backup pelinrakentajana ja johdattanut Royalsin U21-joukkuetta mestaruuteen vuonna 2023 sekä finaaliin 2024.

Haapamäki joutuu heti kovaan paikkaan ja saa todellisen tulikasteensa Vaahteraliigassa kun vastaan asettuu Porvoo Butchers.

Poissaolot vaivaa Butchersia

Porvoolaisten poissaolijoiden lista on suuri ja viime peliin verraten lähes kaksinkertainen. Listalta löytyy muun muassa Luukas Eerola ja Micky Kyei, monien muiden nimien ohella. Butchersilla on silti laajuutta joukkueessa ja pelipaikoille löytyy kyllä pelaajia, vaikka sairastupa olisikin normaalia suurempi.

Epävarmojen listalta löytyy otteluennakkon tekohetkellä Joseph Sentama Penesumbu, Jere Paananen ja Niko Nousiainen. Penesumbu ja Paananen molemmat ovat tuttuja vaasalaisille, sillä he edustivat viime kaudella Royalsia. Myös Butchers-QB Brandon Gwinner on pelannut aiemmin Royalsin paidassa kahden kauden ajan.

Butchers jahtaa sarjataulukossa vielä parempia sijoja ja mahdollista kotietua pudotuspeleihin, jonka kaksi runkosarjan päätteeksi parasta joukkuetta saa

Lauantain ottelu potkaistaan käyntiin 16:30 Vaasan Kaarlen kentällä. Liput ennakkoon lippu.fi kautta.

Tutustu myös näihin